REVELION 2019 MOSCOVA & SANKT PETERSBURG de la 699 euro


REVELION 2019 MOSCOVA & SANKT PETERSBURG de la 699 euro

REVELION RUSIA-MOSCOVA & SANKT PETERSBURG

Transport Avion | 8 zile | de la 699 Euro

 

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

27 Decembrie | BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1042 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 04:50 si aterizare la Istanbul la ora 07:10. La ora 09:25 decolare cu zborul            TK413 cu destinatia Moscova. Aterizare la ora 12:15. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie in Moscova si plimbare pietonala cu insotitorul de grup in Piata Rosie din Moscova (deplasarile se fac cu mijloacele de transport in comun). Cazare la hotel Vega Izmailovo 4* Moscova sau similar.

 

28 Decembrie | MOSCOVA –  Capitala Rusiei

Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local. Capitala Rusiei reprezinta un complex unic de  artitectura veche si moderna. Este centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. In timpul turului veti observa Piata Rosie, Piata Manezh, Strada Tverskaya si Minskaya, Parcul Victory, Arcul de Triumf, Podul Bagration, Casa Alba, Strada New Arbat, Piata Arbat, Zamoskvorechye, terasamentul St. Sofya, Catedrala Hristos Mantuitorul, Biserica Sfantul Nicolae, strada Leo Tolstoy, strada Pirogovskaya, Manastirea Novodevichy, platforma de observare Sparrow Hills. Continuam cu vizita Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit incepand incepand cu sec.XV. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec.XV) – principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec.XV) – cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec.XVI) – necropola tarilor  Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare –  care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti un adevarat muzeu subteran. Cazare la hotel Vega Izmailovo 4* Moscova sau similar.

 

 

29 Decembrie | MOSCOVA – SERGHIEV POSAD

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Moscova sau optional Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere al poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si tina fagaduintele lor, rugandu-se inainte si dupa  razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii. Cazare la hotel Vega Izmailovo 4* Moscova sau similar.

 

 

30 Decembrie | MOSCOVA – SANKT PETERSBURG

Mic dejun. Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150 000 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot cu destinatia Sankt Petersburg. Decolare la ora 16:10 cu zborul SU022 si aterizare la Sankt Petersburg la ora 17:35. Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica. Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermacatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc. Transfer si cazare la hotel Moscow 4* (camere superior de tip “comfort”) Sankt Petersburg sau similar.

 

31 Decembrie | SANKT PETERSBURG  – PE URMELE DINASTIEI ROMANOV

Mic dejun. Astazi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor.   Tur de oras cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira Catedrala Sfintei fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, catedrala si piata Sf. Isaac – un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Fortareata Sf. Petru si Pavel. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru plimbari sau vizite individuale si pregatire pentru petrecerea de Revelion. Seara, optional, Cina festiva de Revelion la hotel. (detaliile si tarifele vor fi stabilite in luna octombrie). Cazare hotel Moscow 4* (camere superior de tip “comfort”) Sankt Petersburg sau similar.

 

01 Ianuarie | SANKT PETERSBURG – TIMP LIBER LA DISPOZITIE

Mic dejun. Intreaga zi de azi este destinata relaxarii dupa petrecerea de revelion. Va sugeram plimbari pietonale impreuna cu insotitorul de grup pentru a descoperi acest oras fascinant, care are un farmec aparte pe timpul iernii. Cazare hotel Moscow 4* (camere superior de tip “comfort”) Sankt Petersburg sau similar.

 

02 Ianuarie | SANKT PETERSBURG – PALATUL PETERHOF SI PUSHKIN

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de 1 zi Peterhof si Pushkin. Cunoscut ca Versailles-ul Rusiei, localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este defapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand “Satul Regal”, deoarece din secolul al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul secolului al XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita „Saarskaya Myza”. Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de chihlimbar. La sfarsitul secolului al XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre 1811 si1817. Intoarcere in Sankt Petersburg. Cazare hotel Moscow 4* (camere superior de tip “comfort”) Sankt Petersburg sau similar.

 

03 Ianuarie | SANKT PETERSBURG – BUCURESTI

Mic dejun. Astazi, in prima parte a zilei, vom face o vizita ampla o vom face la Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pentru pranz. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 16:10 si aterizare la Istanbul la ora 19:45. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi facilitatile impresionante ale noului aeroport sin Istanbul, o experienta de-a dreptul impresionanta. Decolare la ora 02:30 cu zborul TK1041 si aterizare la Bucuresti la ora 02:45 a doua zi (04 ianuarie).

 

 

Tarife       calculate pentru un grup de 30 platitori

 • 699 Euro adult loc in camera dubla
 • 599 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 • 878 Euro adult loc in camera single pentru restul plecarilor

 

Servicii incluse :

 • Bilet de avion Bucuresti – Moscova (via Istanbul), Compania Turkish Airlines
 • Bilet de avion Moscova – Sankt Petersburg (zbor direct), Compania Aeroflot
 • Bilet de avion Sankt Petersburg – Bucuresti (via Istanbul) Compania Turkish Airlines
 • Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel :
  • 3 nopti la Moscova la hotel Vega Izmailovo 4* sau similar
  • 4 nopti la Sankt Petersburg la hotel Moscow 4* (camere superior de tip “comfort rooms”) sau similar
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Tur de oras cu ghid local Moscova
 • Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus si ghid local
 • Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus si ghid local
 • Vizita la Galeriile Tretyakov cu ghid local si intrare inclusa
 • Tur de oras cu ghid local Sankt Petersburg
 • Bilet de intrare la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg si vizita cu ghid local
 • Insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 230 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Taxa de viza consulara si taxa procesare: 70 Euro/persoana (se achita in agentie, poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)
 • Cina festiva de revelion la hotel Moscow (detaliile si tarifele vor fi comunicate in luna octombrie de catre hotel)
 • Polita de asigurare medicala valabila pe teritoriul Federatiei Ruse, care acopera termenul de valabilitate al vizei, obligatorie pentru obtinerea vizei de Rusia.

 

Atentie! Polita de asigurare medicala trebuie sa contina:

 • data incheierii contractului;
 • numarul politei;
 • numele si prenumele asiguratului;
 • datele asiguratorului;
 • termenul de valabilitate al politei trebuie sa acopere intreaga perioada de sedere pe teritoriul Rusiei;
 • enumerarea serviciilor medicale și transport medical, inclusiv repatrierea in caz de deces;
 • aria de acoperire – intreaga lume sau Federatia Rusa; Europa, inclusiv Rusia;
 • semnatura asiguratorului;
 • asiguratorul trebuie sa acopre, obligatoriu, suma minima de 30 000 de euro.

 

 • Asigurarea storno optionala (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse
 • Excursiile optionale
 • Bacsisuri: 25 euro/persoana, se achita insotitorului de grup la sosirea in Rusia

 

NOTA! Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:

 

 • Pasaport valabil minimum 6 luni de la data returului si cu minim 2 pagini consecutive libere
 • Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit
 • Copie dupa cartea de identitate
 • COPIA politei de asigurare medicala

 

eXCURSII OPTIONALE (valabile pentru un grup de 20 platitori):

 

 • Excursie la SERGHIEV POSAD: 50 Euro/adult include: autocar, ghid local, ghid insotitor
 • Excursie la PETERHOF SI PUSHKIN: 100 Euro/adult include: autocar local, bilete de intrare la ambele palate si gradini inclusiv camera de Chihlimbar de la Palatul Ecaterinei, ghid local, ghid insotitor

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti