PROGRAM SOCIAL 2016 ISTANBUL de la 189 euro – oferta expirata


PROGRAM SOCIAL 2016 ISTANBUL de la 189 euro – oferta expirata

ISTANBUL AUTOCAR – 5 Zile – de la 189€

Plecari 2016: 19.04 / 17.05 / 14.06 / 19.07 / 02.08 / 16.08 / 30.08 / 20.09 / 25.10

Alege programul nostru!

  • Cazare 4 nopti cu MIC DEJUN la hotel 4*, localizat in centrul istoric al orasului pe doua continente – Istanbul!
  • Transport AUTOCAR MODERN 3*, aer conditionat, scaune rabatabile
  • Ghid insotitor de limba romana pe toata perioada sejurului si ghid specializat turc pentru vizitele la destinatie!
  • Bonus! Tur pietonal al zonei Sultanahmet (aprox. 3 ore)

Ziua 1 Bucuresti – Istanbul
Intalnire cu ghidul insotitor pentru imbarcare la 9.45. Plecare din Bucuresti la ora 10.00. Se tranziteaza Bulgaria. Oprire la Edirne, fosta capitala otomana, pentru vizitarea uneia dintre cele mai frumoase moschei din lume, Selimiye. Aceasta a fost construita la cererea sultanului Selim al II-lea, de catre arhitectul Minar Sinar, intre anii 1569 – 1575. A fost inaugurata in noiembrie 1575, la 3 luni de la moartea sultanului. Constructia in sine este o capodopera reprezentativa pentru arhitectura islamica. Mihrabul este vizibil din orice colt al moscheei, iar cupola este cea mai mare cupola a unei moschei din Turcia. La aceeasi distanta de cupola in directii diagonale sunt construite 4 minarete, fiecare dintre ele cu cate 3 balcoane, ca un omagiu adus celui de-al unsprezecelea sultan al Imperiului Otoman, Selim al II-lea. Seara, ajungem in Istanbul. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 2 Istanbul

Mic dejun. Tur pietonal (cu ghid local, aproximativ 2h ½ – 3h) in zona istorica a Istanbulului: se traverseaza Marele Bazar, apoi plimbare prin Piata Sultanahmet (Hipodromul, Palatul lui Ibrahim Pasa-marele vizir al lui Suleyman Magnificul, Coloana lui Constantin, Coloana Serpilor, Fantana germana, Moscheea Albastra – capodopera a artei islamice, baile lui Hurrem (Roxelana), Catedrala Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Basilica Cisterne. Deplasare la hotel si cazare. La ora 15.00, optional, tur panoramic al Istanbulului – partea europeana si partea asiatica (cu autocarul). Pret de persoana 30€/pers.. In acest tur optional, veti descoperi Cornul de Aur si veti putea admira: Turnul Galata, Stadionul Besiktas, Moscheea si Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Turciei). Se traverseaza Stramtoarea Bosfor pe unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase poduri din lume. Se ajunge in partea asiatica a orasului, unde, de la inaltimea Colinei Camlica se pot admira Istanbulul istoric, Marea Marmara si insulele sale, traficul aglomerat de pe Bosfor etc. In tariful excursiei este inclusa si Croaziera pe Bosfor (aprox. 2h), una dintre cele mai frumoase din lume admirand moschei, palate, cetati, resedinte de lux, atat pe tarmul european, cat si pe cel asiatic. Intoarcere si cazare la hotelul de 4*.

 

Ziua 3 Istanbul
Mic dejun. Timp liber sau optional excursie pentru vizitarea splendidului Palat Dolmabahce de pe malul Bosforului (Pret de persoana 48€– include vizita Palatului Dolmabahce si a Haremului). Urmeaza apoi o croaziera pe Marea Marmara pentru a admira minunatele Insule ale Printului. Facem un popas in Insula Mare- Buyuk Ada, unde nu circula decat trasuri, biciclete si pietoni. Dupa o plimbare placuta cu trasura traditionala, pentru a admira resedintele otomane vechi si noi, ne intoarcem la Istanbul. Retur cu tramvaiul la hotel. La ora 20.00, va oferim optional (Pret de persoana 35€) o Seara Orientala cu muzica, dansatoare orientala, folclor anatolian, dans traditional si multa veselie, o cina cu aperitiv, fel principal, desert, ¼ sticla vin/bere/sucuri si apa si program cu muzica internationala. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 4 Istanbul
Mic dejun. Timp liber sau optional (Pret de persoana 20€), o excursie de suflet la Inchisoarea Celor Sapte Turnuri, Yedikule (vizita exterioara) locul unde a fost inchis si torturat impreuna cu fiii sai, Voievodul Constantin Brancoveanu. Se continua cu adevaratul Izvor al Tamaduirii, impreuna cu manastirea construita in jurul lui, Cartierul Fanar si sediul Patriarhiei Ortodoxe a Constantinopolelui. Trecem pe langa Moscheea Eyup, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale islamului. Urcam cu telefericul pe colina unde se gaseste cea mai renumita cafenea din Istanbul – Pierre Loti de unde avem o superba panorama asupra Cornului de Aur. Timp liber. Seara, optional (Pret de persoana 20€) o excursie de vis „Istanbul by Night”, pentru a va bucura de privelistea celui mai mare oras european, feeric luminat – se traverseaza din Europa in Asia pe sub Marea Marmara, cu singurul metrou din lume ce leaga doua continente. Pe partea asiatica a Istanbulului vom vedea superba Moschee a lui Mihrimah – fiica lui Suleyman Magnificul si a frumoasei sale sotii Hurrem. Ne imbarcam pe vapor si traversam Bosforul, admirand toate monumentele importante (inclusiv cele doua poduri uriase ce leaga Asia de Europa). Ne deplasam apoi in Piata Sultanahmet pentru a revedea bijuteriile arhitecturale ale orasului vechi, in lumina reflectoarelor. Intoarcere la hotel cu tramvaiul. Cazare la hotel de 4*.

Ziua 5 Istanbul
Mic dejun. Timp liber sau optional (Pret de persoana 28€ – include biletul de intrare) vizitarea impunatorului Palat Topkapi si a Haremului, unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, vechea resedinta a sultanilor otomani. Plecare spre Romania. Seara jungem in Bucuresti, in functie de trafic si durata formalitatilor vamale.

Oras de imbarcare Loc in dubla Al III-lea ADT in DBL Camera Single Copil 2-11,99 ani
Bucuresti 189€ 170€ 250€ 160€
Pitesti 189€ 170€ 250€ 160€
Rm. Valcea 195€ 176€ 256€ 166€

Servicii incluse

  • 4 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel BUYUK SAHINLER 4* sau similar in aceeasi zona
  • Transport cu autocar de 3*, licentiat, modern, cu aer conditionat si scaune rabatabile
  • Ghid insotitor roman pe toata durata programului si ghid specialist turc pentru vizitele la destinatie, inclusiv la excursiile optionale pentru un numar minim de 10 participanti
  • Bonus! Tur pietonal in zona Sultanahmet a orasului Istanbul

Preturile nu includ

  • Excursiile optionale, intrarile la obiectivele turistice (mai putin in cadrul excursiilor optionale unde sunt mentionate), cheltuielile personale, bacsisuri