CIRCUIT 2016 TURCIA DE SUD – EST de la 960 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2016 TURCIA DE SUD – EST  de la 960 euro – oferta expirata

Incursiune in Gradina Edenului

  

T U R C I A  D E  S U D – E S T

ISTANBUL – MARDIN – ADIYAMAN (MUNTELE NEMRUT) – GOBEKLI TEPE – SANLIURFA GAZIANTEP – ANTAKYA – ADANA – CAPPADOCIA – KAYSERI

 

Va invitam sa explorati un tinut situat la intersectia civilizatiilor si religiilor, Turcia de Sud-Est, care se deschide calatorilor dornici de a descoperi locuri unice si sa faceti un periplu la izvoarele istoriei, o incursiune in Gradina Edenului dintre Tigru si Eufrat, cu frumoasele campii ale „Semilunii Fertile” si muntii Orientului Indepartat. Veti avea prilejul de a admira hornurile de piatra si bisericile uitate de vreme din Cappadocia, veti ajunge pe muntele Nemrut, vestit prin colosalele sale monumente, veti strabate asezari pitoresti precum Mardin si Sanliurfa, mai vechi ca Biblia, veti descoperi ritmul contemporaneitatii in Adana si Gaziantep si nu in ultimul rand veti explora Gobekli Tepe considerat a fi cel mai vechi lacas de cult al omenirii.

 

Perioada: 06.06 15.06.2016

 

ZIUA 1 / 06.06.2016:  BUCURESTI – ISTANBUL – MARDIN

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines cu zborul TK 1044 (10:05 / 11:30) si mai departe spre Mardin, cu TK 2676 (16:10 / 18:10). Sosire in Mardin,  una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia, care se aseamana prin aerul sau cu vechiul Ierusalim, inedit prin bogatia sa arhitectonica bine conservata, cu case de piatra, elegante medrese, impunatoare moschei si biserici ortodoxe, care denota diversitatea culturala si toleranta religioasa. Cina. Cazare la Hotel Reyhani Kasri (sau similar).

ZIUA 2 / 07.06.2016:  MARDIN – MUNTELE NEMRUT

Mic dejun. Dimineata vom explora pitorescul oras Mardin si vom incepe cu „Perla Mardinului”, Manastirea Ortodoxa Siriana Deyr’ul Zaferan (al carui nume vine de la culoarea zidurilor galbene ca sofranul), una dintre cele mai vechi din lume, precum si fostul sediu al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriene pentru 800 de ani. Aceasta manastire a fost construita pe locul unui templu vechi de peste 4000 de ani. Plecare spre Muntelele Nemrut. Cina. Cazare la Hotel Euphrat (sau similar).

ZIUA 3 / 08.06.2016:  NEMRUT – GOBEKLI  TEPE –  SANLIURFA    

Mic dejun. Vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai putin cunoscute si totodata unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, cel mai inalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din stravechiul Nimrod si semnifica puterea primara, capabila sa realizeze muncile cele mai dificile si careia nu i se putea opune nimeni si nimic. Vom avea prilejul de a admira giganticele statui ale zeilor si zeitelor romano-persane si Tumulusul funerar al regelui Antioch, o dovada de iscusime inginereasca a secolului I i.Hr. mai mare decat piramidele, o lucrare invaluita in mister, deoarece nimeni nu a reusit sa raspunda pana astazi cum a putut regele Antioh din Commagene, care era obsedat de propria persoana, sa construiasca acest monumental mormant pentru propria glorie si onoare in incercarea sa de a se „zeifica” si cum, cu 2.000 de ani in urma, a ridicat statuile sus pe munte. Vom cobori apoi Muntele Nemrut si ne vom opri la Podul Roman Cendre, construit peste unul dintre cei mai mari afluenti ai Eufratului, cunoscut candva ca raul Nymphaium si apoi la Tumulusul Karakus, inconjurat de stalpi sculptati cu motive animaliere, despre care se spune ca a fost locul de ingropare al femeilor commagene de spita regala. In continuarea zilei vom vizita Gobekli Tepe, unul dintre cele mai fascinante situri arheologice din lume, un sanctuar neolitic construit se pare de catre vanatori-culegatori, considerat a fi si cel mai vechi lacas de cult cunoscut, construit acum 11.600 de ani, adica cu aprox. 7.000 de ani inaintea Marei Piramide de la Giza sau inaintea monumentului de la Stonehenge. Gobekli Tepe, cea mai veche structura religioasa realizata vreodata de om, a revolutionat statutul Neoliticului Euroasiatic. Se presupune ca pilonii templului indica locul unde dansatorii antici evoluau in cadrul ritualurilor legate de puterea spirituala a mortii ancestrale. Desenul, care se afla in prim-plan pe piloni, reprezinta conform unor teorii ale arheologilor, o mana cu trei degete, indreptata in jos. Traseul continua spre Urfa, actualul oras Sanliurfa sau stravechiul Ur, un oras bine conservat, cu cladiri traditionale si un amalgam de culori care incanta vizitatorul. Cina. Cazare la Hotel Hilton Garden Inn (sau similar).

