CIRCUIT 2017 JAPONIA -CIREŞILOR ÎN FLOARE de la 2565 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 JAPONIA -CIREŞILOR ÎN FLOARE  de la 2565 euro – oferta expirata

 

 

Tradiţii şi modernism în Țara Soarelui Răsare

 

JAPONIA – CIREŞILOR ÎN FLOARE

TOKYO – NIKKO – KAMAKURA – YOKOHAMA – PARCUL HAKONE ONSHI – ATAMI – KYOTO – OSAKA  HIROSHIMA

 

Când spui Japonia te gândeşti imediat la tehnica cea mai avansată, la tehnologia de vârf, la construcţiile cele mai îndrăzneţe, la oamenii pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Dacă la toate acestea mai adăugăm istoria lor veche şi zbuciumată, natura frumoasă şi imprevizibilă vom obţine o imagine de ansamblu, care merită din plin aprofundată pe parcursul excursiei noastre.

 

Perioada: 22.03 – 02.04.2017

 

ZIUA 1 / 22.03.2017:  BUCUREŞTI – MUNCHEN – TOKYO

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1653 (13:00 / 14:05) şi mai departe spre Tokyo cu zborul LH 714 (15:25 / 11:00).

ZIUA 2 / 23.03.2017:  TOKYO       

Sosire în Tokyo la ora 11:00, întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la Hotel Monterey Hanzomon 3* (sau similar) pentru cazare (camerele sunt disponibile începând cu ora 15:00).

ZIUA 3 / 24.03.2017:  TOKYO

Mic dejun. Tur panoramic de o zi al oraşului Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii. Majoritatea străzilor din Tokyo au valoare istorică, dar sunt înguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile, chiar dacă oraşul este o aglomerare urbană supraetajată pe o întindere aproape nesfârşită, cu case mici din lemn, dominate de impunătoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. În timpul turului panoramic vom întâlni la tot pasul temple şi parcuri cu arbori pitici, cu stânci artificiale, cu lacuri pline de peşti aurii şi podețe specifice arhitecturii japoneze. Turul debutează cu croazieră pe râul Sumida, prin districtul Asakusa, plin de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Vom admira Palatul Imperial (oprire pentru fotografii), situat într-un peisaj pitoresc cu iazuri şi pini, înconjurat la sud şi vest de cele mai importante clădiri ale guvernului, Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi şi cel mai mare loc sfânt din Tokyo, care îl comemorează pe Împăratul Meiji, Templul Senso-ji (Asakusa Kannon), a cărui pagodă are cinci niveluri, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz, plin cu tămâie aprinsă, Bulevardul Ginza, care se aseamănă cu “5th Avenue” din New York şi zona comercială Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) care funcţionează încă dinainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan. Cină la un restaurant local. Cazare.

ZIUA 4 / 25.03.2017:  TOKYO – NIKKO – TOKYO

Mic dejun. Plecare spre Nikko, zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri montane presărate cu temple budiste, pentru a vizita Altarul Toshogu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, locul unde este înmormântat shogunul Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, care este cunoscut sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel. Odată ajunşi în Parcul Naţional Nikko, ne vom îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele vulcanului Nantai, inactiv în prezent, unde vom fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Vom urca cu liftul deasupra Cascadei Kegon care are o înălţime de 97 m, una dintre cele mai înalte şi impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo pentru cina bufet la un restaurant local.

