SENIORI 2021 MAROC avion de la 529 euro / persoana


SENIORI 2021 MAROC avion de la 529 euro / persoana

Farmecul Atlanticului  și Magia Saharei

În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Marrakech – Ait Benhaddou – Ourzazate – Essaouira – Casablanca – Rabat 

 

Program

 

 • Ziua 1. București –Marrakech

Călătoria noastră începe pe Aeroportul Henri Coandă, unde, după formalitățile vamale, ne îmbarcăm pentru zborul către Marrakech. După aterizare, ne îmbarcăm în autocar/minibus de transfer şi ne îndreptăm spre spre hotelul nostru din Marrakech.

Cazare şi cină.

 • Ziua 2. Marrakech

După micul dejun pornim în aventura noastră pe pamânt marocan, Marrakech, unde ne așteaptă un tărâm fermecător, plin de arome orientale, culori exotice şi muzică africană.

Vom începe cu necropola Saadina, Moscheea și Minaretul Koutoubia şi Palatul Bahia cu grădinile sale cu mozaicuri deosebite, în care culorile predominante sunt albastru și verde.

La orele prânzului vom avea grijă să explorăm și aromele bucătăriei autentice marocane, servind o masă tradițională copioasă.

Moment de răgaz (timp liber):

O experiență de neuitat în Maroc se trăiește în deșert, pe spinarea unei cămile. O astfel de plimbare se poate face în Palm Grove, o oază a palmierilor aflată în partea de nord a orașului Marrakech sau în Majorelle Garden, un monument al arhitecturii peisagistice, care îmbină spațiul verde cu obiectele de artă viu colorate. Fie că alegi peisajul deșertic sau o o grădină exotică, nu uita de hainele răcoroase și crema de protecție solară.

Mergem apoi în Piața Djemaa el Fna, aflată în centrul vechi al orașului, un conglomerat de tarabe colorate cu produse de tot felul, cămile, asini şi acrobați. Vei întâlni cobre ce dansează hipnotizate pe note muzicale și comercianți de superstitii, ce-ți pot citi pe loc viitorul în palmă.

       Marrakech, supranumit și Orașul Roșu, ne așteaptă cu o serie de experiențe inedite în cel mai mare și mai colorat bazar din Maroc. Pornim în goana după suveniruri autentice lucrate manual și cadre foto spectaculoase. Seara cazare şi cină la hotel în Marrakech.

 • Ziua 3. Marrakech – Ait Benhaddou – Ourzazate

Mic dejun. Program liber în Marrakech sau excursie opţională spre Ouarzazate – numit şi “Poarta Deşertului” deoarece pe aici trecea vechiul drum de caravane dintre Sahara si Marrakech, caravane care transportau aur, sare si fildeş iar în prezent este punctul de plecare spre oazele şi satele din sudul Marocului. Drumul  traversează Munţii Atlas şi urcă până la  2.260 de metri, altitudinea maximă a pasului Tiz’n Tichka. De aici coborăm spre Ourzazate admirând satele berbere, cu case de chirpici, aruncate în văile adânci ale munţilor. Oraşul a fost ridicat de berberi în 1928 care au construit cetăţi fortificate numite “kasbahs”. Admiram kasbahul Taourirt, un castel impresionant care a servit drept platou de filmare pentru mai multe producții celebre, printre care și “Lawrence al Arabiei”, “Cleopatra” și filmul de Oscar “Gladiatorul”.

La întoarcerea spre Marrakech vizităm Ait Benhaddou – un ksar construit în stil Berber – înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cetatea apare în filme ca Iisus din Nazaret, Mumia, Babel și chiar în popularul și îndrăgitul Game of Thrones.

Seara sosire şi cazare la acelaşi hotel din Marrakech. Cină la hotel.

 • Ziua 4. Marrakech – Essaouira

După micul dejun avem timp liber pentru a explora frumosul oraş Marrakech sau vă propunem o excursie la Essaouira, pe ţărmul Oceanului Atlantic. Ne plimbăm prin Medina sa cu ziduri fortificate şi străduţe înguste, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Şi-a căpătat renumele de “bijuteria Atlanticului“ încă de la jumătatea secolului trecut când Orson Wells a filmat aici cateva scene din filmul “ Othello”.

Avem timp liber pentru a admira farmecul local dat de clădirile istorice dar şi de construcţiile moderne ale frumoasei staţiuni de pe ţărmul Atlanticului şi nu în ultimul rând de a găsi cele mai frumoase suveniruri prelucrate din lemn de thuya.

Seara ne întoarcem la Marrakech pentru cazare şi cină la acelaşi hotel.

 

 • Ziua 5. Marrakech  – Casablanca

După cele două zile în care ai gustat din aerul sărat al Atlanticului şi ai simţit dogoarea Saharei, ai senzația că ai trăit un vis. Păstrează amintiri și suveniruri, căci pornim mai departe spre Casablanca, cel mai mare oraș al Marocului și unul dintre cele mai importante orase din Africa, aflat pe țărmul Oceanului Atlantic. Orașul Casablanca a câstigat popularitate în 1942 și datorită filmului omonim cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Vom vizita Moscheea Hassan II, cea mai mare moschee din Maroc și a doua ca mărime din lume și Catedrala Casablanca, construită în 1930, transformată în centru cultural şi deschisă vizitatorilor încă din 1956.

