CIRCUIT 2021 ROMANIA – BANAT & OLTENIA de la 764 lei /persoana


CIRCUIT 2021 ROMANIA – BANAT & OLTENIA de la 764 lei /persoana

Clever Holidays BANAT si OLTENIA 5 zile

Reducere* pana la 10% – de la 764 lei

GRATUIT 4 CINE, la achitarea de la incriere a celor 3 excursii optionale de o zi

Horezu Culele de la Maldaresti Pestera Muierilor -Cascada Bigar -Morile de apa Rudaria -Orsova -Cazanele Dunarii -Valea Cernei -Podul lui Dumnezeu -Man. Tismana -Hobita -Targu Jiu -Drobeta Turnu Severin -Timisoara -Recas –Craiova

 

Ziua 1: BUCUREȘTI HOREZU Culele de la MALDARESTI Pestera MUIERILOR HERCULANE (cca. 415 km)

Plecare la ora 06:00 din parcarea Academi ei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Rm. Valcea -Herculane. Pe traseu, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a domnitorului martir Constantin Brancoveanu) o bijuterie arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. La doar cativa kilometri distanta admiram Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. Dupa amiaza, exploram Pestera Muierilor, folosita de localnici inca din Evul Mediu, unde se refugiau din calea otomanilor. Circa 500 m de galerie este amenajata pentru vizitare turistica, fiind prima pestera electrificata din Romania. Seara, sosim in Herculane pentru cazare.

 

Ziua 2. CASCADA BIGAR -Morile de apa de la RUDARIA -CAZANELE DUNARII HERCULANE (cca. 185 km)

După micul dejun, timp liber in statiune sau optional (95 lei/pers) pornim spre una dintre “minunile” naturale ale Banatului -Cascada Bigar. Drumul pana la cascada ne va conduce prin Parcurile Naturale Domogled si Cheile Nerei, iar odata ajunsi acolo vom admira cum apele raului Minis se scurg intr-o zona calcaroasa, formand astfel cascada. In apropiere vom vizita Morile de apa de la Rudaria, cel mai mare ansamblu de mori de apa din Sud estul Europei, care confirma geniul creativ al taranului roman, astazi fiind perfect functionale 22 de astfel de instalatii. Fiecare moară aparține mai multor familii, care au pe rând dreptul să o folosească. Continuam excursia optionala spre Orsova si ajugem pe malul Dunarii, unde ne vom imbarca (optional, se achita local) pe un vas pentru a porni in croaziera spre Cazanele Dunarii. Alaturi de Golful Mraconia, Man. Mraconia, Chipul lui Decebal si Tabula Traiana, Dunarea ne va oferi un peisaj de poveste. Dupa amiaza revenim in Herculane, pentru cazare la acelasi hotel. Timp liber pentru o plimbare relaxanta prin renumita statiune infiintata in 102 d.Hr. de imparatul Traian.

 

Ziua 3. Valea Cernei -Podul lui Dumnezeu -Man. TISMANA -Hobita -TARGU JIU -DROBETA -HERCULANE (cca. 260 km)

Mic dejun, apoi timp liber sau optional (95 lei/pers), urcam printre peisajele salbatice din Parcul National Valea Cernei si traversam Muntii Mehedinti catre Baia de Arama. Zona carstica importanta, ne incanta cu pestera cu tavanul prabusit care formeaza Podul lui Dumnezeu de la Ponoare, apoi ajungem la Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca. Construita in stil bizantin in sec. XIV, manastirea a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizat revolta antifanarsiota si unde intre 1944 -1947 a fost adapostit Tezaurul de 320 de tone de aur al Romaniei. Excursia optionala continua cu Casa Memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, considerat pionierul sculpturii modern si “orasul lui Brancusi” -Targu Jiu. Aici vizitam Ansamblul Sculptural inaugurat de genialul sculptor in 1938, in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului. Ultima vizita o vom face in Drobeta, la Cetatea Severinului, datata din secolul al XIII-lea si asezata in apropierea Dunarii. Seara suntem asteptati in Herculane, pentru cazare.

