REVELION 2016 MALDIVE de la 2210 euro/persoana


REVELION 2016 MALDIVE de la 2210 euro/persoana

REVELION 2016MALDIVE

 
MALDIVE este o tara insulara formata dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India, in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite.
MALDIVE este cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.
Cand ne gandim la Maldive ne imaginam un paradis: plaje cu nisip alb, lagune cu apa turcoaz, cu rezervatii de recifuri de corali, pesti multicolori, apusuri spectaculoase, care iti taie respiratia. Este intradevar o alegere minunata pentru o vacanta de neuitat. Insule salbatice sau resorturi de lux, vile moderne sau bungalow-uri pe apa sau spa-uri amenajate in fiecare resort, toate fac din Maldive o destinatie ideala pentru relaxare, departe de agitatia si stresul cotidian.
In ceea ce priveste petrecerea timpului liber, resorturile ofera posibilitati pentru numeroase activitati, de la sporturile nautice (surfing, diving, ski nautic, snorkeling, se poate naviga sau pescuit in larg), pana la spa-uri (unde te poti rasfata la sauna, masaj si tratamente de frumusete, acestea din urma fiind efectuate cu alge si plante idigene). Insulele individuale din Maldive formeaza un ecosistem excepțional si sunt supuse legilor naturii, cum ar fi mareele sau alte conditii specifice sezonului. Intensitatea poate varia de la an la an, luandu-se de fiecare data masuri pentru prevenirea eroziunii plajelor. Pentru aceasta solicitam intelegere, recomandand folosirea papucilor.
Ingrijire medicala: Exista spitale pe insula principala din Male si in unele statiuni cum ar fi: Sun Islanda Resort & Spa (South Ari Atoll) si Kuredu Islanda Resort (Lhaviyani Atoll), unde exista centre de sanatate bine echipate, deservite permanent de un medic. Pe Bandos (North Male Atoll), Kuramathi (Rasdhu Atoll) si Kuredu exista camere de decompresie. Pentru transportul medicamentelor reglementate prin Legea Narcoticelor este nevoie de un certificat medical.
Cerinte privind starea sanatatii si vaccinuri: Trusa dumneavoastra de prim ajutor trebuie sa contina toate medicamentele care va sunt necesare personal sau ar putea fi necesare. Cu cateva exceptii, ingrijirea medicala nu este garantata pe insulele turistice, fiind disponibila numai o trusa de prim ajutor. Trusa dumneavoastra ar trebui sa contina pentru orice eventualitate medicamente gastrointestinale, analgezice, antibiotic si un dezinfectant, precum si picaturi pentru urechi, spray / crema anti-tantari si pentru protectie solara (cu factor ridicat de protectie). Pentru transferurile cu durata mai mare, cu barca, recomandam sa aveti la dumneavoastra pastile impotriva raului de mare.
Climat: Insulele Maldive, situate in apropiere sau direct sub Ecuator, au in mod natural un climat tropical. Vegetația verde se menține tot parcursul anului. Temperaturile sunt in jurul valorii de 30°C, cele mai calduroase luni fiind aprilie / mai si noiembrie / decembrie. In timpul musonului de nord-est (decembrie-aprilie) este putina ploaie, dar musonul de sud-vest (mai-noiembrie) este caracterizat de precipitatii abundente.
Religie/Cultura: Localnicii insulelor Maldive sunt musulmani devotati.
Sport: Toate centrele de scufundari, precum si cele de surfing si navigatie, lucreaza pe cont propriu. Pentru cei pasionati de aceste activitati trebuie mentionat faptul ca pot fi practicate numai cu respectarea intocmai a regulilor locale si a conditiilor medicale. Plata se efectueaza in USD, iar pe majoritatea insulelor aceasta este adaugata la factura hotelului.
Limba: Limba nationala este dhivehi, insa multi localnici vorbesc engleza. Izolat este de asemenea inteleasa si limba germana.
Taxe: Se percepe o taxa locala (taxa de oras) in valoare de 8 USD / persoana / noapte, aceasta suma fiind de obicei inclusa in tariful hotelului. In cazul ofertelor de tip nopti gratuite turistilor li se va solicita plata taxei. Pentru copiii sub 2 ani aceasta taxa trebuie platita direct la hotel / copil / zi, dupa depasirea acestei varste fiind inclusa in tariful hotelului.
Informatii transfer Male – hotel/complex: Transferurile din Male catre complexul dumneavoastra vor fi efectuate cu barca rapida, hidroavionul sau avionul local si barca. Unele insule efectueaza o varietate de transferuri, informatiile fiind oferite de fiecare complex in parte.
Respectarea orelor de transfer comunicate se bazeaza pe conditii meteorologice normale, fara intarzieri. Organizarea transferurilor trebuie efectuata zilnic in functie de numarul turistilor, inclusiv data si ora sosirii si a plecarii acestora, de aceea nu poate exista un orar regulat.
Din moment ce numarul barcilor si al avioanelor de transfer este limitat, intarzierile nu pot fi intotdeauna evitate.
In contextul programului prestabilit va rugam sa tineti cont ca dupa aterizarea in Male, formalitatile vamale, transferul bagajelor si check-in-ul pentru transferul cu avion / shuttle trebuie facute la terminalurile corespunzatoare.
Ecosistem: In urma incalzirii globale, s-a observat totodata o incalzire a apelor ecuatoriale, care a condus la fenomenul cunoscut ca albirea coralilor. Din fericire, ecosistemul din Maldive se recupereaza de la an la an, coralii cresc din nou din belsug, iar Maldive detine inca unul dintre cele mai frumoase ecosisteme subacvatice de pe Terra. Acesta este motivul pentru care este necesara protejarea acestor conditii naturale unice. Retineti ca este interzisa capturarea sau exportul speciilor pe cale de disparitie de pesti, broaste testoase, corali sau scoici. Puteti contribui astfel la protejarea ecosistemului din Maldive.
Cazare: cazarea in bungalouri pe apa este recomandata limitat turistilor cu copii, intrucat pe majoritatea insulelor nu exista balustrade. Acesta este unul dintre motivele pentru care pe unele insule nu este permisa cazarea cu copii in bungalourile pe apa. In general este necesara atentie sporita in aceasta privinta.
Transport: Pentru insulele din Maldive principalul mijloc de transport este barca. Traficul barcilor este bazat pe necesitati si are loc conform cu un program fix.
Moneda si Cash: Moneda oficiala este rufiyaa, 1 EUR = aproximativ 20 MVR (iunie 2014). Importul si exportul sunt strict interzise.
Sugeram sa aveti la dumneavoastra USD (bancnote de valoare mai mica) / card de credit (pot exista unele taxe). In general platile se efectueaza in USD. Nu se accepta plata cu cecuri de calatorie.
Va rugam tineti cont ca platile in avans catre agentia locala pentru transferuri (sau altele) nu pot fi efectuate prin card de credit, ci numai in numerar.
Note suplimentare: Alcool: Pentru musulmani consumul de alcool este strict interzis, sa nu incercati sa fortati un localnic sa consume alcool. Pe insulele complexelor pot fi comandate bauturi alcoolice, dar acestea nu exista in restaurantele din Male. Importul de alcool este strict interzis.
Droguri: In Maldive posesia de droguri este, de asemenea, interzisa, nerespectarea acestei reguli fiind aspru pedepsita.
Curent electric: Fiecare insula are propriile generatoare, care uneori pot ceda datorita conditiilor meteo nefavorabile. Pe unele insule generarea energiei electrice se face prin utilizarea energiei solare, deci in caz de vreme nefavorabila pot exista probleme in aceasta privinta.