Moment de răgaz (timp liber):

Dacă filmul Casablanca îți stârnește nostalgia primelor iubiri, facem un popas la Rick’s Cafe din orașul Casablanca, o replică fidelă a barului în care celebrele personaje jucate de Ingrid Bergman și Humphrey Bogard se reunesc în filmul omonim în 1942. De la mesele cu jocuri de noroc și până la pianul ce se odihnește într-un colț, lasă-te transpus în atmosfera unuia dintre cele mai faimoase filme de epocă.

Seara ne cazăm la hotel în Casablanca. Ne facem comozi şi vom servi cina la hotel.

 • Ziua 6. Casablanca – Rabat 

În cursul dimineții  vom avea timp liber sau putem pleca într-o excursie opţională către Rabat – capitala Marocului, un oraș cosmopolit cu bulevarde largi și asfaltate ce străbat zonele rezidențiale și spațiile verzi. Drumul urcă pe coastă către capitala ţării. Ajunşi aici suntem impresionaţi de aspectul orașului care contrastează fără îndoială cu Fes sau Marrakech. În Rabat regăsim reședința oficială a familiei regale a lui Mohamed al VI-lea, cu o arhitectură impunătoare și mozaicurile complexe caracteristice Marocului, Fortăreața Kasbah das Udayas și Mausoleul lui Mohammad al V-lea cu detaliile arhitecturale incredibile. Timp liber pentru a gusta din preparatele specifice bucătariei marocane.

Moment de răgaz (timp liber):

Călătorul gurmand știe că fiecare țară poate să încapă într-o farfurie. Vom afla ce gust are Marocul de îndată ce savurăm o porție elaborată de couscous cu sos picant de roșii, boabe de năut, legume proaspete trase la tigaie, ceapă și câțiva căței de usturoi caramelizate în unt, mirodenii din belșug și cubulețe fierte de carne de miel care ți se topesc pe limbă la fiecare îmbucătură. O să ții minte Marocul toată viața. Garantat!

Părăsim capitala şi pornim înapoi spre Casablanca pentru cazare la acelaşi hotel. Servim cina şi derulam galeria foto a telefonului pentru a rememora frumoasele poze realizate peste zi. Cină la hotel.

 • Ziua 7. Casablanca  – Marrakech

Încărcaţi  cu amintiri și suveniruri dintre cele mai frumoase pornim mai departe spre Marrakech pentru o bine meritată odihnă pe plajele însorite ale Oceanului Atlantic. Sosire în Marrakech. Timp liber. Cazare şi cină la hotel.

 • Ziua 8. Zbor spre casă

Ne întoarcem spre casă, dar păstrăm cu noi amintirile acestei vacanțe și promitem să păstrăm legătura pe viitor!

Trebuie sĂ vezi:

Participă la spectacolul stradal în Jemaa el Fna din Marrakech și lasă-te fascinat de amestecul haotic de arome, de zumzetul mulțimii, de maimuțele și șerpii dresați și de acrobații ce jonglează cu foc. Urcă pe o terasă și urmărește soarele cum apune peste orașul fermecat, învăluindu-l în tonuri roșiatice.

Informatii precontractuale:

De la 529 €

+  299 euro (bilet avion, transfer şi transport autocar)

8 zile – Avion

 

DATE DE PLECARE 2021:

28.04; 05.05; 11.09; 18,09; 25.09; 02,10; 09,10; 16.10; 23,10; 30.10.

 

Preţul include

 • Bilet de avion Bucureşti – Marrakech şi retur; (in functie de orarul de zbor al companiilor aeriene, zborul poate fi si cu escala);
 • transport cu autocar/minibus clasificat;
 • 7 cazări la hoteluri de 4*;
 • 7 mic dejun;
 • 7 cine;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

bonusuri

Reducere 10 %  Discount  la achitarea din ţară a  excursiilor opţionale  pentru posesorii de card Senior Voyage CLUB CARD.

 OPȚIONALe

 1. Ourzazarte – 45 €/pers.
 2. Essaouira – 45 €/
 3. Rabat – 35 €/

 

Nu sunt incluse în preţ

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;
 • Bacsis 25 euro în Maroc, se achită la înscriere.
 • Asigurare Covid (storno + medicala). Detalii suplimentare gasiti aici:

  suplimente & reduceri

 • Supliment de single – 195 €
 • Reducere a 3-a persoană în cameră – 20 €.

SENIOR VOYAGE

este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ați intrat în Senior Voyage Club? Grozav! Înseamnă că puteți pleca în vacanța dorită la prețuri incredibil de mici.

Veți avea ocazia să vizitați Spania și să împărtășiți experiența dvs. cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul să fie usor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Group subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa. Această inițiativă se încadrează în sfera așa numitului turism social, oferind ocazia multor seniori să descopere lumea.

Condițiile și modul de obținere al SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum și facilitățile oferite prin achiziționarea lui sunt disponibile la adresa www.christiantour.ro

SENIOR VOYAGE CLUB CARD costă 25 euro (per card) și poate fi solicitat la achiziționarea primului pachet SENIOR VOYAGE. Veți beneficia imediat de avantajele cardului.