REVELION 2019 AFRICA DE SUD & ZAMBIA (CASCADELE VICTORIA) de la 2800 euro


REVELION 2019 AFRICA DE SUD & ZAMBIA (CASCADELE VICTORIA) de la 2800 euro

 

REVELION 2019 AFRICA DE SUD & ZAMBIA (CASCADELE VICTORIA)

 

Destinatie: Africa de Sud

Durata: 12 nopti

Plecari: 29 decembrie

Tarif: 2800 eur / pers. in camersa dubla

Ziua 1. BUCURESTI – CAPE TOWN
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda ora 19:00, imbarcare si zbor spre Cape Town via Istanbul, ora 21:35. Scurta escala la Istanbul.
Ziua 2. CAPE TOWN
Imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud cu plecare la ora 02:25. La ora 12:35 sosim in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud. Dupa formalitatile de frontiera, vom face un tur panoramic cu autocarul, prilej de a ne familiariza cu locul,  urcand apoi cu telecabina pe Table Mountain, inalt de 1086 m, de unde vom avea o panorama magnifica. Cazare Cape Town, hotel Sunsquare Cape Town sau similar.
Ziua 3. CAPUL BUNEI SPERANTE
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de exceptie (inclusa), la Capul Bunei Sperante. Plecare cu autocarul spre Hout Bay, unde ne imbarcam intr-o mini croaziera pana la insula Duiker, unde vom vedea colonii de foci ingramadindu-se in jurul tarmului si nenumarate specii de pasari. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentratie de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct, Cape Point, unde Atlanticul se uneste cu Oceanul Indian. Plecam mai departe pana la Simon’s Town, unde vom putea admira minunatele colonii de pinguini Jackass ( pinguinii africani ). Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Seara transfer la un restaurant local pentru cina de Revelion.  La multi ani 2019! Intoarcere la hotel.
Ziua 4. CAPE TOWN & FRANSCHHOEK, BOSCHENDALL, STELLENBOSCH
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala de o zi, dedicata in intregime vizitarii zonei viticole, Franschhoek, Boschendall si Stellenbosch.  Excursie in zona viticola cu degustare de vinuri. Intoarcere in  Cape Town si cazare la acelasi hotel.
Ziua 5. JOHANNESBURG
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Johannesburg. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic si unde vom admira centrul istoric: Constitution Hill, Carlton Center, Podul Nelson Mandela, Brixton Tower. Cazare Johannesburg, hotel Garden Court Sandton City.
Ziua 6. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. Plecare spre Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibii, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci Magnifici ai Africii’ (The Big Five ) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul. Pe traseul spre parcul Kruger vom vedea moscheea Nizamiye, copie a moscheii  Selimiye Camii din Edirne, cu 4 minarete de cate 55 m inaltime si vom  admira templul budist Nan Hua. Sosire si instalare in lodge. Cina si cazare Hippo Hollow Country Estate.
Ziua 7. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. La ora 6:00 ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatie. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant  cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va initia in secretele si misterele animalelor. Avem prilejul sa observam de aproape spectacolul magnific al savanei africane, in care vom putem intalni nenumarate animale salbatice in habitatul lor natural, precum antilope gnu, bizoni, rinoceri, elefanti, hiene, sacali, girafe, lei, leoparzi, hipopotami etc. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Cazare si cina in acelasi lodge.
Ziua 8. CANIONUL BLYDE RIVER – JOHANNESBURG
Mic dejun. Plecam spre Johannesburg pe un traseu incantator – Panorama Route, care ne poarta prin canionul Blyde River. Vom face opriri la una dintre numeroasele cascade din canion dar si in locuri de-o frumusete inegalabila unde putem admira peisaje de neuitat: Wonder View, Bourke’s Luck Potholes, the Three Rondavels (formatiuni stancoase asemanatoare unui grup de 3 colibe traditionale). Sosire si cazare la hotel in Johannesburg, hotel Garden Court Sandton City.
Ziua 9. PRETORIA si MINELE DE DIAMANTE CULLINAN
Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria si Cullinan. In capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda, vom vizita Voortrekker Monument, Church Square, Kruger House, Primaria, Melrose House, cartierul guvernamental Union Building. Excursia continua cu vizita faimoaselor Mine de Diamant Cullinan unde, in 1905, a fost gasit cel mai mare diamant din lume, de 3106,75 carate. Dupa vizionarea unui film introductiv, vom vedea “Big hole” (marele crater creat de eruptia vulcanica care a avut loc cu 1,2 miliarde de ani in urma), instalatii de extragere si prelucrare a diamantelor, copia unui tunel subteran, diamante brute si copiile unor diamante faimoase. Cazare Johannesburg.
Ziua 10. CASCADELE VICTORIA – ZAMBIA 
Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, cu avionul, care dureaza pana a treia zi la pranz, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls, situata pe linia de frontiera a celor doua tari, Zambia si Zimbabwe. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambesi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una din cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una din cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale pe care le inconjoara. Zbor Johannesburg – Livingstone. Vom fi transferati la hotel, situat in apropierea cascadei, iar dupa amiaza tarziu, pornim intr-o fascinanta croaziera la apus de soare pe raul Zambezi. Pe parcursul croazierei vom admira vegetatia luxurianta din parcul national Mosi-oa-Tunya si, cu putin noroc, vom vedea crocodili, hipopotami, poate chiar elefanti, precum si alte specii de animale venite la adapat. Cazare in Livingstone, hotel Avani.
Ziua 11. CASCADELE VICTORIA
Mic dejun. Dimineata este consacrata turului cascadei numita de localnici Mosi-oa-Tunya – fumul care tuna, numit astfel dupa norul de stropi de apa ce se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Atentie, nu uitati pelerinele!. Cazare la acelasi hotel in Livingstone.
Ziua 12. LIVINGSTONE – JOHANNESBURG
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare inainte de transferul la aeroport pentru prima etapa a calatoriei spre casa. Decolare din Livingstone, zbor spre Johannesburg, escala si zbor in conexiune spre Europa. Noapte si cina la bord.
Ziua 13. BUCURESTI
Sosim in Istanbul dimineata, ora 05:55 iar dupa o scurta escala ne imbarcam in zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti, ora 08:35.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul de single pentru cazarea in Zambia este de 250 euro. Grup minim 20 pers. Pentru un grup format din 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 95 € / pers. Reducerea Early Booking este valabila pana pe 15.07.2017.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Zona Viticola Franschhoek si Stellenbosch cu degustare de vin: 25 €;
 • Pretoria & Minele de Diamante Cullinan: 65 €;
 • Cascadele Victoria – Zambia ( cu avionul, 3 zile ): 375 € avion + 445 € servicii la sol (cazare 2 nopti in Livingstone cu mic dejun, plimbare pe raul Zambesi si turul cascadelor!)  – Optiunea se face doar la inscriere.

