PASTE 2016 GRECIA – ATENA – autocar – 369 euro – oferta expirata –


PASTE 2016 GRECIA – ATENA – autocar – 369 euro – oferta expirata –

 

SFINTELE SARBATORI DE PASTE IN TARA ORTODOXIEI,  GRECIA 2016

     SALONIC – MUNTII PINDOS – METEORA – DELPHI – ATENA – PARALIA KATERINI

 

 

 

PERIOADA: 29.04 – 06.05.2016

TRANSPORT AUTOCAR (standard international)

 

 

ZIUA 1 (29.04.2016): BUCURESTI – RUSSE – SOFIA – KULATA – SIDIROKASTRO (580 km)

Ora 06:30 plecare din Bucuresti – Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa – cu autocar clasificat pentru curse internationale (aer conditionat), pe traseul: Bucuresti – Russe– Sofia–Kulata (BG) – Sidirokastro. Sosire in functie de formalitatile vamale si trafic auto. Cazare la hotel OLYMPIC (similar) categoria “Turist” in Sidirokastro.

ZIUA 2 (30.04.2016): SIDIROKASTRO – SALONIC – KALAMBAKA (330 km)

Mic dejun. Plecare spre Salonic. Tur de oras – autocar & pietonal. Vizitarea principalelor obiective istorice din frumoasa “Capitala” a Greciei de Nord: Bazilica Sf Dumitru si Sf Sofia, Forumul Roman, Turnul Alb (emblema orasului), Rotonda, Arcul si Ruinele Palatului Galerius (sec. IV). Deplasare spre Kalambaka, oras situat la Poalele Meteorelor (1.100 stanci cu forme si dimensiuni diferite), leaganul Vlahilor, zona locuita din timpuri stravechi de armani, pe autostrada “Egnatia”, care traverseaza Muntii Pindos, avand posibilitatea de a admira o serie intreaga de “lucrari de arta” specifice acestei moderne autostrazi: tuneluri, viaducte, consolidari de maluri. Cazare la hotel KOSTA FAMISSI (similar) categoria „turist” in Kalambaka.

La ora 23:30, participare la Slujba de Inviere la Biserica din Kalambaka, monument istoric datand din sec.XI. Sarbatorim Invierea Domnului cu o gustare de Paste: ciorba de miel (traditionala “maghiritza”), oua rosii, cozonac. Cazare in Kalambaka.

ZIUA 3 (01.05.2016): KALAMBAKA

Mic dejun. Hristos a Inviat! In ziua Sfintei Sarbatori de Paste, vizitarea Complexului Monahal de la Meteora, in traducere libera: ”suspendat intre cer si pamant”. Intrare optionala (3 euro/persoana/obiectiv) la manastirile: Vaarlam (sec.XIV) si Sfantul Stefan (sec.XIV), doua dintre cele 6 manastiri care au rezistat timpului in aceasta zona. Se recomanda tinuta adecvata. Vizita la un atelier – magazin de icoane. Dejun pascal la o taverna traditionala. Dupa – amiaza timp liber la dispozitie. Cazare la hotel in Kalambaka.

ZIUA 4 (02.05.2016): KALAMBAKA – TRIKALA – KARDITSA – LAMIA – AMFISSA – DELPHI – THIVA – ATENA (430 km)

Mic dejun. Plecare spre Atena pe traseul: Kalambaka – Trikala – Lamia – Amfissa – Delphi, cu vizitarea celebrului Oracol, intrare individuala optionala (6 euro/persoana) – Atena. Cazare hotel ACHILION categoria ”Turist”, in zona centrala a Atenei.

ZIUA 5 (03.05.2016): ATENA – CAP SOUNION – ATENA

Mic dejun. Tur panoramic al Atenei (autocar): Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic – oprire (locul unde s-a desfasurat prima Olimpiada Moderna in 1896). Vizitarea Akropolis-ului, inclusiv a muzeului – intrare optionala (12 euro/persoana) – cu ghid grec, vorbitor de limba romana. Continuam vizitarea zonei Attica. Deplasare cu autocarul, pe un traseu extrem de spectaculos, pe langa Marea Egee, la Cap Sounion (65 km), unde se afla Templul lui Poseidon. Scurta pauza la Marea Egee. Intoarcere in Atena si cazare.

ZIUA 6 (04.05.2016): Croaziera in Golful Saronicos (optionala)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Optional, croaziera de 1 zi in Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Eghina (Aegina) (cu posibilitatea vizitarii Manastirii Sf. Nectarie si Templului “Athenei Pronoia”), Poros si Hydra. Pret: 95 euro/persoana, dejun si program folcloric pe vas incluse (se asigura transport cu autocarul la punctul de imbarcare). Cazare la hotel in Atena.

ZIUA 7 (05.05.2016): ATENA – LAMIA – PARALIA KATERINI (425 km)

Mic dejun.Plecare spre Paralia- Katerini, pe traseul: Atena – Lamia – Canionul Tembi. Vizitarea Manastirii Sf. Paraschevi, unde se afla si Izvorul Tamaduirii. Cazare la hotel EUROPA (similar) in Paralia-Katerini.

ZIUA 8 (06.05.2016): PARALIA KATERINI – KULATA – RUSSE – BUCURESTI (790 km)

Mic dejun. Ora 07:30. Plecare spre tara. Sosire in Bucuresti in functie de formalitatile vamale si trafic auto.

 

PRET / PERSOANA: 369 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 110 EURO

REDUCERI:

 • Al treilea adult in camera dubla: 10 EURO
 • copii 7 – 12 ani cu 2 adulti in camera dubla (1 copil in camera): 50 EURO

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, dotat cu aer conditionat
 • 7 nopti cazare cu mic dejun continental sau bufet inclus la hoteluri categoria “Turist” (echivalent 3*): 1 noapte Sidirokastron, 2 nopti Kalambaka, 3 nopti Atena, 1 noapte Paralia – Katerini;
 • gustare traditionala de Inviere & dejun Pascal;
 • excursii conform programului;
 • ghid grec (vorbitor de limba romana) la Akropolis;
 • insotitor roman de grup (Tour Leader).

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea de sanatate – nu este obligatorie, dar este recomandata;
 • asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala);
 • intrarile la obiective (se achita separat, la fata locului);
 • excursiile optionale.

GRUP MINIM: 35 PERSOANE

Supliment grup 30-34 persoane: 20 euro/persoana; Supliment grup 25-29 persoane: 40 euro/persoana.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 3 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;
 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
 • Excursiile optionale se efectueaza cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Tour-Operatoare din Romania.