 

Ziua 4. TIMISOARA -Fabrica de bere Timisoreana -Cramele RECAS –HERCULANE (cca. 365 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (85 lei/pers) la Timisoara. Al 3-lea cel mai mare oras din Romania, Timisoara este un important centru economic, commercial, cultural, medical si universitar, caruia uimitoarea impletire a stilurilor arhitecturale (Baroc, Neoclassic, Art Nouveau si Secession Vienez), i-au conferit numele de Mica Viena. Centrul orasului se suprapune pe vechea cetate habsburgica din sec. XVIII, avand 3 piete principale nu doar pitoresti, ci adevarate muzee in aer liber, dintre care cea mai remarcabila este Piata Victoriei. Cunoscuta si ca Piata Operei, locul de unde a pornit Revolutia din 1989, este marginita de Catedrala Mitropolitana si Opera si de numeroase palate pe ambele laturi. In apropiere se inalta cea mai veche cladire din oras, Castelul Huniade din 1315, reconstruit din temelii de Iancu de Huneoara. In asediul revolutionarilor maghiari din 1849, castelul a fost complet distrus, cladirea actuala fiind mult modificata, in special priveste fatada. Cea mai veche piata a orasului -Piata Unirii, este realizata in stil baroc, iar Piata Libertatii cuprinde Vechea Primarie baroca si superba statuie a Sfantului martir Ioan Nepomuk, realizata ca tematica a Coloanelor Ciumei. Contra cost vom servi masa de pranz in cadrul Fabricii de Bere Timisoreana, apoi timp liber pentru a va bucura de farmecul Orasului de pe Bega. La inapoiere, la Cramele Recas ne vom delecta cu o degustare de vinuri. Cazare in Herculane la acelasi hotel.

 

Ziua 5. PORTILE DE FIERCRAIOVA BUCURESTI (cca. 385 km)

Dupa micul dejun, ne deplasam spre Craiova, trecand pe langa grandiosul complex hidroenergetic si de navigatie de la Portile de Fier. In capitala Olteniei parcurgem un tur de oras cu autocarul, admirand: Muzeul de Arta, Prefectura, Primaria, Teatrul National, Universitatea. Apoi parasim autocarul pentru a vizita Biserica Madona Dudu si Catedrala Mitropoiltana si pentru a ne bucura de timp liber pe Calea Unirii din centru istoric, ce a fost amenajata doar pentru acces pietonal si abunda de magazine cochete, restaurante, terase

si cafenele. Seara, sosire la Bucuresti in jurul orei 21.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

DATE

de PLECARE 2021

Reducere
– 10 %
Reducere
– 5 %
Loc in cam. DBL Suplim. SGL COPIL

6-12 ani

Al 3-lea adult in cam.
28.05, 05.07, 16.08, 15.09, 13.10 764 lei 807 lei 849 lei 295 lei 819 lei 829 lei

 

 

PRETUL INCLUDE : NU SUNT INCLUSE IN PRET :
– Transport cu autocar cu climatizare, clasificat turistic

– 4 cazari cu mic dejun in hotel 3* in Herculane

– Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

– Asigurare storno si vizitele optionale.

–  Intrari la obiective (inclusiv pentru optionale) si ghizii locali

–  Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)

–  Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de turisti)

  

BONUS: Turistii care achita la inscriere cele 3 excursii optionale de o zi, GRATUIT 4 CINE

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei. Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul.  Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

 

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane.

 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (20-24 persoane) se va achita un supliment de 35 lei/persoana;

In cazul unui grup mai mic de 20 pers. (15-19 persoane) se va achita un supliment de 55 lei/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

  1. FIRST MINUTE -5% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare.
  2. CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
  3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR LA DUS

                                             

Orasul Locul de intalnire Ora   Orasul Locul de intalnire Ora
BUCURESTI ACADEMIA MILITARA 06.00   PITESTI     PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) 07:00

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

 

Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

  Orasul Locul de intalnire Ora Tarif/pers.

€/sens

BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 1.30 10 €/sens   BUZAU McDonald’s Unirea 3.00 8 €/sens
FOCSANI Benzinaria LUKOIL Centru 2.00 12 €/sens   GALATI McDonald’s 1.00 10 €/sens
CONSTANTA GARA CFR 2.00 12 €/sens   PLOIESTI Petrom – Metro 4.00 6 € /sens

 

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 – 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.

 

Recomandam incheierea asigurarii storno.

 

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.