IMPORTANT:

– orele de plecare pentru transferul de retur (hotel – aeroport) se stabilesc de catre fiecare hotel
– este necesar pasaport normal valabil minim 6 luni de la data incheierii derularii programului
– este recomandata asigurarea medicala

 

HOTELURI
 
3* HOTEL EQUATOR VILLAGE GAN

3* MEERU ISLAND RESORT & SPA

3*+ HOLIDAY ISLAND RESORT & SPA

4* ELLAIDHOO MALDIVES BY CINNAMON

4* HOTEL CHAAYA ISLAND DHONVELI

4* PARADISE ISLAND RESORT & SPA
4* BANDOS ISLAND RESORT & SPA

4* HOTEL SAFARI ISLAND

4*+ ROYAL ISLAND RESORT & SPA

4*+ GANGEHI ISLAND RESORT

5* HOTEL VELASSARU MALDIVES

5* HOTEL SHERATON MALDIVES FULL MOON

5* HOTEL COCO PALM DHUNI

5* HOTEL ANGSANA VELAVARU

5* HOTEL ATHMOSPHERE KANIFUSHI MALDIVE

5* HOTEL VIVANTA BY TAJ CORAL REEF

5* HOTEL DUSIT THANI MALDIVES

5*+ HOTEL JUMEIRAH VITTAVELI

– de la 2210 EUR / persoana

– de la 2825 EUR / persoana

– de la 2735 EUR / persoana

– de la 2630 EUR / persoana

– de la 2635 EUR / persoana

– de la 2850 EUR / persoana

– de la 2895 EUR / persoana

– de la 3365 EUR / persoana

– de la 3060 EUR / persoana

– de la 3585 EUR / persoana

– de la 3500 EUR / persoana

– de la 3825 EUR / persoana

– de la 3875 EUR / persoana

– de la 3920 EUR / persoana

– de la 4805 EUR / persoana

– de la 4935 EUR / persoana

– de la 5210 EUR / persoana

– de la 6735 EUR / persoana