CIRCUIT 2016 SPANIA – Marele Tur de la 699 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 SPANIA – Marele Tur de la 699 euro – oferta expirata

 

SPANIA – MARELE TUR      

Transport Avion TAROM | 10 zile | de la 699 Euro

 Date de plecare: 29 Iunie, 25 Septembrie

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:25 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:25, sosire la Madrid la ora 11:15. Imbarcare in autocar si ne vom indrepta catre capitala Spaniei pentru un Tur panoramic Madrid cu trecerea in revista a principalelor obiective turistice. Transfer la hotel si formalitati de cazare. Incepand cu ora 18:00 Vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, „El Prado” contine, de asemenea, o importanta colectie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede şi aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta. Sculptura este reprezentata prin peste 700 de lucrari şi printr-un numar mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care ii confera muzeului renumele international. Indiscutabil, in Prado se afla cele mai mari colectii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Intrarea este gratuita pentru vizita libera individuala dupa ora 18:00! Cazare hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

 

Ziua 2 | MADRID – CAPITALA SPANIEI – EL ESCORIAL

Mic dejun la hotel. Tur de oras Madrid cu ghid local. Vizita panoramica: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatului Regal – resedinta oficiala a Regelui Juan Carlos si a Reginei Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizita exterioara). Turul continua cu Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau optional excursie la El Escorial aflat in apropierea Madridului, la poalele dealurilor Sierra de Guadarrama. Aici se afla San Lorenzo de El Escorial – complexul, format din manastire, palat si mausoleu regal, construit de Filip al II-lea in 1584 si caracterizat ca fiind “a opta minune a lumii”, a fost ridicat in cinstea Sfantului Laurentiu (San Lorenzo). Constructia in forma unui gratar, amintind de martiriul Sfantului Laurentiu, a durat 21 de ani si reprezinta unul dintre cele mai mari edificii din lume. Cazare hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

 

Ziua 3 | MADRID – TOLEDO – SEVILLA

Mic dejun. Excursia continua spre Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul UNESCO. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei vizigotice este un adevarat monument. Atractii: Biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, Biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Intrari optionale la Catedrala din Toledo si Sinagoga del Transito (preturi informative: Catedrala – 8 Euro/pers., Sinagoga – 3 Euro/pers.). Sosire in Sevilla in cursul serii. Cazare hotel Silken Al Andalus 4* sau similiar.

 

Ziua 4 | SEVILLA – CAPITALA ANDALUZIEI

Mic dejun. Sevilla este situata pe raul Guadalquivir – poarta de legatura la Oceanul Atlantic. Tur de oras pietonal cu ghid local. Se viziteaza Catedrala – o cladire impunatoare, a 3-a ca marime din Europa, unde se

presupune a fi Mormantul lui Columb. Altarul este decorat cu gravuri in stil gotic. Puteti urca in Turnul Clopotnitei “La Giralda”, de unde puteti admira panorama uimitoare a orasului. (Greu de urcat, dar merita!).

Vizavi de cetate este Fortareata “Alcazar” (sec. X). Timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare hotel Silken Al Andalus 4* sau similiar. Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

 

Ziua 5 | SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si continuam drumul spre Cordoba. Cordoba – a fost centrul civilizatiei musulmane din Peninsula Iberica timp de 3 secole si este situat pe raul Guadalquivir – cel mai mare din Andaluzia. Se viziteaza Impunatoarea Moschee. Privita din afara, “Mezquita” (Moscheea) pare o adevarata fortareata, insa in interior arhitectura este cu adevarat minunata si iti taie rasuflarea. Excursia continua spre Granada. Optional, vizita cu ghid local la Alhambra. La Alhambra (in araba “Castelul Rosu”) a fost construit initial ca o fortareata in sec. IX si transformat intr-un complex de palate in sec. XIII-XIV. A fost declarat monument national in 1870. Se mai viziteaza El Generalife – Gradinile situate in fata Palatului Regal. Cazare hotel Los Angeles 4* sau similar.

 

Ziua 6 | GRANADA – VALENCIA

Mic dejun. Dimineata, scurt tur panoramic Granada. Excursia continua spre Valencia. Tur de oras Valencia. Supranumit si “Orasul luminilor”, a fost fondat in timpul romanilor, in sec. II i.Hr. Jaime I l-a recucerit si l-a transformat in Capitala Regatului “Valencia”. Timp liber la dispozitie in Valencia si seara transfer la hotel. Cazare hotel Mas Camarena 4* sau similar.

 

Ziua 7 | VALENCIA – BARCELONA

Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie in Valencia, plimbari pietonale cu insotitorul de grup sau program individual de cumparaturi. La pranz, excursia continua spre Barcelona si mai departe catre Costa Maresme pentru cazare. Cina si cazare hotel Montemar Maritim 4* sau similar Costa Maresme.

 

 

Ziua 8 | BARCELONA

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Tur de oras cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Sagrada Familia, Casele Gaudi, Parcul Guell (intrare optionala individuala cu plata biletului de intrare la fata locului), Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe celebrul bulevard Rambla pentru plimbari pietonale cu insotitorul de grup cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic. Seara, optional Flamenco Show, o ocazie unica de a admira adevaratul dans flamenco. Cina si cazare hotel Montemar Maritim 4* sau similar Costa Maresme.

 

Ziua 9 | COSTA MARESME – MONTSERRAT

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional, excursie la Montserrat – capitala religioasa a Cataluniei. Vom vizita Manastirea Montserrat, unde se afla statuia neagra a Fecioarei Maria, un loc important de pelerinaj situat intr-un decor montan care-ti taie rasuflarea. Pe drumul de intoarcere vom face o vizita cu tur ghidat si degustare la una dintre renumitele Crame din regiune. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Cina si cazare hotel Montemar Maritim 4* sau similar Costa Maresme.

 

Ziua 10 | BARCELONA – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Date de plecare: 29 Iunie, 25 Septembrie

 

Tarife calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 699 Euro adult loc in camera dubla
 • 575 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 672 Euro al treilea adult in camera dubla
 • 919 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM
 • Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM
 • Cazare 9 nopti la hoteluri de 4* astfel:
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Rafael Ventas 4* sau similar Madrid
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Silken Al Andalus 4* sau similar Sevilla
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Los Angeles 4* sau similar Granada
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Mas Camarena 4* sau similar Valencia
  • 3 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) Hotel Montemar Maritim 4* sau similar Costa Maresme
 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4* (mai putin ziua 4 conform normelor A.E.T.R.)
 • Tururi de oras la Madrid, Sevilla, Granada, Valencia si Barcelona
 • Ghizi locali la Madrid, Toledo si Sevilla
 • Vizitele si excursiile mentionate in program: Toledo, Cordoba, Barcelona
 • Vizita la muzeul Prado din Madrid
 • Ghid insotitor din partea agentiei

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 140 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)

 • Vizita la Alhambra (ATENTIE: contractarea serviciului se face doar din tara)

Tarif: 35 Euro/persoana si include: transport autocar, biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, taxa de rezervare, casti audio obligatorii, insotitor de grup, rezervare

 • Excursie la El Escorial

Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, ghid local, insotitor de grup

 • Flamenco Show

Tarif: 25 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, 1 bautura

 • Excursie la Montserrat

Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, vizita la Manastirea Montserrat, biletul de intrare cu tur ghidat si degustare la Crama, insotitor de grup

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

 • TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
 • Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
 • Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
 • Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
 • Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
 • Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
 • Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
 • Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).

 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
 • Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

 

 

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.