PASTE 2021 CHARTER CROATIA – DUBROVNIK de la 457 euro / persoana


PASTE 2021 CHARTER CROATIA – DUBROVNIK de la 457 euro / persoana
 

NOU! CHARTER CROATIA – DUBROVNIK!
Vacanta de Paste 29.04 – 04.05.2021

Prinde Promotia lansarii valabila pana pe 19.03.2021!

O tara este cu adevarat frumoasa atunci cand are zestre. Atunci cand poporul sau are cu se mandri. Iar croatii sunt un popor mandru pentru ca tara lor, un petic din marea Iugoslavie, a primit in dar atunci cand s-a rupt de surorile sale, nestematele slavilor din sud. Ale sale au fost tarmurile cristaline ale Adriaticii si citadela nepereche al Balcanilor, Dubrovnik. Un amestec armonios intre grandoarea genoveza si aroma traditiior Dalmatiei, un punct de cotitura al istoriei si o comoara ravnita de multi. Iar destinul sau sta marturie ca istoria se repeta atunci cand ti-e harazit sa stralucesti. Cuceritorii de odinioara care dadeau navala asupra orasului fortificat sunt azi puhoaiele de turisti din toate colturile lumii. Si unii si ceilalti s-au indragostit iremediabil de minunatul si autenticul Dubrovnik. Un muzeu in aer liber deasupra marii. Un patrimoniu de invidiat, conservat cu grija si dragoste de catre locuitorii sai. Deopotriva loc idilic si romantic, dar si  camp de batalii, orasul a devenit in ultimul secol secena de film. Aici l-am intalnit pe “Casanova”, aici s-a consumat “The Trial”, aici s-a cuibarit si “Robin Hood”, dar tot aici s-au nascut “Razboiul Stelelor” si “Urzeala Tronurilor”. Privit chiar din inima sa, din zona istorica, admirat de la inaltime, de pe stancile care-l marginesc, sau chiar contemplat din largul Adriaticii sau de pe una din pitorestile insulite Elafiti, care ii desavarsesc farmecul, citadela este la fel de spectaculoasa. O calatorie speciala, o experienta de neuitat, o amitire unica, toate acolo in cel mai sudic punct al Croatiei. Dubrovnik, o data in viata…

 

Cea mai proeminenta statiune de pe malurile Adriaticii a fost destul de grav afectata de conflictele armate din anii 1991 si 1992, dar mare parte din semnele lasate de razboi au fost inlaturate complet de investitiile spectaculoase. Astfel, cele mai multe arii au fost complet reconstruite si renovate iar Dubrovnik-ul se prezinta azi ca cel mai vechi oras nou al Europei. Zidurile lui au fost construite intre secolele XIII si XVI si sunt aproape intacte in prezent. Perla Croatiei rivaliza in secolele XV, XVI din punct de vedere economic si comercial cu Venetia. Inscris in registrul patrimoniului cultural mondial UNESCO drept oras-monument, “perla Croatiei” are un stil arhitectural unic datorat in mare parte influentelor turcesti dar si celor venetiene. Cea mai atractiva parte a orasului Dubrovnik este vechiul oras, Stari Grad, cu strazi pavate, fantani, muzee si orase. Baza hoteliera este extrem de generoasa iar viata de noapte satisface orice pretentie. Dubrovnikul este un oras extrem de romantic, perfect pentru escapadele in doi, dar si foarte cosmopolit.

Cavtat este un mic si foarte cochet oras pe Coasta Adriaticii, la 20 km sud de Dubrovnik. Locatia naturala a Cavtatului e incantatoare: doua peninsule inguste despart marea in vreo trei golfuri, formand porturi naturale; cladiri si biserici vechi (din care merita vazute palatul rectorului si biserica Sf. Nicolae), stradute pietruite, flori si palmieri, cafenele tihnite langa port, golfulete stancoase, palcuri de pini si multa liniste.

 

PLECARE DIN BUCURESTI: 

29.04.2021  |  TAROM    |    5 nopti

 

de la 457€
/ persoana / 5 nopti

 

SERVICII INCLUSE: 

• transport cu avionul Bucuresti – Dubrovnik – Bucuresti cu compania TAROM;

• 1 bagaj de cala de 20 kg si 1 bagaj de cabina de 7 kg;

• 5 nopti cazare si masa conform ofertei;

• transferuri aeroport hotel aeroport;

• taxele de aeroport  (se pot modifica) si catering (apa);

• tur de oras pietonal cu ghid local.

NU SUNT INCLUSE:

• asigurarea storno si asigurarea medicala;

• excursiile optionale;

• taxa de oras 3 euro/persoana /noapte (se achita la hotel)