SENIOR VOYAGE 2017 – Sankt Petersburg de la 495 euro – oferta expirata


SENIOR VOYAGE 2017 – Sankt Petersburg de la 495 euro – oferta expirata

Sankt PetersburgMoscovaTarskoe SeloPavlovskPeterho    
28.03 – 03.04.2017

TARIF:  495 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 160 EURO
Pentru non-seniori (niciun ocupant în camera cu vârsta peste 55 ani), se achita un supliment de 30 euro / pers.
(tarif valabil pentru un grup min. de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 25 euro/pers.; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)
Vă invităm să descoperiţi Sankt Petersburgul, „Capitala Nordului” aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva. Vă veţi îmbogăţi cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri şi de astăzi, veţi păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului, care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă propunem să admiraţi comorile ţărilor în timp ce exploraţi Moscova, cu Kremlinul cel încărcat de istorie, catedralele de poveste şi operele de artă eterne.
TARIF:  495 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 160 EURO
Pentru non-seniori (niciun ocupant în camera cu vârsta peste 55 ani), se achita un supliment de 30 euro / pers.
(tarif valabil pentru un grup min. de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 25 euro/pers.; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)
ZIUA 1 / 28.03.2017:  BUCUREŞTI – MOSCOVA – SANKT PETERSBURG
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:10 / 17:10) spre Moscova şi mai departe cu zborul SU 28 (19:45 / 21:10) spre Sankt Petersburg. Sosire la Sankt Petersburg, oraş fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o “fereastră către Europa”, fiind capitala Imperiului Rus din anul 1710 până în anul 1918. Transfer la Hotel Oktyabrskaya 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 29.03.2017:  SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului şi Monumentul lui Petru cel Mare. Opţional, se poate vizita Fortăreaţa Petru şi Pavel, emblema oraşului şi locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii tari ai Rusiei. Cazare.
ZIUA 3 / 30.03.2017:  SANKT PETERSBURG – PETERHOF
Mic dejun. Timp liber pentru plimbări şi activităţi individuale sau opţional, însoţiţi de ghidul local, începem ziua cu vizitarea Muzeului Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Excursie opţională de aprox. 4 ore la Petrodvoret, numit si Peterhof (deplasarea la Peterhof se va face cu vaporaş, iar întoarcerea cu autocarul), unde se vizitează Palatul construit de Petru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadele constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioasei flotei ruseşti. Întoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 4 / 31.03.2017:  SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Timp liber pentru plimbări şi activităţi individuale sau opţional putem vizita marile catedrale din Sankt Petersburg: Catedrala pe sângele vărsat, care comemorează asasinarea împăratului Alexandru al II-lea, fiind ridicată chiar pe locul unde acesta a fost rănit mortal, Catedrala Sf Isaac, una dintre cele mai mari biserici din Sankt Petersburg şi a treia mare catedrală din lume, a cărei cupolă este acoperită cu 100 kg de aur pur şi Catedrala Fecioarei din Kazan, închinata Adormirii Maicii Domnului şi care a fost construită după modelul Catedralei Sfântul Petru din Roma. Opţional, cina cu spectacol folcloric. Cazare.
ZIUA 5 / 01.04.2017:  SANKT PETERSBURG – TARSKOE SELO – PAVLOVSK – MOSCOVA
Mic dejun. Posibilitate de excursie opţională de o zi în Satul Puşkin (Tarskoe Selo), reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, vom trece de peluzele tunse, vom urca şi intra în saloane cu pereţi pinacoteca, cu mobilier sculptat şi tavane care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o “regăsim” în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă „camera de chihlimbar”, făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar si ornamente poleite cu foiţa de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea şi oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, țarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut – Sankt Petersburg – liderii întregii lumi. Ziua continua cu vizitarea Palatului Pavlovsk, construit de împărăteasa Ecaterina pentru fiul ei, viitorul împărat Pavel I, unde se poate admira şi una dintre cele mai impresionante grădini în stil englezesc din Europa. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, ŞU 39 (18:45 / 20:00) spre Moscova. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată în bazinul fluviilor Oka, Volga, Klisma si Moscova care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer la Hotel Holiday Inn Simonovskiy 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 6 / 02.04.2017:  MOSCOVA
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include: Piaţa Rosie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevici (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Turul continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victory, Podul pietonal Bagration, Strada New Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf Nicolae, Strada Lev Tolstoy. Cazare.  Vizitare opţională a Kremlinului, celebrul complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Rosie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incinta prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principală catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţărilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserica privată a ţărilor Rusiei, Catedrala Arhanghelul Mihail – locul de înmormântare al ţărilor, faimosul Clopot Țar care datează din sec. al XVIII-lea şi Tunul Țar. Cazare.
ZIUA 7 / 03.04.2017:  MOSCOVA– BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot SU 2034 (09:55 / 13:10) spre Bucureşti.

Include

– transport internaţional cu avionul  pe rutele: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg şi Moscova –Bucuresti
– transport continental cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg – Moscova
– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
– 4 nopţi cazare cu mic dejun bufet la Sankt Petersburg în hotel de 4*
– 2 nopţi cazare cu mic dejun bufet la Moscova în hotel de 4*
– transferurile şi tururile menţionate în program
– ghizi locali
– conducător român de grup
– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Nu include

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 180 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
– taxa viza Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
– taxele de oraş (unde se percep) se achita la recepţia hotelurilor
– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli  personale, băuturi etc.
– bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
– excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 25 participanţi; tarifele acestora sunt informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • Fortăreaţa Petru şi Pavel: aprox. 15 euro/pers.
 • Muzeul Ermitaj: aprox. 30 euro / pers
 • Peterhof: aprox. 60 euro/pers.
 • Marile catedrale din Sankt Petersburg: aprox. 40 euro / pers
 • Cina cu spectacol folcloric: aprox. 55 euro / pers
 • Satul Puşkin şi Pavlovsk: aprox. 60 euro/pers.
 • Kremlin: aprox: 25 euro / pers
asigurare medicală obligatorie LEXGARANT(solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) – asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viza şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii.
Preţ: 35 lei / pachet 7 zile / persoană cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani.
Pentru alte categorii de vârste:
 • 0 – 1 an – coeficient de multiplicare 2
 • 65 – 70 ani – coeficient de multiplicare 1,5
 • 71 – 75 ani – coeficient de multiplicare 2
 • 76 – 80 ani – coeficient de multiplicare 2,5
 • 81 – 84 ani – coeficient de multiplicare 3
 • 85 – 90 ani – coeficient de multiplicare  4
– asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)