SENIOR VOYAGE 2021 PORTUGALIA avion de la 395 euro / persoana


SENIOR VOYAGE 2021 PORTUGALIA avion de la 395 euro / persoana

Portugalia

Simte aerul sărat al Atlanticului

Lisabona – Fatima –Coimbra –Aveiro – Porto

 

Îți propunem o vizită în Portugalia, destinația ideală de vacanță, unde vara durează tot anul.  Portugalia te așteaptă cu brațele deschise, ori de câte ori vrei să fugi de temperaturile scăzute. De fapt, sezonul sărbătorilor de iarnă este perioada cea mai îndrăgită de către turiști pentru o vacanță în Portugalia.  Bucură-te de plajă și de o baie în mare oricând. Portughezii sunt oameni cordiali, înclinați spre independență și poligloți – deci cu atât mai multe motive pentru a-i cunoaște.

 

Moment de savoare:

Trebuie să încerci Croquetas Caseras, niște chifteluțe în crustă crocantă, umplute în general cu carne de pește și cartofi. Iar dacă vrei ceva mai consistent, încearcă o porție de Carne Fiesta, un preparat din cubulețe suculente de carne de porc, marinate în sos de usturoi, oregano, ardei iute și vin, apoi trase la tigaie și acompaniate de un vin bun.

 

Top atracții:

Turnul Belem, cunoscut și ca Turnul Sfântului Vincent, este o structură fortificată cu un farmec aparte, ce a intrat în lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorită rolului important pe care acesta l-a avut în descoperirile geografice ale portughezilor pe mare. Turnul a fost construit la cererea Regelui Manuel, cu rolul de apărare a intrării pe râul Tagus.

 

Mănăstirea Jeronimos este o fostă mănăstire a Ordinului Sf. Jerome. Clădirea reprezintă cel mai important exemplu de arhitectură gotică portugheză în stil manuelin, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1983.

 

 

Atracții

 • Lisabona

Un tablou unic de atracții culturale, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice ireale și aerul sărat al Atlanticului – vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Inima comercială a Lisabonei se întinde între doua piețe: Praca Doom Petro IV – mult mai cunoscută sub numele de Rossio, și încântătoarea Praca do Comercio, care are deschidere la râu. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belem-ul, un loc care nu trebuie ratat.

 

 • Porto

Al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, cu mai mult de un milion de locuitori, Porto se mândrește cu atracții importante aflate pe malul râului. Structura urbană densă  a orașului  și  țesută încă  de  pe vremea fenicienilor și romanilor, atunci când Porto era cunoscut drept “Cale” (cuvântul grecesc pentru „frumos”), adăugandu-se la el, mai târziu, Portus (port) pentru a deveni Portus-Cale – de aici originea numelui național.

 • Aveiro

Canalele care impanzesc acest oras micut, sunt pline de barci pictate purtand numele de moliceiros. In acest orasel puteti vizita biserica Sf Dominic unde puteti admira mai multe stiluri arhitecturale religioase si muzeul unde puteti vedea arta baroca portugheza. Puteti face cumparaturi in magazinele mici si chochete si trebuie neaparat sa incercati mancarea tipic portugheza intr-unul din faimoasele restaurante.

 

 

Excursii gratuite:

 

 • Panoramic în Lisabona

Turul paronamic include Parcul Naţiunilor – un adevărat oraş în care se află Gara Oriente, Oceanariu, teatru, caznio, mall, Pavilionul Cunoaşterii, Pavilionul Portugaliei, Turnul Vasco da Gama (cea mai înaltă construcţie din Lisabona), telecabine care merg de-a lungul fluviului Tejo – de unde se poate vedea Podul Vasco da Gama – totul a fost construit cu prilejul expoziţiei mondiale din 1998. Continuăm turul panoramic cu Panteonul Naţional al Portugaliei – biserica Santa  Engracia, apoil Alfama cu Catedrala, Piaţa Comerţului, Piata Rossio cu teatrul şi Gara Sintra (in stil neo-manuelin), Piaţa Restaurării Independenţei cu obeliscului amintind de cei 80 de ani în care Portugalia a avut regi spanioli, Avenida da Liberdade cu trotuarele decorate cu modele geometrice sau florale făcute din piatră cubică albă şi neagră, Piaţa Marques de Pombal şi Parcul Eduardo VII, Arena Campa Pequeno şi… obligatoriu, trebuie văzute cele 2 stadioane Benfica şi Sporting Lisboa.

 

 • Nazare şi Alcobaca

Nazare era cândva doar un sat de pescari; astăzi este una dintre atractiile de top: cea mai frumoasă plajă la Atantic, foarte lată şi cu nisip fin; în larg, canionul Nazare este renumit pentru recordurile celor mai înalte valuri din lume, pentru cei care practică surf.

Alcobaca – biserica şi mănăstirea reprezintă prima construcţie integrală în stil gotic şi a fost una dintre cele mai importante mănăstiri medievale din Portugalia. Datorită importanţei istorice, culturale şi artistice a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE

 

 

Nu ratați excursiile opționale:

 • Aveiro – Costa Nova – Coimbra

Aveiro este cunoscută ca „Veneţia portugheză”. Aici veți descoperi ambarcațiuni care seamănă cu gondolele, dar sunt pictate în culori puternice  (moliceiros); în apropiere se află bazinele din care se recuperează sarea din apa de mare, după evaporare; este renumit pentru casele construite în stil Art Nouveau, sau pentru produsele tradiţionale.

Costa Nova atrage turistii pentru că aici casele tradiţionale (palheiros) sunt vopsite în dungi verticale şi orizontale viu colorate, albe cu albastru, albe cu roşu, alve cu verde şi pentru că plajele – la Oceanul Atlantic sau la Ria de Aveiro – sunt extrem de frumoase.

Coimbra a fost prima capitală a Regatului Portugaliei in perioada Evului Mediu şi adăposteşte una dintre cele mai vechi universităţi din lume – Universitatea Coimbra. Viaţa studenţească este foarte bine reprezentată şi Fado de Coimbra are caracteristici speciale. Aici se mai găsesc Medina, cartierul vechi din vremea în care Califatul de cordoba se întindea până aici; Biserica Santa Cruz (unde a învâţat Sfântul Anton), Vechea Catedrală (cea mai veche din Portugalia), Turnul Almedina şi Palatul Sub-Ripas (are portalul inclus în zidurile de apărare ale oraşului).

 • Porto

Porto este considerat capitala Portugaliei de Nord, de la care provine numele ţării: Portucal. Pe parcursul turului panoramice veţi puta vedea atracţii precum Palacio de cristal (azi este de fapt o Sala Polivalentă), Avenida dos Aliados, Piaţa Liberdade, faimoasa librărie Lello e Irmao, Universitate Politehnică, biserica si turnul Clerigos, sau Catedrala – cea mai veche construcţie a oraşului. Pe malul apei, plimbându-ne prin cartierul vechi, putem face şi o scurtă croazieră pe Douro, pentru a vedea cele şase poduri faimoase din Porto. La final avem șansa să ne bucurăm de savoarea faimoaselor vinuri de Porto, la o cramă din  Vila Nova de Gaia –  pe malul celălalt al fluviului.

 

 • Lisabona

Facem o plimbare din secolul al XV-lea până astăzi, vizitând monumentele de la Belém – mănăstirea Jeronimos, Torre Belem, Monumentul Descoperirilor. Aici puteți face poze cu podul 25 Aprilie și Statuia lui Hristos de pe malul celălalt al fluviului Tejo. Nu ratați ocazia de a încerca Pasteis de Belém, într-o cofetărie celebră. Continuăm apoi cu un tur panoramic incluzând Biserica Estrella, Piaţa Marques de Pombal, bulevardul Liberdade şi Piaţa Restaurării Independenţei.

Timp liber pentru a urca pe colinele Alfama sau Chiado.  Piaţa Rossio sau

Piața Comerțului, Castelul St. Jorge, ascensorul Santa Justa sau Gara Rossio sunt alte atracţii ale capitalei lusitane.

 

 • Tomar și Fátima

Tomar şi Mănăstirea Ordinul lui Cristos – un ansamblu arhitectonic cu funcţii religioase, care a fost la origine o fortăreaţă a ordinului Templierilor în secolul al XII-lea; Charola şi biserica în stil manuelin, mănăstirea în stil renascentist. Este unul dintre cele mai importante monumente istorice şi artistice din Portugalia, fiind înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Fatima  este unul dintre cele două locuri de pelerinaj din Europa –  consfinţite de Papalitate – în care şi-a facut apariţia Fecioara Maria. Sanctuarul include  Bazilica Fecioarei Maria de Fatima, Bazilica Sfintei Treimi, Capela Aparițiilor și esplanada. Vizita continuă în Aljustel, satul în care s-au născut cei trei copii (Luia, Francisco şi Jacinta).

 

 • Obidos – Batalha

Obidos este reprezentat astfel: cel mai romanitic sat medieval  din  Portugalia, una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei sau oraşul reginelor. Înconjurat cu două rânduri de ziduri cu creneluri şi cu un palat regal construit de mauri, aminteşte de singura regină portugheza care a fost sanctificată. Lichiorul tradiţional Ginjinha, servit in pahare de ciocolată sau alte bunătăţi locale, dar si festivalul medieval sunt motive pertinente pentru o vizită.

