SENIOR VOYAGE 2016 LEFKADA de la 299 euro – oferta expirata


SENIOR VOYAGE 2016 LEFKADA de la 299 euro – oferta expirata

Seniori si nonseniori in

Grecia – Insula Lefkada

Perioada: 12.05 – 19.05.2016

Transport cu autocarul 8 zile / 7 nopti

 

Vizite incluse: Sofia – Rilla – Salonic – Meteora – Ioannina

Bucuresti – Rilla – Salonic – Meteora – Metsovo – Ioannina – Arta – Preveza – Lefkada

Cu o istorie inca din perioada Neolitica, Lefkada este situata vis a vis

de faleza continentala vestica a Greciei in Marea Ionica. Ofera faleze si plaje superbe, intinderi inverzite, sate de munte traditionale aflate in special  in centrul insulei, departe de malul marii si localitatile turistice.

Pe faleza estica, Lefkada este decorata cu alte insulite mai mici si are o traditie indelungata in domeniul literaturii dar si a artelor, iar din satele sale provin un numar insemnat de scriitori si poeti.

Cel mai inalt munte a insulei se numeste Stavrotas (varful Elati 1182m.).

 

12.05.2015: BUCURESTI – SOFIA – PARALIA KATERINI (780 km)

Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Russe – Sofia. In Bulgaria, vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski iar cea de a doua la Manastirea Rilla (cu o scurta abatere de la drumul principal – cca 30 km, inainte de vama Kulata). Seara sosire in Paralia Katerini. Cina si cazare la hotel 3* (Hotel Regina Mare sau similar).

 

13.05.2015: KATERINI – Complexul Monahal METEORA – Schitul Sf. Paraschevi – LEFKADA (430 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica pictarii acestora, iar in continuare vizitam doua dintre cele sase manastiri existente: Marele Meteor si Manastrirea Varlaam (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, ultima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. Continuam traseul pe ruta Ioannina – Arta – Preveza. Seara cina si cazare si Lefkada hotel 3* (Ponti Beach sau similar).

 

14.05.2015: Turul insulei Lefkada pe uscat (optional)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, sau vizitarea statiunii. Optional turul insulei, care incepe cu o vizita in Lefkas, capitala insulei, localitate construita pe malul unui port natural. Urmeaza o experienta religioasa, intrucat se va vizita cel mai important obiectiv de acest gen, Manastirea Faneromeni. Dupa o oprire pe plaja Kathisma pentru baie si pranz (masa nu este inclusa in tariful excursiei), drumul continua spre Vasiliki, o localitate din sudul insulei, unde vom poposi la fabrica de vinuri “Land of Lefkas” pentru degustare. (pret informativ: 25 euro/persoana, minim 20 de participanti). Cazare si cina Lefkada hotel 3* (Ponti Beach sau similar).

 

15.05.2015: Marea Ionica – Lefkada – Kefalonia – Ithaka – Scorpios (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala. Croaziera la insulele Kefalonia, Ithaka si Scorpios.

Pornind din portul  Nidri, strabatem partea sudica a insulei si vom face prima oprire in portul Fiskardo din insula Kefalonia (un pitoresc sat pescaresc) si Ithaka, insula lui Ulise si a lui Odiseu. Aici puteti vizita muzeul, puteti servi pranzul (masa nu este inclusa in tariful excursiei) si de ce nu, sa inotati. Pe drumul de intoarcere facem o scurta oprire la pestera Papanikolis, unde in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a stat ascuns un submarin aliat. Ultima parte a croazierei ne duce in jurul insulei Scorpios (proprietatea familiei Onasis). Ne intoarcem in portul Nidri trecand pe langa insula Madouri, numita si Insula Poetului. (Pret informativ: 30 euro/persoana, include transport autocar si bilet de vapor, minim 20 de participanti). Cazare si cina Lefkada (Ponti Beach sau similar).

 

16.05.2015: Porto Katsiki – Egremni, frumoasele plaje din estul insulei Lefkada (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja, plimbare si cumparaturi, sau optional croaziera. Vasul pleaca la ora 11 din portul Vassiliki, ocoleste Capul Dukato cu farul si continua spre Porto Katsiki. Daca preferati un mediu mai natural pentru inot, puteti merge pana la plaja Egremni care nu este amenajata. Pe vas, puteti sta pe puntea superioara, puteti servi o bautura de la bar si cu putin noroc, puteti vedea delfinii jucandu-se in mare (Pret informativ: 20 euro/persoana, minim 20 de participanti. Masa si bauturile nu sunt incluse in tariful excursiei). Cazare si cina Lefkada hotel 3* (Ponti Beach sau similar)

 

  

17.05.2015: Misteriosul Epir – Parga (optional)

Mic dejun. Excursie optionala. Vizitarea templului antic Nekromanteio, poarta lui Hades, navigare pe raul mitic Acheron si timp liber ptentru a vizita orasul Parga (pret informativ: 30 euro/persoana, minim 20 de participanti). Cazare in Lefkada hotel 3* (Ponti Beach sau similar).

 

18.05.2015: LEFKADA – IOANNINA – PARALIA KATERINI (430 km)

Mic dejun. Vizita inclusa in program. Dimineata devreme plecam spre estul Greciei. Pe drum vom face o mica abatere de la traseu pentru a cunoaste istoria greco-turca. Primul popas va fi in minunatul oras Ioannina. Doritorii pot vizita muzeul de ceara al istoriei elene (alternativa greceasca a muzeului Madame Toussauds). Dupa aceea vom vizita un atelier de argintarie. Seara cina si cazare in Paralia Katerini, hotel 3* (Regina Mare sau similar).

 

19.05.2015: PARALIA KATERINI – SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (780 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre casa, iar in cursul pranzului realizam un tur panoramic al orasului Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Pret/persoana: 299 euro (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 70 euro. Reducere pat suplimentar: 20 euro

Oferta este valabila pentru grup minim 35 persoane

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 7 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*: 2 nopti in Paralia Katerini si 5 nopti in Lefkada
 • tur de oras Salonic pedestru si cu autocarul, vizite la Meteora si Ioannina, vizita la Rilla in Bulgaria
 • insotitor roman de grup din partea agentiei

 

NU SUNT INCLUSE:                                                                                                                                                                                                                  

 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile optionale si mesele de pranz
 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (pers.sub 60 de ani)
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (cost total asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).

 

EXCURSII OPTIONALE:

 • Turul insulei Lefkada
 • Croaziera la insulele Kefalonia – Ithaka – Scorpios
 • Excursie la plajele Porto Katsiki – Egremni
 • Excursie in Misteriosul Epir si Parga

 

GRUP MINIM: 40 PERSOANE

Pentru un grup de 30 – 34 persoane, pretul se majoreaza cu 20 euro/persoana

Pentru un grup de 25 – 29 persoane, pretul se majoreaza cu 50 euro/persoana