CIRCUIT 2017 TRANSALPINA – TRANSFAGARASAN – autocar de la 560 lei – oferta expirata


CIRCUIT 2017 TRANSALPINA – TRANSFAGARASAN – autocar de la 560 lei – oferta expirata

Circuite 2017 – Transalpina – Transfagarasan

Horezu – Polovragi – Transalpina – Alba-Iulia – Sibiu – Transfagarasan – Curtea de Arges
Date de plecare: 01.07, 12.08.2017
Circuit autocar, 3 zile

Tarif: de la 560 Lei/persoana – in camera dubla

Pat suplimentar 550 Lei; Camera single 490 Lei; Copil 2-12 ani 385 Lei

Program

Ziua 1: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Ranca (280 Km)

Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord – Podul Basarab).
Ora 06:30 – Plecare pe traseul Pitesti – Ramnicu Valcea – Polovragi – Novaci – Ranca. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, este cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, parte din patrimoniul UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face In Polovragi, la poalele muntilor Piatra Polovragilor si vom vizita Manastirea Polovragi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Este o manastire de maici din Arhiepiscopia Craiovei, monument arhitectonic din Tara Romaneasca a secolului al XVII-lea. Vom urca pietonal e cheile Oltetului (aprox 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina pana la Ranca, pentru cazare.

Ziua 2: Ranca – Sebes – Alba-Iulia – Sibiu (190 Km)

Mic dejun. Continuam aventura pe Transalpina – cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: in Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa, strabatem Valea si Cheile Sebesului. Vom ajunge in Alba Iulia – prima capital a celor 3 provincii romanesti, aici, vom admira Cetatea, Catedrala Reintregirii Neamului si Obelliscul lui Horea, Closca si Crisan. Vom continua traseul spre Sibiu, sosire seara si cazare.

Ziua 3: Sibiu – Transfagarasan – Cascada Balea – Curtea de Arges – Pitesti- Bucuresti (325 Km)

Mic dejun. Vom face turului orasului medieval Sibiu, unde vom putea admira centrul istoric: Piata Mare, Piaţa Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor si Catedrala Mitropolitana Sf Treime. Vom pleca spre Cartisoara (Badea Cartan) si intram pe Transfagarasan – cel mai spectaculos drum din Romania, care leaga regiunea istorica Munteniei cu Transilvania strabatand Munții Fagaraș.Pornind dinspre nord, primul popas il vom face la Cabana Balea Cascada (1230 m). Vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania, avand o lungime de 887m, cu o inaltime de 4,4m, o latime de 6m si vom ajunge la Cabana Capra, coborand pe cursul vaii raului Capra, vom ajunge la Barajul Vidraru, care, cu ai lui 307 m, leaga Munții Pleasa si Vidraru. La Curtea de Arges ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii – ctitoria lui Neagoe Basarab. Acesta a incredintat constructia manastirii legendarului mester Manole, care intre 1514 şi 1517, cu pretul propriei sale vieti si al vietii sotiei sale, a realizat acest edificiu. Vom iesi de pe Transfagarasan pe la Bascov si ne vom continua traseul spre Bucuresti, sosire seara, in functie de conditiile de trafic.

Servicii incluse:

Transport autocar licentiat;
2 nopti cazare in hoteluri/vile de 2-3* conform program;
Mic dejun;
Insotitor de grup.