REVELION 2020 ZANZIBAR de la 1395 euro


REVELION 2020 ZANZIBAR de la 1395 euro

 

Insula Paradisului: plaje albe cu nisip fin si apa azurie

 

 • De la 1359 €/pers

   

  PLECARE

  • 28 DECEMBRIE 2019

   

  PLECARI DIN

  • BUCURESTI

   

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom, la 23 de mile distanţă faţă de Tanzania, şi chiar dacă face parte din comunitatea ţărilor din Estul Africii, în toate aspectele ce privesc politica, religia, cultura, mâncarea, viaţa de aici este foarte diferită. Arhipelagul a fost vizitat de-a lungul secolelor de negustori venind din Peninsula Arabică, India, lacurile africane; astfel a devenit un punct de interes pentru negustorii de mirodenii dar şi de sclavi. Locuitorii se consideră cetăţeni a Zanzibarului şi nu ai Tanzaniei, cu propria guvernare şi propriile legi. Tanzania este un conglomerat de religii, în timp ce în Zanzibar care a fost secole la rândul condus de sultanatul Omanului, religia predominantă este islamismul.

Reputaţia de insulă a Paradisului, nu este o exagerare: plaje cu nisip fin, băi de soare, snorkeling, recife de corali, mâncăruri cu fructe de mare şi apusuri de soare superbe, cu vedere la Oceanul Indian. Zanzibar este fără îndoială o destinaţie de vis, locul ideal pentru o escapadă, unde te poţi relaxa şi uita de cotidian.

 

Orar de zbor

 
FZ 1796 | 28.12 Otopeni – Dubai   23:30 – 06:20 +1

FZ 0687 | 29.12 Dubai – Zanzibar  11:30 – 16:25

 

FZ 0682| 05.01 Zanzibar – Dubai  08:35 – 15:35
FZ 1797| 05.01 Dubai – Otopeni   19:00 – 22:30

 

*Orarul de zbor este unul orientativ si poate suferi modificari. Va rugam sa verificati orele corecte de zbor in momentul efectuarii rezervarii si inaintea plecarii .

 

 

Informatii utile

 