ZIUA 5 / 26.03.2017:  TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA – TOKYO

Mic dejun. Excursie opţională de o zi cu autocarul, la sud de Tokyo, pentru a vizita oraşele Kamakura şi Yokohama. Vom ajunge întâi în prima capitală a Shogunatului, în Kamakura, o oază de linişte, înconjurată de munţi, păduri şi mare, situată la doar o oră distanţă faţă de Tokyo, care a cunoscut o perioadă înfloritoare între sec. XII – XIV, care a coincis cu dezvoltarea budismului şi introducerea religiei Zen în China. Toate acestea se reflectă în multitudinea templelor din oraş, care s-au păstrat atât de bine de-a lungul timpului. Vom vizita principalele obiective turistice ale oraşului, precum Templul Kotokuin cu Daibutsu, un veritabil simbol al Japoniei, unde se găseşte cea mai mare statuie a lui Buddha în aer liber din Japonia, Templul Hase Kannon cu antica statuie a Zeului Indurării, care datează din sec. al VIII-lea, Altarul Tsurugaoka Hachimangu, altar dedicat zeului războiului, protector al familiei primului shogun japonez – Minamoto no Yoritomo şi Chinatown. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Yokohama, unde vom avea prilejul de a admira spectaculoasa privelişte din cel care în trecut era cel mai înalt Observator al Japoniei. Întoarcere la Tokyo pentru cazare. Toată lumea îşi va pregăti în această seară bagajul de mână, pentru următoarea noapte de cazare, iar bagajul mare (1 bucată) va fi transferat direct la Kyoto.

ZIUA 6 / 27.03.2017:  TOKYO – PARCUL HAKONE ONSHI – ATAMI

Mic dejun. Plecare spre Atami, în traducere „ocean fierbinte”, o populară staţiune de coastă cu izvoare fierbinţi datorită intensei activităţi vulcanice, situată pe malul Oceanului Pacific. Izvoarele sale au fost remarcate încă din sec. al VIII-lea d.Hr, fiind la mare căutare şi în prezent datorită climatului sau moderat maritim. În continuarea zilei vom pleca spre muntele Komagatake pentru o călătorie cu telecabina şi vom admira Parcul Hakone Onshi. Dacă vremea permite, vom admira spectaculoasa privelişte cu Fuji-san, cel mai înalt şi venerat munte al Ţării Soarelui Răsare, aflat la o distanţă de numai 96 km de Tokyo, cu o înălţime de 3.776 m, cu un vârf de o perfecţiune geometrică rară, pe care budiştii şi adepţii şintoismului îl consideră un loc sfânt. Cină şi cazare la Hotel Resorpia Atami 4* (sau similar) în camere tipic japoneze.

ZIUA 7 / 28.03.2017:  ATAMI – KYOTO

Mic dejun. Deplasare la gara din Atami (aprox. 10 minute de mers pe jos) pentru îmbarcarea în trenul de mare viteză cu destinaţia Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima să culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj, un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Tur panoramic în Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fete Kannon, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu învelit în frunze de aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa şi Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 1626. În finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Cazare la Hotel Hearton Kyoto 3* (sau similar).

ZIUA 8 / 29.03.2017:  KYOTO – NARA – KYOTO

Mic dejun. Deplasare la Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. În timpul excursiei se vizitează Templul Toda-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, clădire care adăposteşte cea mai mare statuie a lui Buddha din Japonia, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor cu cele peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care le vom putea hrăni, tradiţie shinto care se păstrează la Nara din cele mai vechi timpuri. Întoarcere în Kyoto. Opţional, vă propunem participarea la spectacolul extraordinar al gheişelor din Gion, reprezentaţie care are loc într-o singură lună din an, respectiv în perioada în care ne vom afla în Kyoto (transferurile nu sunt incluse). Cazare.

