PIATA DE CRACIUN 2017 CRACOVIA de la 165 euro – oferta expirata


PIATA DE CRACIUN 2017 CRACOVIA de la 165 euro – oferta expirata

Piața de Crăciun CRACOVIA

Acorduri de colinde, scenete cu păstori și magi, vin fiert și un brad îmbelșugat într-un decor baroc. Budapesta – Cracovia – Wieliczka – Czestochowa – Pieskowa Skala

 

Program

 

 

 • Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România – Autogara Centrală – București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire și cazare la Budapesta.

 

 

 • Ziua 2. Budapesta – Donovaly – Cracovia

Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a ne continua călătoria spre Cracovia. În drumul nostru ne oprim în Donovaly, cea mai populară stațiune de schi situată la aproximativ 950 m altitudine.

 

Moment de răgaz:

Putem servi masa la unul din restaurantele din zonă, savurând preparate tradiționale slovace (“Kapustnyak –Supă de varză”, “Halušky– Galuște de cartofi cu brânză de oaie”).

După un ospăț bine meritat, pornim din nou la drum. Ajungem în Cracovia, un oraș vibrant, mândru de istoria sa și frumusețile arhitectonice. Pentru că suntem dornici să descoperim acest minunat oraș ne îndreptăm cu “pași repezi” spre hotel pentru cazare.

Ne rămâne timp să luăm un prim contact cu acest oraș surprinzător, astfel că, ne îndreptăm spre Piața Rynek Glowny, considerantă cea mai mare piață medievală din Europa, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, admirând aici  Turnul Primăriei și Biserica Sfânta Maria. Casele istorice, palatele și bisericile aflate de o parte și de alta a pieții constituie decorul ideal pentru organizarea târgului anual de Crăciun, unde în perioada sărbătorilor de iarnă sunt amplasate căsuțe din lemn ce comercializează cadouri tradiționale, haine de lână sau bijuterii artizanale, dar și delicatese locale.

Ne întoarcem la hotel să ne odihnim pentru ca a doua zi să pormim într-o nouă aventură.

 

 • Ziua 3. Cracovia – Salina Wieliczka

Micul dejun ne pregătește pentru un scurt tur al unui oraș care are multe de povestit. Cracovia, fostă reședință a regilor Poloniei, unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști este combinația perfectă dintre tradiție și modernism. În turul nostru nu putem rata locul unde s-a scris istoria formării orașului, Colina Wawel, care a fost în trecut un loc de refugiu pentru triburile polone. Emblematice pentru acest loc sunt: Castelul Wawel și Catedrala fortificată Wawelska, un important complex arhitectonic, aparținând fostei reşedinţe regale.

 

Celor dornici să extindă aventura, le propunem excursia opțională la Salina Wieliczka – „Catedrala subterană a  Poloniei”, una din cele mai vechi mine de sare încă în funcțiune. Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, salina este vizitată anual de 1,2 milioane de turiști atrași de frumusețea ei:  statui, trei capele și nu în ultimul rând  Catedrala, toate sculptate în sare de către mineri. Există și săli dedicate personalităților religioase și politice ale Poloniei, având importanță istorică. Cea mai impresionantă este sala Kunegunda, pe podeaua căreia sunt sculptați diverși pitici, imitând munca minerilor și constituind un omagiu adus acestora și folclorului polonez.

Derulând fotografiile realizate în cursul zilei ne  întoarcem la hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

 

 • Ziua 4. Cracovia – Czestochowa – Pieskowa Skała

Mic dejun. Program liber pentru cei care doresc să descopere pe cont propriu minunatul oraș de pe Vistula. Pentru cei interesați, propunem excursie opţională spre Czestochwa unde putem admira Mănăstirea Jasna Gora – “Muntele Luminos”, care adăpostește cel mai  faimos altar dedicat Maicii Domnului, totodata și cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa Centrala și de Est.
În drumul nostru, ne oprim mai întâi la Castelul Pieskowa Skała,  unul dintre cele mai cunoscute exemple ale arhitecturii renascentiste poloneze, construit de regele Cazimir al III-lea în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Acesta se numără printre puținele castele din Polonia care sunt intacte și astăzi.

În cursul serii revenim în Cracovia și ne îndreptăm spre hotelul nostru cu amintiri frumoase din călătoria de azi. Cazare.

 

 • Ziua 5. Cracovia – Budapesta

Mic dejun. Timp liber în Cracovia pentru ultimele cumpărături din Târgul de Crăciun organizat în piața centrală a orașului.

Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan , Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

 

Moment de răgaz:

Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea, vă propunem

cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!

 

 • Ziua 6. Budapesta – București

Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim  cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

 

Punctele de îmbarcare gratuită:

(autocar sau microbus):

BUCUREŞTI          Autogara Centrală – București                                           06.30

PITEŞTI                 Petrom ieşire Piteşti Est                                                    07.30

RM.VÂLCEA         Petrom ieşire Pasarela Nord                                             09.00

SIBIU                      Petrom Obor Calea Şurii Mari                                          12.00

SEBEŞ                    Rompetrol ieşire Lancrăm                                                12.30

DEVA                     McDonald’s GARĂ                                                              14.30

ARAD                     Benzinaria OMV Calea Timișorii                                     16.30

 

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Înscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

 

 

Punctele de îmbarcare CONTRA COST:

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI              5 € / sens/ pers. Petrom METRO                                    07.30

CÂMPINA              8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92                   08.00

BRAŞOV                10 € / sens/ pers. McDonald’s Cal. Bucureşti              09.30

CLUJ                       10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor                       10.00

TIMIŞOARA          5 €/sens/pers. Benzinaria Gazprom Dumbrăvița       15.30

CONSTANŢA        12 € / sens/ pers. Gara Centrală                                      02.00

BUZĂU                   10 € / sens/ pers. McDonald`s                                        03.00

BRĂILA                  12€ / sens/ pers. Billa – Calea Buzăului                        01.30

GALAŢI                  12 € / sens/ pers. McDonald’s                                        01.00

FOCŞANI               10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru              02.00

 

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

 

De la 165 €

+ 55 euro (transport cu autocarul, vizita la Piața de Crăciun)

 

6 zile, autocar

 

DATE DE PLECARE 2017

28.11, 12.12

 

 

Preţul include

 • transport autocar clasificat 2-4*;
 • 5 cazari la hoteluri de 3*;
 • 5 mic dejun;
 • Ghid însoțitor din partea agenției pe traseu;

 

bonusuri

 • transferuri din țară conform programului.
 • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD

 

OPȚIONAL

 • Czestochowa 29 euro/pers.
 • Salina Wieliczka 25 euro/pers.
 • Borkatakomba (cina tradițională)

35 euro/pers.

 

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale;

 

suplimente&reduceri

 • Supliment de single: 95 €
 • Reducere a 3-a pers. în triplă 15 €
 • Copil 6-12 ani reducere 20 € în camera dublă cu doi adulți.