* Nu ar trebui să părăsiti această destinaţie până nu vizitati Stone Town, declarat în anul 2000 centru cultural UNESCO.  Oraşul este foarte sigur. Primul lucru pe care îl veti remarca sunt construcţiile vechi cu un aer aparte, bazarurile, moscheele primitive, dar şi casele în stil arăbesc care amintesc de faptul că Zanzibarul a fost ani de-a rândul sub conducerea sultanatului Oman.
* Dacă sunteti un iubitor al shopping-ului, în Stone Town veti găsi genţi, accesorii, bijuterii, haine, obiecte de decor lucrate manual.
* Cea mai cunoscută piaţă de alimente din Stone Town este
Darajani, unde veti găsi fructe proaspete, fructe de mare şi bineînţeles condimente. La fel de celebră şi apreciată este şi Piaţa de alimente, deschisă doar noaptea, aflată în Grădinile Forodhani. Este şi locul unde va puteti bucura de o cină sănătoasă.
* Una dintre cele mai interesante ţări din Africa din punct de vedere gastronomic, propune un delicious amestec de mâncăruri indiene, arăbeşti, 
chinezeşti, portugheze și africane. Dar secretul stă în condimente. Nu degeaba este numită Insula Mirodenilor, doar aici le puteti lua direct de la sursă: cuişoare, scorţişoară, piper negru sau nucşoară. Incercati ugali african, chapatti indian, curry swahili şi bineînţeles fructe de mare.
* Un alt lucru interesant pe care îl puteti face aici este un “Tur al Condimentelor” sau Spice Tour. Mirodeniile se află pe primele locuri în ceea ce priveşte exportul din Zanzibar, dar şi un motiv de mândrie. Veti descoperi o lume extrem de colorată şi condimentată: nucşoară, cuişoare, tumeric, curry, piper, ghimbir.
* Băutul ceaiului este un obicei des întâlnit. Nu rataţi ceaiul de ghimbir, cu aromă de vanilie.Cele mai multe ceainării servesc ceaiul după lăsarea serii.
* Zanzibar este o destinaţie care se adresează tuturor, este un loc în care puteti întâlni localnici foarte prietenoşi, amuzanţi şi foarte calmi. Fiecare zi petrecută aici este cu siguranţă o nouă oportunitate de a-ţi face noi prieteni.
* Din punct de vedere cultural, cu siguranţă turiştii vor fi fascinaţi de acestă parte de lume, foarte diferită de Europa. Zanzibar este un arhipelag ce nu a fost locuit timp de sute de ani.
* Plajele sunt foarte curate şi extrem de frumoase, cu nisip fin.
* Nu ar trebui să ratezi dhow safari, într-o barcă tradiţională swahili. Prin intermediul acestei croaziere poţi descoperi frumuseţile subacvatice (snorkeling şi scufundări).
* În Zanzibar sunt o serie de galerii şi muzee ce valorifică trecutul acestei insule: Zanzibar Galery, Muzeul Palatului, Muzeul Memorial.
* Cei mai mulţi călători consideră că în Zanzibar au găsit cea mai bună cafea din Africa, adusă din Kilimanjaro. Aşadar, dacă aveti plăcerea de a fi în vacanţă aici, nu ar trebui să ratati o cană de cafea pregătită la una dintre cafenelele din zonă sau chiar la hotel.
* Unul dintre cele mai cunoscute locuri de aici este Pădurea Jozani, din Parcul Naţional, unde se pot vedea maimuţele din specia colobus dar si alte specii sălbatice.
* La doar 20 de minute distanţă de insulă, de mers cu barca, se află Insula Inchisorii unde puteti admira de aproape ţestoasele gigant. Unele dintre acestea au ajuns la vârsta de 300 de ani. Este cu siguranţă un loc ce merită vizitat.

De stiut!

 • Contrar a ceea ce multă lume crede, în Zanzibar nu se poate face safari. Nu sunt lei, elefanţi şi girafe. Viaţa sălbatică este subacvatică. Nu ratati scufundările într-unul din numeroasele centre de sporturi de apă.
 • Viaţa pe insulă se desfăşoară cu încetinitorul. Poate că ar trebui sa ne bucurăm cu toţii mai mult de această pace deloc grăbită. Aici timpul are alte valenţe, dar localnicii sunt extrem de calmi. Posibil ca atunci când ceri un cocktail să dureze 45 de minute până îl primiti, dar merită aşteptarea.
 • Zanzibar are 2 sezoane ploioase: de-a lungul anului este un sezon cu ploi lungi care ţine din martie până în mai şi unul cu ploi foarte scurte, din noiembrie până în decembrie. Temperatura este plăcută tot timpul anului chiar şi atunci când este foarte cald, briza rece de pe coasta o face mai uşor de suportat.
 • Un lucru inedit, sunt oulele de găină care în Zanzibar sunt în întregime….albe.Nu vă speriaţi, nu au gust diferit, oul monocrom este dat de grăunţele cu care sunt hrănite.
 • Pentru că cei mai mulţi dintre locuitorii insulei sunt musulmani, este de recomandat ca turiştii să ţină cont de cutumele locale. Din acest motiv alcoolul nu se găseşte foarte uşor şi este recomandat să nu fie consumat în public sau pe plajele publice.
 • De asemenea există mai multe zone în care purtarea costumului de baie în afara plajei este stric interzis.
  • Este o climă foarte caldă şi umedă, tot timpul anului, de aceea sunt recomandate hainele subţiri şi lejere.
  • Este indicat să se consume doar apă îmbuteliată. Acest lucru include şi gheaţa ce se pune în băuturi. Mai bine refuzati! Apa fiartă este sigură, de asemenea şi cea de la robinet este sigură, atât timp cât este utilizată pentru spălat.
  • Fiind o destinaţie turistică, se poate plăti în dolari sau euro, dar este recomandată folosirea shilingilor tanzanieni. Este recomandată folosirea atm-urilor, decât schimbul la un birou de schimb valutar.
  • Este sigur să folosiţi mijloacele de transport local: dala-dala, mai ales că poţi surprinde mai mult din mediul înconjurător.
  • Este recomandat să aveti în bagaj un spray anti ţânţari şi un spray împotriva arsurilor solare.
  • În ceea ce priveşte mâncarea stradală, este recomandat să consumi doar mâncare fierbinte. Sunt de evitat fructele, salatele sau sucurile cumpărate din stradă.
  • Vaccinul contra febrei galbene este obligatoriu doar pentru cei care au călătorit într-o ţară cu risc de febra galbenă (*exemplu: Cameron, Gabon, Angola, Kenya, Libera, Mali, etc )