ZIUA 4 / 09.06.2016:  SANLIURFA – GAZIANTEP

Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii vechiului oras Urfa, care dateaza aproximativ din sec. al XII-lea i.Hr., fondarea orasului actual fiind atribuita lui Seleucus I Nicador, un general al lui Alexandru cel Mare, care dupa moartea acestuia a fondat imperiul Seleucid. Anticul Ur, considerat orasul profetilor, locul de nastere al lui Avraam, parintele iudaismului, este astazi un oras cu o puternica traditie islamica prezenta la tot pasul. Veti remarca doua coloane de piatra situate in varful citadelei, cunoscute sub denumirea de “Tronul lui Nimrod”, deoarece, conform traditiei musulmane, palatul regelui Nimrod, fondatorul biblic al Babilonului, se afla in interiorul citadelei. Vom vizita Hazreti Ibrahim, Pestera lui Avraam – Dogum Magarasi, Golibasi, un complex cu gradini frumoase si bazine ale „crapilor sfinti” din curtea moscheii Halil’ul Rahman si ne vom plimba pe strazile vechiului oras si prin bazar. Vom traversa Eufratul si vom trece prin Birecik, vechea Apamaea, punct important de pornire al incursiunilor romane catre Est, astazi fiind unul dintre cele doua locuri din lume unde isi face cuib ibisul plesuv, specie protejata deoarece e pe cale de disparitie (aprox. 30 de exemplare in lume). Plecare spre Gaziantep, unul dintre cele mai vechi orase de origine hitita din estul Anatoliei, celebru pentru baclavaua cu fistic produsa aici. Dupa sosirea la Gaziantep vom vizita impresionantul Muzeu de Arheologie, care pastreaza superbe panouri de mozaic recuperate din anticul oras Zeugma, ultima fortareata romana de la frontiera de est a Imperiului Roman, in prezent acoperita de apele barajului de la Birecik pe Eufrat. Muzeul expune reliefuri hitite si mozaicuri pastrate impecabil, dintre care se remarca “Tigancusa din Zeugma”, mozaic din sec. al II-lea, in care se presupune ca este intruchipat Alexandru Macedon. Cina. Cazare la Hotel Elite Class Residence 4* (sau similar).

ZIUA 5 / 10.06.2016GAZIANTEPANTAKYA

Mic dejun. Gaziantep, oras vechi dominat de Kale, citadela construita de romani si refacuta de turcii selgiucizi in sec. al XIII-lea este unul dintre cele cateva orase din Orientul Mijloci care pretind a fi cele mai vechi orase locuite cu continuitate din lume. Ziua debuteaza cu explorarea orasului de unde provine celebra “Baklava”. Vom avea timp sa exploram bazarele cu produse de pielarie, cupru si baclava. Drumul nostru continua apoi spre Orientul Mijlociu, spre Antakya sau biblica Antiohia, una dintre capitalele crestine ale lumii, supranumita „Orasul de aur”, „Perla Orientului”, „Antiohia cea frumoasa”, „Voluptoasa Antiohie”, „Antiohia placerilor” sau „Senzuala Antiohie”, pe care toti imparatii Romei care au vizitat-o au coplesit-o cu daruri. In anul 42 d.Hr., ucenicii lui Hristos care se numeau nazarineni sau galileeni, au luat aici numele de crestini pentru prima oara si de atunci, Antiohia a fost considerata leaganul crestinitatii. Tot aici au predicat sfintii Barnaba, Pavel si Petru. Cina. Cazare la Hotel Antakya Buyuk (sau similar).

ZIUA 6 / 11.06.2016ANTAKYAADANA

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Arheologie Hatay, care cuprinde in colectia sa mozaicuri romane (muzeul este in curs de relocare, astfel incat o parte din exponate sunt deja mutate), apoi vom vizita biserica-pestera (exterior) in care a trait Sf. Petru intre anii 47 – 54 d.Hr., Sen Piyer Kilisesi, considerata a fi cea mai veche biserica din lume. In continuare vom merge in Samandag (vechea Seleucia Pieria), vechiul port al Antiohiei, dupa care ne vom deplasa spre Adana, trecand pe langa Iskenderun, Alexandretta in limba greaca, oras cu iz levantin, construit in semn de triumf de catre Alexandru cel Mare dupa infrangerea imparatului persan Darius in anul 333 i.Hr., schimband astfel cursul istoriei. Sosire la Adana, al patrulea oras ca marime al Turciei, locul de nastere al faimosului kebab picant, oras in care vom vedea Noua Moschee Merkez Camii, o superba constructie uriasa cu sase minarete, a carei marmura alba se reflecta in raul Seyhan si care este precedata ca marime doar de Moscheea Sulimaniye din Istanbul. Cina. Cazare la Hotel Seyhan (sau similar) in Adana.

ZIUA 7 / 12.06.2016ADANA – CAPPADOCIA

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Tarsus, oras care dateaza aprox. din anul 3.000 i.Hr. si care, conform legendei, a fost descoperit de Set, fiul lui Adam. Aici este locul de nastere a evreului Saul, care, traind o revelatie pe drumul catre Damasc, a devenit Sf. Pavel. Totodata, conform spuselor lui Plutarh, in Tarsus, Cleopatra l-a intalnit si l-a sedus pe Marc Antoniu. Ziua continua cu deplasarea spre Cappadocia a carei capitala este Kayseri, unul dintre cele mai vechi orase din Anatolia, capitala provinciei greco-romane din anul 380 i.Hr., devenita Cezaree a Cappadociei, dupa ce Imparatul roman Tiberiu a cucerit-o. Cina. Cazare in Cappadocia la Hotel Tourist (sau similar).

ZIUA 8 / 13.06.2016:  CAPPADOCIA

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii  Cappadociei, regiune aflata in inima Turciei, dominata de stravechiul Munte Argaeus, astazi numit Erciyes Dagi, al treilea munte ca inaltime din Anatolia, cu o altitudine de 3.916 m. Cappadocia este renumita pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, sapat de natura in lava vulcanica a muntelui, iar pentru crestini este regiunea unde au trait cativa dintre cei mai importanti parinti si teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigorie de Nyssa si Sf. Grigorie de Nazians. Vom vizita Muzeul National in aer liber din Goreme, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici sapate in piatra, cu capele acoperite de fresce. In continuarea zilei vom explora oraselele Avanos de pe raul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olarit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici in stanca din regiune si numeroase case in pesteri, Uchisar cu cetatea in stanca care domina peisajul, Pasabağ cunoscut pentru formatiunile de piatra sub forma unor hornuri, dupa care vom face o incursiune pe valea Ihlara pentru a admira canionul format de raul Melendiz. Cina si cazare.

ZIUA 9 / 14.06.2016:  CAPPADOCIA – KAYSERI – ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oras sapat in stanca, ce se intinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile si deschise publicului si care comunica intr-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor crestini, iar mai tarziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Transfer la aeroportul din Kayseri pentru zborul spre Istanbul cu TK 2021 (19:20 / 20:50), de unde se pleaca spre Bucuresti cu TK 1041 (22:55 / 00:15).

ZIUA 10 / 15.06.2016:  BUCURESTI 

Sosire pe Aeroportul Henri Coanda la ora 00:15.

 

TARIF:  960 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 100 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 – 19 turisti, tariful se majoreaza cu 90 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Mardin  si  Kayseri – Istanbul – Bucuresti

– transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

– 8 nopti cazare in hoteluri de 4*

– mic dejun si cina (conform programului)

– transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

– taxele de intrare la monumentele si obiectivele turistice din program

– ghid local vorbitor de limba engleza

– conducator roman de grup

– asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 160 euro/ pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)

– alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

– bacsisuri 40 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

– excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • zbor cu balonul cu aer cald in Cappadocia: aprox. 150 euro/persoana

 

ACTE NECESARE:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

 

OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

– agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

– agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

– conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

– pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala,  repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala,  cu greutatea max. de 20 kg

– cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

– clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

– distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

– daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este  precizat in program

– agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

– agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

– rezervarile confirmate pe ofertele cu reducere nu vor putea fi anulate, penalizarile fiind de 100 %

– serviciile de transport si cazare achizitionate prin intermediul pachetului de servicii turistice comercializate de agentie nu sunt prestate efectiv de agentie si pe cale de consecinta sunt responsabilitatea exclusiva a prestatorului respectiv in conformitate cu dispozitiile legale locale si/sau internationale aplicabile, raspunderea agentiei cu privire la modalitatea de prestare a acestor servicii fiind exclusa in toate cazurile

– in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent

– asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

– agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

– excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

– agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

– in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

– agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

– copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

– copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

– asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

– va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

– c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

– prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »