PASTE 2017 CORFU – autocar de la 360 euro – oferta expirata


PASTE 2017 CORFU – autocar de la 360 euro – oferta expirata

Paste Ortodox la Marea Ionica

Insula Corfu – Grecia

Perioada: 12.04 – 18.04.2017

7 zile/ 6 nopti – Transport cu autocarul

 

Imbarcari din orasele: Cluj – Tg.Mures – Brasov – Ploiesti – Bucuresti si Alba Iulia – Sibiu – Rm.Valcea – Pitesti

 Kerkyra este capitala uneia din cele 7 insule ale Marii Ionice, centrul vechi se afla in Patrimoniul UNESCO,

iar arhitectura sa are influente venetiene, franceze si britanice. Cu siguranta este locul de care va veti indragosti iremediabil!

 

Traseu: Bucuresti – Sofia – Rilla – Katerini – Meteora – Igoumenitsa – Insula Corfu – Kerkyra – Salonic – Bucuresti

 

Ziua 1: Bucuresti – Sofia – Paralia Katerini (760 km)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata parcului Ministerului Transporturilor), la ora 04:30, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia. In Bulgaria, vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski, iar cea de a doua la Manastirea Rilla (cu o scurta abatere de la drumul principal – cca 30 km, inainte de vama Kulata). Seara sosire in Paralia Katerini. Cina si cazare la hotel 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

Ziua 2: Paralia Katerini – Meteora – Corfu

Mic dejun. Dimineata plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi, in continuare langa Meteora, vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vizitam doua dintre cele sase manastiri existente: Marele Meteor si Manastrirea Varlaam (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, continuam traseul pe ruta Metsovo – Ioannina – Igoumenitsa – Corfu. Traversam cu feribotul imbarcandu-ne din portul Igoumenitsa. Seara cina si cazare in Insula Corfu la hotel de 3*.

Ziua 3: Insula Corfu – Marele Tur al Insulei (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional „Turul Insulei”. Plecam de la hotel si prima oprire va fi la Achillion, Palatul Imparatesei Sissi a Austriei, apoi pe rand vom vizita: Peninsula Kanoni, unde se afla vechea baterie de tunuri venetiane, Insula Pontikonisi (a Soricelului), Manastirea Vlaherna si Palatul Mon Repos, vizitam Manastirea Paleokastrita si plaja cu acelasi nume, distileria Koum Kuat, satul traditional Lakones si Bella Vista. Pret: 50 EURO / persoana, minim 20 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, biletul de intrare la Achillion si Mon Repos, nu include masa de pranz. Seara cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Orasul Kerkyra – Obiceiuri Pascale

Mic dejun. Transfer in Kerkyra, pentru a admira parada celor patru filarmonici ale orasului, imbracate in straie de gala, fiecare filarmonica avand alta culoare distincta (rosu, albastru violet si negru) si interpreteaza piese simfonice precum Eroica, Marcia Funebre si Calde Lacrime. La ora pranzului vom admira un obicei pascal unic in Grecia, pastrat aici de sute de ani: In trecut, corfiotii imbracau balcoanele cu steaguri medievale de rosu aprins, de unde aruncau ulcioarele de lut, convinsi ca odata cu primavara, vor avea recolte mai bune si ca vor fi mai bagati si mai norocosi. Timp liber la dispozitie, pentru cumparaturi si masa de pranz. Dupa amiaza intoarcere la acelasi hotel pentru odihna. Seara cina si deplasare la biserica din localitate pentru Inviere.

Ziua 5: Hristos a Inviat! Paste Corfiot – Kerkyra

Mic dejun. Dimineata vom descoperi orasul Kerkyra printr-un tur pietonal al capitalei insulei, putand admira: Mitropolia Sf.Teodora, Basilica Sf.Spiridon, Spianada, Liston si printr-un tur panoramic cu: Vechea Fortareata, Palatul Regal, Cartierul Evreiesc, Universitatea Marii Ionice, Vechiul Port, Insula Vidos. Timp liber la dispozitie in Kerkyra. La pranz vom lua masa in stil corfiot, cu ora rosii, miel la protap, tsatsiki, tsoureki si alte preparate traditionale locale. La ora 21.00 optional „Seara greceasca corfiota” cu dansuri, muzica, masa festiva, vin si obiceiuri locale. Pret: 45 EURO / persoana, minim 20 platitori, include transport cu autocarul, insotitor de grup, cina conform programului, spectacol cu muzica, dansatori in costume traditionale. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6: Corfu – Ioannina – Katerini (315 km)

Mic dejun. Traversam inapoi pe continent cu feribotul in functie de traficul maritim si ne deplasam pe ruta: Ioannina – Metsovo – Veria – Katerini. Spre seara cina si cazare in Paralia Katerini hotel 3*.

Ziua 7: Paralia Katerini – Salonic (tur de oras inclus) – Bucuresti (760 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre casa, iar in cursul pranzului realizam un tur panoramic al orasului Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din secolul XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pret/persoana: 360 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 200 EURO. Reducere pat suplimentar: 50 EURO

*Oferta este valabila pentru grup minim 40 persoane

  

Suplimente pentru imbarcari din tara:
Oras Locul de imbarcare Ora de imbarcare Supliment dus-intors
Cluj (o zi mai devreme) Sala Sporturilor 19.30 40 EURO
Turda (o zi mai devreme) Autogara Vest 20.10 40 EURO
Tg Mures (o zi mai devreme) Sens giratoriu spre Bucuresti 22.30 40 EURO
Alba Iulia (o zi mai devreme) Benzinarie la iesire din localitate 23.30 40 EURO
Sibiu (o zi mai devreme) Benzinarie la iesire din localitate 24.30 40 EURO
Brasov Mc Donalds spre Bucuresti 01.00 30 EURO
Sinaia La iesirire din localitate 02.00 30 EURO
Ploiesti Benzinarie Luk Oil km 6 03.00 20 EURO
Pentru imbarcari din alte localitati aflate pe traseul autocarelor, contactati referentul programului. Se pot realiza!

 SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
  • 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Paralia Katerini, 4 nopti in Corfu;
  • 5 cine la hotel (2 in Paralia si 3 in Corfu);
  • pranz specific in ziua de Pasti;
  • vizite conform programului;
  • insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE:           

  • intrarile la obiectivele turistice;
  • taxa de traversare ferryboat Igoumenitsa – Kerkyra si retur 25 EURO/ persoana (obligatoriu, se achita prin insotitorul de grup la fata locului);
  • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/ persoana (persoane sub 60 de ani);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;