   

  TARIFUL INCLUDE

  • bilet de avion compania Fly Dubai, via Dubai
  • catering la bordul aeronavelor
  • transfer aeroport – hotel – aeroport
  • 7 nopţi cazare hotel de 4*
  • regim masa in functie de unitatea de cazare aleasa
  • asistenţă turistică locală în limba engleză pe toata perioada sejurului
  • excursie optionala Stone Town city tour 1/2 zi

   

  Tariful nu include

  • taxe de aeroport 245 euro/persoana
  • taxa de viza 50 usd/pers

  (se achita pe aeroportul din Zanzibar)

  • serviciile de masa si bauturile care nu sunt incluse in program
  • excursiile optionale;
  • asigurare medicala de calatorie si storno (nu sunt obligatorii dar agentia va recomanda sa le incheiati)
  • alte cheltuieli personale


  Avans la inscriere

  • 50% din valoarea pachetului se va achita in momentul rezervarii;
  • Diferenta de 50% din valoarea pachetului se va achita cu 21 zile inainte de data de plecare;

  Penalizare 50% pentru anulari

  • efectute din momentul rezervarii pana la 21 zile inainte de data calatoriei
  • Penalizare 100% pentru anulari efectuate cu mai putin de 21 zile inainte de data plecarii.


  Agentia nu isi asuma raspunderea pentru deciziile organelor de control de la punctele de trecere a frontierei romane sau straine, in pofida respectarii conditiilor de iesire din Romania, respectiv intrare in alte state, prevazute de legislatia in vigoare;FORMALITATI

  Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii;

  Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala  pentru Zanzibar, acordata de Ministerul Turismului din Zanzibar;

  Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a taxelor de combustibil anuntate de compania  aeriana transportatoare, a ratei de schimb euro/dolar.

  Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Mai multe informatii: www.politiadefrontiera.ro;

  In situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor (carora le revine raspunderea pentru situatia creata), inainte sau dupa inceperea calatoriei, agentia partenera din este obligata sa ofere o alta varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona cat mai apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul.

  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Orice problema legata de

  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia.

  Compania aviatica fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor. Prin urmare, agentia Christian Tour, nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligat sa asiste turistii conform regulamentului parlamentului european nr. 261/04. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia  intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica.

  In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborului efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor conform regulamentarilor  EU 2027/97 si amendamentului 889/02.

   

  observații

  • pasaport valabil min. 6 luni de la data inceperii calatoriei;
  • persoanele cu varste sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de parinti, dar insotiti de un adult au nevoie de imputernicirea notariala in limba engleza si certificat de nastere;
  • Nu se accepta pasapoarte temporare!
  Denumire hotel Tip de camera Tip de masa Perioada de calatorie Tarif de persoana/dbl
  AHG Dream’s Bay Boutique 4* Classic room
  Mic Dejun
  28.12 1.395 €
  AHG Waridi Beach Resort & Spa 4* Classic room
  Demipensiune
  28.12 1.469 €
  Ocean Paradise Resort& Spa 4*
  Standard garden
  Demipensiune
  28.12 1.923 €