 

SERVICII INCLUSE

 •  zbor Bucuresti – Cape Town / Johannesburg – Bucuresti si Cape Town – Johannesburg;
 •  transferurile cuprinse in program,  transport pe durata programului cu autocar/minibus licentiat si cu masini de teren speciale pe durata safariului;
 •  taxele de aeroport si securitate pentru zborurile  internationale:   495 €;
 •  taxele de aeroport si securitate pentru zborul intern: 95 €;
 •  11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*-4* si lodge-uri ( echivalent 3-4*, norme locale );
 •  cina festiva de Revelion intr-un restaurant local: 140 €;
 •  intrarile la obiectivele turistice si in rezervatii: 75 €;
 •  mesele conform programului;
 •  vizitele cuprinse in program;
 •  insotitor roman si ghizi locali;
 •  asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie.

 

SERVICII NEINCLUSE

 •  taxa de viza si procesare Africa de Sud: 43 € (se achita la Unicredit Tiriac);
 •  bacsisuri obligatorii (se achita la insotitorul de grup): 40 € / pers ;
 •  excursiile optionale;
 •  alte servicii decat cele mentionate.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Zona Viticola Franschhoek si Stellenbosch cu degustare de vin: 25 €;
 • Pretoria & Minele de Diamante Cullinan: 65 €;
 • Cascadele Victoria – Zambia ( cu avionul, 3 zile ): 375 € avion + 445 € servicii la sol (cazare 2 nopti in Livingstone cu mic dejun, plimbare pe raul Zambesi si turul cascadelor!)  – Optiunea se face doar la inscriere.

NOTE
Din pretul excursiei optionale cu innoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Johannesburg (2 nopti).

ORAR DE ZBOR (compania Turkish Airlines) – ore locale:

29-Dec Bucuresti 21:35 Istanbul 00:05
Istanbul 02:25 Cape Town 12:35 (30-Dec)
09-Ian Johannesburg 19:10 Istanbul 05:55 (10-Ian)
Istanbul 08:15 Bucuresti 08:35