ZIUA 9 / 30.03.2017:  KYOTO

Mic dejun. Astăzi vom putea continua explorarea oraşului Kyoto împreună cu conducătorul de grup sau, opţional, însoţiţi de ghidul local şi cu mijloc de transport privat, vom putea face o plimbare în zona de est a oraşului, cartierul cu cei mai mulţi cireşi, pentru că suntem în perioada cireşilor în floare! Sakura, denumirea japoneză pentru cireş şi florile sale, a fost şi este în continuare sursă de inspiraţie pentru poezie şi pictură, esenţa esteticii japoneze. Vom descoperi poteci pietruite printre construcţii tradiţionale şi prăvălii cu suveniruri, vom trece pe Aleea Filosofiei, pe lângă case vechi din lemn şi temple liniştite precum Templul de Argint, Altarul Heian şi ne vom putea odihni în Parcul Okazaki cu o mulţime de cireşi, arţari, azalee şi iazuri pitoreşti. În continuare vom vizita cartierul vestic Arashiyama, unde vom găsi o combinaţie inedită între istoria şi religia templelor cu aerul mistic al pădurilor de bambus şi cu vioiciunea maimuţelor japoneze, iar în final vom face o plimbare cu trenuleţul romantic al văii Sagano, după care vom servi o cină tradiţională la care va participa şi va dansa o Maiko – “fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheişe). Cazare.

ZIUA 10 / 31.03.2017:  KYOTO – OSAKA

Mic dejun. Plecare spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “Veneţia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism. Vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vizita Doton-bori, stradă celebră în Osaka (în trecut “o stradă a plăcerii”), faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, pentru restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. Vom admira o frumoasă panoramă din clădirea Umeda Sky, una dintre clădirile cel mai uşor de recunoscut din Osaka, datorită formei ei extravagante şi un pic bizare, dar şi datorită înălţimii sale impresionante de 173 m, fiind una dintre cele mai înalte clădiri din Osaka. Cină europeană într-un restaurant local (deplasare pe jos) şi cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

ZIUA 11 / 01.04.2017:  OSAKA – HIROSHIMA – OSAKA

Mic dejun. Excursie opţională la Miyajima şi Hiroshima, unde transferul între port, gări şi staţii se va face cu autocar privat. Plecare spre Hiroshima, de unde vom traversa cu ferry boat-ul spre Insula Miyajima, supranumită Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, unde vom face un tur pietonal în timpul căruia vom vizita Altarul Itsukushima, celebru pentru Grand Torii, care pare a fi inundat de apele refluxului. Poarta altarului care se ridică din mare este cel mai familiar simbol al culturii japoneze, fiind reprezentativă pentru shintoism. În continuarea zilei ne vom întoarce la Hiroshima, oraş denumit în anul 1949 „Altarul Internaţional al Păcii”, care a intrat în istoria omenirii, fiind primul oraş distrus de o armă nucleară. Turul oraşului, reconstruit din temelii după război, include Muzeul Memorial al Păcii ridicat în anul 1949 în memoria victimelor bombardamentului atomic exact în locul în care a explodat bomba nucleară Little Boy, Parcul Memorial al Păcii de unde vom putea vedea celebrul Dom al Bombei sau “Domul Atomic”, acesta fiind de fapt Clădirea Camerei de Industrie care a rezistat puternicei deflagraţii. Întoarcere la Osaka  pentru cazare.

ZIUA 12 / 02.04.2017:  OSAKA – FRANKFURT – BUCUREŞTI

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Lufthansa, LH 741 (10:05 / 14:45) spre Frankfurt şi mai departe spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:35 / 23:50).

 

TARIF: 2565 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se majorează cu 140 euro/pers.)

 

IMPORTANT:

Deoarece în Japonia plăţile trebuie făcute în moneda naţională JPY (YENI), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EURO = 113 JPY; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăți şi vor putea afecta tariful final ÎN AMBELE SENSURI

 

 

TARIFUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Munchen – Tokyo şi Osaka – Frankfurt – Bucureşti

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 10 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3/4*

– 5 cine (conform program), dintre care una cu spectacol oferit de o Maiko

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program

– ghizi locali

– conducător de grup român

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 25 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • Kamakura şi Yokohama: aprox. 120 euro/pers.
  • bilete la spectacolul gheişelor din Gion: aprox. 55 euro/pers. la categoria I (cu loc rezervat)
  • Kyoto: aprox. 90 euro/pers.
  • Hiroshima şi Miyajima: aprox. 340 euro/pers.

 

 ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei; posesorii de paşapoarte temporare au nevoie de VIZĂ