PIATA DE CRACIUN 2018 – autocar CRACOVIA de la 230 euro


PIATA DE CRACIUN 2018 – autocar CRACOVIA de la 230 euro

NOU! Cracovia Magica – Piata de Craciun

Budapesta – Bratislava – Cracovia – Oradea – Alba Iulia

Transport Autocar propriu | 6 zile | 230 Euro

 

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

27 noiembrie Bucuresti – Budapesta

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes  – Deva – Arad – Budapesta. Sosire in cursul serii la Budapesta. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta. Seara, optional, Budapesta by night,  tur panoramic si  croaziera cu cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. Tarif: 35 Euro/persoana, minim 25 platitori, transfer inclus

 

28 noiembrie Budapesta – Bratislava – Cracovia

Mic dejun. Excursia continua spre Slovacia. Poposim in Bratislava unde vom vizita Centrul istoric dominat de Bratislava Hrad, cu Catedrala de incoronari Sf. Martin, Michalska Brana, Palatul Primatial si Hlavné námestie ( Piata Mare) cu vizitarea Pietei de Craciun unde vom gasi produse traditionale si delicatese culinare locale precum Cigánska pečienka (carne de porc sau pui prajita, acoperita cu ceapa la gratar si mustar), Lokše (clatite de cartofi umplute cu untura de gasca, mac sau varza), Varené vino (vin fiert), Punč (punch cu alcool) si Hriatô (slibovita cu untura topita). Sosire in cursul serii la Cracovia.” Magiczny Kraków” – „Cracovia magica” a fost capitala Poloniei si, in ciuda trecutului turbulent, o multitudine de comori de artă și arhitectură au rămas aproape intacte într-unul dintre puținele orașe poloneze care au scăpat nedevastate în timpul celui de-al doilea război mondial. Cazare hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

 

29 noiembrie Cracovia – Piata de Craciun

Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local: Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezitentei Poloniei, resedinta regala inca din sec.11, reconstruit la inceputul sec.16 in stilul Renasterii si Catedrala Regala.  Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek Glowny ( una din cele mai mari piete din Europa centrala) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss; incheiem cu poarta Sf.Florian si turnul Barbakan (Barbican),din fortificatiile medievale ale orasului. Dupa amiaza, excursie optionala la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Seara o vom petrece la Piata  de Craciun Cracovia din Rynek Glowny, plină de tarabe, ce ofera ornamente frumoase de Crăciun, meșteșuguri regionale, ceramică, blănuri, figurine mici din înger, făcute din sticlă și lemn, șosete din lână, turtă dulce, vin fiert și bere, mâncăruri calde delicioase tocană, cartofi, și tot ce vă așteptați de la o piata de acest tip. Cazare hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

 

30 noiembrie Cracovia

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Optional, excursie la Kalwaria Zebrzydowska  care a devenit, inca din secolul XVII, printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea vizita este la Wadowice- localitatea unde in 1920 s-a nascut Karol Wojtila, devenit in 1978 Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa amiaza timp liber la Piata de Craciun Cracovia unde daca va fi si zapada veti trai cu siguranta o frumoasa poveste de iarna. Cazare hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

 

01 decembrie Cracovia – Oradea

Mic dejun. Plecare spre tara cu tranzit Slovacia si Ungaria pe ruta Presov – Kosice – Miskolc – Debrecen – Oradea. Sosire in Oradea in cursul serii. Vizitarea pietelor de Craciun din Oradea deschise in Piata Unirii din centrul orasului, dar si la cetatea Oradea.   Bonus de Ziua nationala a Romaniei cina festiva la hotelul Ramada!!! Cazare hotel Ramada 4* sau similar Oradea.

 

02 decembrie Oradea – Bucuresti

Mic dejun. Dimineata scurt tur pietonal Oradea pentru a admira arhitectura Art Nouveau si bisericile din centrul orasului. Plecare spre Bucuresti cu oprire in capitala istorica a tarii – Alba Iulia pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Se continua pe ruta Sibiu – Brasov – Ploiesti. Seara sosire in Bucuresti.

 

 

Tarife     calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 230 Euro adult loc in camera dubla
 • 180 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 320 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar propriu pe toata durata programului
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Expo Congress 4* Budapesta sau similar
 • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Ramada 4* Oradea sau similar
 • Tur de oras Bratislava cu vizitarea pietei de Craciun
 • Tur de oras Cracovia cu ghid local
 • Vizitarea pietelor de Craciun din Cracovia cu insotitorul de grup
 • Vizitarea pietelor de Craciun din Oradea
 • Tur pietonal in centrul istoric al Oradei
 • Ghid roman insotitor din partea agentiei

 

Servicii neincluse:

 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale

 

Transferuri GRATUITE la imbarcare din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia