REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro


REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro

 

REVELION 2019 MAROC

 

Destinatie: Maroc

Durata: 7 nopti

Plecari: 30 decembrie

 

Tarif: 1134 eur/ pers. in camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – CASABLANCA
Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Casablanca. Scurta escala in Istanbul. Sosire in Casablanca in jurul orei 13:05, transfer si cazare la Hotel Imperial 4*.
Ziua 2.  CASABLANCA & AZEMMOUR – EL JADIDA
Mic dejun. In turul de astazi vom cuprinde principalele atractii turistice: Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moschea Hassan al II-lea ( a doua ca marime din lume si singura moschee din Maroc care poate fi vizitata de ne-musulmani ). Optional, putem alege o excursie in pitorescul orasel Azemmour, situat pe malurile raului Oum Er-Rbia, faimos pentru broderia de foarte buna calitate, dupa care vom vizita orasul fortificat El Jadida, singura asezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorita numeroaselor cladiri medievale lasate de portughezi. Orasul fortificat a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO ca exemplu desavarsit de contopire a influentelor culturilor europeana si marocana. Vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului (exterior), construita in stilul gotic tarziu, cu cripta Cisterna ( cea mai importanta cladire mostenita de la portughezi ), zidurile orasului, dupa care vom putea petrece ceva timp pe plajele superbe, intinse pe cativa km. Intoarcere in Casablanca dupa-amiaza si cazare la acelasi hotel. Seara, optional, Cina festiva de Revelion. La multi ani 2018!
Ziua 3. CASABLANCA – MARRAKESH 
Mic dejun. Plecam spre Marrakesh, numit si ‘Orasul Rosu’, fost oras imperial al Marocului. Ajungem in jurul pranzului si vizitam Marrakesh-ului istoric cu gradina Menara, necropola saadiana, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia si Muzeul Dar Si Said. Cazare si cina Marrakesh, Hotel Rawabi 4*.
Ziua 4. MARRAKESH & OUARZAZATE (POARTA CATRE DESERT)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de exceptie, prilej de a cunoaste mai profund cultura si viata autentica a localnicilor din satele berbere, care au stapanit Muntii Atlas de peste 3000 de ani si de a ne delecta cu peisajele minunate pe care le strabatem intr-un traseu inedit, spectaculos, pana la Ouarzazate, numit si ‘Poarta catre desertul Sahara’. Pentru a ajunge aici vom traversa Pasul Tizi n’Tichka ( 2260 m ), admirand nenumarate asezari cu case de pamant care adapostesc familii numeroase, raspandite prin vaile abrupte ale muntilor. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la 1600 m altitudine.Orasul a fost ridicat de berberi, care au construit proeminentele ‘kasbahs’, asezari fortificate ( un fel de medine ) terasate, care ofera o priveliste absolut splendida. In imediata vecinanate se afla orasul fortificat ( ‘ksar’ ) Ait Benhaddou, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, una din cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakesh, pe care erau transportati scalvi, aur, fildes si sare. Vom putea sa vizitam celebrele ‘Atlas Studios’ unde au fost filmate numeroase filme notorii, precum Razboiul Stelelor, Lawrence – Printul Arabiei, Isus din Nazareth, Mumia, Gladiatorul. Pranz la un restaurant local. Intoarcere dupa-amiaza tarziu in Marrakesh. Cazare si cina la acelasi hotel din Marrakesh.

Ziua 5. MARRAKESH – RABAT – MEKNES – FEZ
Mic dejun. Plecare spre Fez, oras stralucitor, cel de-al treilea ‘oras imperial’ al Marocului al carui centru istoric ( Fes el Bali ) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. En route oprire in Rabat si tur de oras: vom vizita palatul Regal (Mechouar), fortareata Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan.  Urmatoarea oprire va fi in Meknes, fosta capitala si cel de-al patrulea oras imperial, dupa Rabat, Marrakesh si Fez. Vom vizita Poarta Bab Mansour. Cazare si cina Fez, Hotel Sofia 4*.
Ziua 6. FEZ 
Mic dejun. Dimineata consacrata vizitarii orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala cu impozantele sale porti (inclusa in patrimoniul UNESCO), Mausoleul Moulay Idriss, Moscheea Karaouine. Dupa-amiaza timp liber pentru plimbare si cumparaturi. Cazare si cina Hotel Sofia 4*.
Ziua 7. FEZ – VOLUBILIS – TANGER
Mic dejun. Plecare spre Tanger, locul unde artele traditionale practicate in zona orasului vechi ( medina ), se apleaca mai mult asupra prelucrarii pieilor, obiecte de artizanat executate manual din lemn sau argint, haine si incaltaminte traditionala. O mica ocolire pentru a vizita situl arheologic Volubilis, bogat in vestigii din perioada ocupatiei romane, inclus in patrimoniul Unesco in 1997. Sosire in Tanger si vizita orasului. Seara, transfer la Hotel Almohades 4* si cina.
Ziua 8. TANGER – CASABLANCA – BUCURESTI 
Mic dejun. Plecare spre aeroportul din Casablanca, de unde vom zbura catre Bucuresti. Oprire in Scurta escala in Istanbul. Sosire in Bucuresti in jurul orei 02:30, 07 ianuarie 2019.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20 – 24 persoane se va achita un supliment de 55 €/persoana. Reducerea Early Booking este valabila pana la 31.05.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

 • Azemmour & El Jadida: 30 € (include transferuri si insotitor roman );
 • Ouarzazate & Ait Benhaddou cu pranz inclus: 49 € (include transferuri si insotitor roman ).

 

SERVICII INCLUSE

 • transport avion Bucuresti – Casablanca – Bucuresti;
 • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 • taxele de aeroport si securitate pentru zboruri:  295 €;
 • intrari la obiective turistice: 40 €;
 • cazare 7 nopti cu demipensiune in hoteluri de 4*: 2 nopti Casablanca, 2 nopti Marrakesh, 2 nopti Fez, 1 noapte Tanger;
 • vizitele conform programului cu insotitorul roman si ghizi locali pe durata circuitului;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

 • Cina Festiva de Revelion ( optional ): 95 €;
 • bacsisurile de pe durata circuitului (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 35 €;
 • excursiile si activitatile optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

 • Azemmour & El Jadida: 30 € (include transferuri si insotitor roman );
 • Ouarzazate & Ait Benhaddou cu pranz inclus: 49 € (include transferuri si insotitor roman ).

ORAR DE ZBOR (compania Turkish Airlines) – ore locale:

   30-Dec Bucuresti 04:55 Istanbul 07:10
Istanbul 11:00 Casablanca 13:05
   06-Ian Casablanca 14:35 Istanbul 22:15
Istanbul 02:20 Bucuresti 02:30 (07-Ian)