SENIOR VOYAGE 2018 NEW YORK CITY de la 995 euro


SENIOR VOYAGE 2018 NEW YORK CITY de la 995 euro

New York City

Statuia Libertãții – Wall Street – Memorialul 9/11 – Union Square – Soho – Chinatown – Little Italy – Central Park – Grand Central Station – Chrysler Building – Centrul Rockefeller – Fifth Avenue – Broadway – Times Square – Empire State Building – Brooklyn

 

Program

„New York I love you” nu e doar o metaforã, e sentimentul pe care îl trãiești din prima clipã când pãșești pe strãzile celui mai cosmopolit oraș din lume. Abia dupã ce te-ai plimbat pe bulevardele cu clãdiri ce zgârie norii și oameni din toate colțurile globului, abia dupã ce ai vãzut Manhattan-ul sclipitor, ai urcat pe Empire State Building și ai savurat o cafea în Central Park, abia atunci simți cã ai devenit cu adevãrat cãlãtor. Pentru cã odatã ce vezi New York-ul, te va lãsa cu rãsuflarea tãiatã de atâta frumusețe și cu gândul c-ai vãzut tot ceea ce merita cu adevãrat vãzut.

 • Ziua 1: București – New York City

 

Zbor dis de dimineațã din București. La prânz, sosire pe aeroportul JFK și transfer la un hotel din centrul New York-ului, în Manhattan, unde petrecem urmãtoarele 5 nopți. Timp liber la dispoziție pentru acomodarea la noul fus orar. Întâlnire pe searã cu ghidul însoțitor pentru o introducere în geografia, obiceiurile și cultura New Yorkului. Veți obține informații despre activitãțile recomandate și veți avea posibilitatea de a vã familiariza cu harta orașului. New Yorkul este un loc minunat pentru mersul pe jos, foarte simplu de navigat și cu un sistem excelent de metrouri.

 

 • Ziua 2: Statuia Libertãții – Batery Park – Wall Street – One World Trade Center – Memorialul 9/11 – High Line

 

Dupã micul dejun, vizitãm Lower Manhattan, cea mai istoricã și mai veche parte a orașului. Ne urcãm de dimineațã în feribotul care duce spre Statuia Libertãții, cel mai cunoscut reper din New York. La întoarcere, într-un tur pietonal, descoperim obiective precum Wall Street, poate una dintre cele mai faimoase strãzi din lume, Bursa din New York, Trump Building și un muzeu virtual de zgârie-nori. Vizitãm site-ul unde se ridicau în trecut Turnurile Gemene (Ground Zero). Memorialul, care încorporezã amprentele turnurilor gemene, cãzute la 11 septembrie 2001, a fost inaugurat la 10 ani dupã atacuri. Astãzi, strãlucitorul One World Trade Center, cea mai înaltã clãdire din emisfera vesticã (cu o înãlțime de 541 m) se ridicã în mijlocul perimetrului, iar memorialul din jurul sãu oferã un loc liniștit de reflecție și omagiu. Pe searã puteți opta pentru o vizitã la Chelsea Market și o plimbare pe inovatoarea promenadã High Line. Un triumf rãsunãtor al reînnoirii urbane, High Line este fãrã îndoialã, cel mai mândru testament al

 

New York-ului pentru efervescența continuã de a transforma vestigiile cicatrizante din trecutul industrial al orașului în spații plãcute. Odatã un traseu de tren elevat, care șerpuia între abatoare și locuințe sãrãcãcioase, High Line este astãzi o bijuterie de spațiu verde, care a acționat ca un adevãrat magnet imobiliar, atrãgând în cartier arhitecți din lumea întreagã pentru a crea reședințe minunate.

 • Ziua 3: Tur panoramic cu autocarul din Downtown în Uptown

 

Din confortul unei autocar și cu un ghid turistic local, care va oferi o perspectivã asupra a ceea ce înseamnã a trãi în New York, vom obține o imagine de ansamblu asupra celui mai magnific oraș din lume! Din Downtown în Uptown, pe un traseu care bifeazã unele dintre reperele orașului, vom vedea: Harlem, Catedrala Sf.

 

 

 • Ziua 4: Central Park – Grand Central Station – Chrysler Building – Centrul Rockefeller – Biblioteca Publicã – Fifth Avenue – Times Square Petrecem dimineața de astãzi explorând minunile Central Park-ului. Cercetãm  Zabar’s, celebru printre newyorkezi și un adevãrat rai pentru iubitorii de delicatese, de unde putem lua provizii pentru un picnic în parc. Admirãm pe exterior clãdirea Muzeului Guggenheim, proiectatã de Frank Lloyd Wright, Muzeul Metropolitan de Artã și multe minuni arhitectonice de pe Fifth Avenue.

 

Dupã amiazã este momentul sã descoperim alte repere inovatoare ale orașului:

 

Centrul Rockefeller (piesa centralã a Manhattanului), Catedrala Sf. Patrick, Biblioteca Publicã, Chrysler Building (cel mai frumos zgârie-nori dintre toate, un ac argintiu în stil Art deco, finalizat în 1930) și Grand Central Station. La apus ne bucurãm de reclamele luminoase și atmosfera din Times Square, “intersecția lumii”. La terminarea turului, puteți încheia ziua cu o panoramã perfectã a orașului, cu toate luminile sale strãlucitoare, de la ultimul etaj din Empire State Building sau al clãdirii Rockefeller Center.