Mănăstirea Batalha este un exemplu de stil gotic naţional portughez original, puternic influenţat de stilul manuelin. Este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO şi face parte dintre cele şapte minuni ale Portugaliei. Claustrul, mormântul soldatului necunoscut în Sala Capitular a vechii mănăstiri, Capela fondatorului (unde se află şi mormântul lui Henrique Navigatorul) şi Capelas Imperfeitas sunt unice.

Hotel de Prata 3* (similar) 

 • Localizare

Hotelul se bucură de o locație excelentă în Figueira da Foz, la 500 m depărtare de Fortul Santa Catarina. Plaja Claridade se află la 200 m depărtare față de hotel, astfel că turiștii se pot bucura oricând de o baie în mare. În zonă se găsesc mai multe baruri și restaurante. Cei interesați pot închiria autoturisme sau biciclete pentru a explora zona. Orașul Coimbra se află la 44 km depărtare față de hotel. Cazinoul Figueira se află la o distanță de 280 m față de hotel.

 

 • Facilitati hotel

La Costa de Prata, oaspeții pot servi micul dejun în cameră, iar în timpul zilei, aceștia se pot relaxa cu o băutură la barul hotelului. În timpul liber, turiștii pot închiria biciclete pentru plimbări în zonă, sau automobile pentru deplasări pe distanțe mai lungi. Hotelul pune la dispoziție săli de conferință și de petrecere, ideale pentru organizarea evenimentelor festive sau business. Recepția hotelului este deschisă non-stop. Suplimentar, hotelul mai oferă și cameră de bagaje, spălătorie, călcătorie, servicii de babysitting, seif, lift, camere pentru nefumători, camere de familie și facilități pentru persoane cu mobilitate redusă.

 

 • Facilitati camere

Majoritatea camerelor au fost recent renovate. Acestea au ferestre largi pentru ca oaspeții să beneficieze de lumină naturală, podea cu mochetă, baie privată, aer condiționat, Wi-Fi gratuit, TV cu programe prin satelit, telefon, uscător de păr, și vedere către mare.

 

 

Date de plecare – 7 nopti Loc in DBL
19.03, 26.03, 02.04, 09.04, 16.04, 23.04 395 €
07.05 425 €
30.04 465 €
La tarifele afisate se adauga taxa de aeroport 125 €/pers

 

De la  395 €/pers/sejur

(Prețul informativ afișat este de persoană în camera dublă).

 

date de plecare 2021:

19.03, 26.03, 02.04, 09.04, 16.04, 23.04, 30.04, 07.05

 

PREȚUL INCLUDE:

 • Transport avion București – Lisabona – București
 • 7 nopți cazare la hotel de 3*/3*+
 • Mic dejun și cina continental (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfașurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în deplasarea către obiectivele turistice.
 • ½ zi excursie opțională inclusă, tur panoramic Lisabona

 

preȚul nu include:

 • Taxe de aeroport 125 euro/persoana.
 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 euro/ pers/zi)
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale.
 • Asigurare COVID (storno+medicala)

BINE DE STIUT

 

 • Nu se acceptă partaj.
 • Nu se oferă doar serviciile la sol, doar pachetul integral de servicii.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
 • Excursiile opționale gratuite se organizează, în general, în prima sau în ultima zi, dupa preluarea de la aeroport sau de la hotel; dacă orarul de zbor nu permite, într-o altă zi din sejur.
 • Persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur 7 nopți.

BONUS!

Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.

 

reduceri & suplimente

 • Supliment cameră single: 270 euro/sejur (număr camere limitat).
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani care nu au însoțitor peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti.
 • Reducere 5% la achiziționarea a trei excursii opționale cumulat pentru cei care nu sunt posesori de Senior Voyage Club Card

 

BOnusuri pentru posesorii de senior voyage club card

 • ½ zi excursie opțională (Nazare si Alcobaca)
 • Reducere 10% la achiziționarea unui pachet de trei excursii opționale (reducerea se aplică doar la achiziționarea cumulată a celor trei excursii)
 • Posesorii cu vârsta sub 55 de ani nu achită suplimentul de 50 euro non-senior.

 

TRANSFERURI CĂTRE AEROPORTUL HENRI COANDĂ, BUCUREȘTI OTOPENI DIN:

Oras Tarif/sens/pers.
Brașov 15 €
Ploiești 7 €
Craiova 15 €
Pitești 10 €
Constanța 15 €
Galați 15 €
Braila 15 €