 

 • Ziua 5: Brooklyn    

Dacã Brooklyn ar fi propriul oraș, ar fi al patrulea ca mãrime din SUA, gãzduind

mai mult de 2,6 milioane de oameni. Începem ziua cu o plimbare de-a lungul

zonei pietonale a Podului Brooklyn, o siluetã legendarã pe orizontul New York-

ului și un exemplu fascinant de inginerie de sec. XIX. Aici vom deveni martorii

unor imagini incredibile oferite de orizontul Manhattan-ului și peisajul urban din

Brooklyn. O instituție brooklynezã, Grimaldi’s Pizzeria este o oprire obligatorie.

Ne plimbãm prin Brooklyn Heights, o zonã atrãgãtoare cu case din piatrã

roșiaticã, din sec. XIX și strãzi pitorești, îndrãgite de scriitori și pictori. Apoi ne

îndreptãm spre promenada de pe malul East River, în Brooklyn Bridge Park. De

aici Manhattanul și Statuia Libertãții sunt numai bune de fotografiat.

 

 • Ziua 6: New York – Frankfurt – București

 

Dupã micul dejun, bucurați-vã de timp liber pentru cumpãrãturi la Macy’s, cel mai mare magazin din lume, la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere sau descoperiți buticurile elegante din SoHo, Fifth Avenue sau Madison Avenue. New York este pur și simplu una dintre cele mai bune destinații de cumpãrãturi de pe planetã. Chiar dacã nu cumpãrați produsele, le puteți admira în vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraș este o activitate în sine. Sau puteți opta pentru o vizitã într-unul dintre faimoasele muzee. MoMA, Muzeul Metropolitan de Artã sau Neue Galerie se mândresc cu cele mai bune colecții de artã din lume. Apoi ne vom lua la revedere de la New York, cu amintiri care sã dureze o viațã. Transfer la aeroport dupa-amiazã și sosire în București în data de 9 mai.

 

995 €

3 . 0 5 . 2 0 1 8  –  9 . 0 5 . 2 0 1 8

5 N O P Ț I /  7  Z I L E

T A R I F U L I N C L U D E

 • 5 nopți cazare la hotel 4* în centrul New York-ului, Manhattan
 • 5 mic dejunuri
 • Bilet avion București – New York – București, cu compania Lufthansa
 • Transfer aeroport–hotel-aeroport
 • Vizite ghidate conform descrierii pentru toate zilele
 • Tururi pietonale zilnice și tur panoramic de autocar cu ghid local
 • Ghid însoțitor Christian Tour din București pentru întreaga perioadã
 • Taxe oraș și taxe hoteliere, taxe bagaj, bacșiș ghid local și șoferi

T A R I F U L N U I N C L U D E

 • Taxele de aeroport pentru zborurile internaționale: 395 €/ persoanã
 • Taxa și formalitãțile de obținere a vizei de SUA: 160 $/ persoanã
 • Asigurarea medicalã de cãlãtorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însã vã recomandãm sã le încheiați)
 • Intrãrile la obiectivele turistice
 • Biletul de feribot spre Statuia

Libertãții (aprox. $22)

 • Cheltuieli personale sau alte bacșișuri

Ioan cel Divin, Parcul Central, Centrul Lincoln, Carnegie Hall, Națiunile Unite, Clãdirea Empire State, Union Square, Clãdirea Flatiron (primul zgârie-nori adevãrat din New York), Bulevardul Broadway (sinonim cu strãlucire, eleganțã, teatre, spectacole , piese muzicale și divertisment) și multe altele. Apoi vom face o incursiune pietonalã prin cartierele centrale ale Manhatanului: Little Italy, Chinatown, Greenwich Village și SoHo, fiecare cu personalitatea și farmecul lor.

Holiday Inn Manhattan, Financial District 4*

 • Localizare

Holiday Inn Manhattan, Financial District este amplasat în inima orașului New York, în centrul Manhattanului. Atracții turistice precum Wall Street, Bursa de Valori, Statuia Libertãții, One World Trade Center, Memorialul 9/11, Podul Brooklyn sunt situate la câteva minute distanțã.

 • Facilitãțile hotelului

St. George Tavern din incinta hotelului oferã oaspeților un meniu din bucãtãria clasicã americanã și un meniu cu influențã asiaticã, într-o atmosferã relaxantã de pub. Printre facilitãțile oferite de Holiday Inn Financial District se numãrã recepție, serviciu de concierge și un centru de fitness deschis nonstop. Este disponibil acces gratuit la internet WiFi.

 • Facilitãțile camerelor

Toate camerele sunt dotate cu lenjerie de lux, TV cu ecran plat cu peste 80 de canale, aparat de cafea, rezerve de cafea și ceai, telefon, seif, aer condiționat și o zonã de lucru spațioasã. Bãile pun la dispoziția turiștilor uscãtor de pãr și accesorii de toaletã.