CIRCUIT 2018 JAPONIA celor 3 insule de la 2885 euro


CIRCUIT 2018 JAPONIA celor 3 insule de la 2885 euro

Japonia celor trei insule

JAPONIA – ARŢARILOR RUGINII

 

Osaka – Okayama – Kurashiki – Hiroshima – Miyajima – Hagi – Fukuoka –

Arita – Nagasaki – Jigoku Onsen – Kumamoto – Takachiko – Beppu –

Matsuyama  – Takamatsu – Himeji  – Kobe – Nara – Kyoto –

Lacul Ashi – Kamakura – Tokyo – Nikko

 

Vă invităm într-un circuit nou, destinat atât celor care cunosc şi iubesc Japonia, cât şi celor pentru care a sosit momentul să descopere pentru prima dată cultura, tradiţiile şi obiceiurile acestei ţări. Veţi descoperi Insula Kyushu, inima legendară a Japoniei, loc de obârşie şi poartă de intrare a influenţelor care au creat cultura niponă. Veţi traversa Insula Shikoku, celebră pentru păstrarea intactă a tradiţiilor budiste, loc vizitat anual de peste o sută de mii de pelerini. Veţi ajunge bineînţeles şi în cele mai importante centre economice şi culturale din Insula Honshu: Kyoto, Hiroshima, Nara, Kobe, Tokio, Osaka şi Nikko. Într-o  ţară dinamică aşa cum este Japonia, deşi se caută menţinerea intactă a vechilor tardiţii, fiecare oraş îşi schimbă aspectul într-un ritm accelerat, dezvăluind de fiecare dată faţete şi laturi nebănuite. Pe parcursul călătoriei veţi întâlni o Japonie îmbrăcată în culorile toamnei şi veţi vedea cum natura rezonează cu sufletul unui popor atât de iubitor de frumos precum este cel japonez. Aşadar, vă invităm să descoperiţi împreună cu noi Japonia celor trei insule, Japonia anotimpului în care frunzele de arţar devin ruginii.

 

Perioada:  29.10 – 13.11.2018

         

Ziua 1 / 29.10.2018:  Bucureşti – Amsterdam – Osaka

Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05) de unde se va pleca spre Osaka cu zborul KL 867 (14:25 / 09:15).

Ziua 2 / 30.10.2018:  Osaka – Okayama – Kurashiki – Hiroshima

Odată sosiţi în Osaka, ne vom deplasa spre partea de nord a Mării Interioare a Japoniei către Okayama, unde vom descoperi grădinile Koraku-en, aflate pe lista celor Trei Mari Grădini ale Japoniei. Acestea au o vechime de trei sute de ani şi au fost create la cererea daimyo (lordului feudal) Ikeda Tsunamasa pentru a-şi delecta oaspeţii veniţi să-l viziteze. Grădinile fac parte din categoria celor care pot fi admirate pe măsură ce sunt parcurse pe jos, fiecare loc oferind perspective diferite asupra peisajului interior. Traseul zilei ne va purta spre micuţa aşezare Kurashiki, supranumită şi Veneţia din Insula Honshu, care în timpul perioadei Edo (1603-1867), a fost un important centru de distribuţie al orezului. Vom vedea că vechile depozite situate de-a lungul canalelor au fost transformate în muzee, magazine şi cafenele, rămânând astfel mărturie a importanţei comerciale a localităţii. În continuarea zilei ne vom deplasa pentru cină şi cazare în Hiroshima.

Ziua 3 / 31.10.2018:  Hiroshima – Miyajima – Hiroshima

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur al oraşului Hiroshima, reconstruit din temelii în zilele noastre, denumit după război „Altarul Internaţional al Păcii” şi intrat în istoria omenirii ca fiind primul oraş distrus de o armă nucleară. Turul va include Muzeul Memorial al Păcii, inaugurat în anul 1949 în amintirea victimelor puternicei deflagraţii pe locul unde a fost detonată bomba nucleară Little Boy şi Parcul Memorial al Păcii, de unde vom putea vedea celebrul “Dom Atomic”, de fapt Clădirea Camerei de Industrie, singura construcţie care a rezistat exploziei atomice. După-amiază, vom ajunge în Insula Miyajima, supranumită Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, considerată insulă sfântă. Poarta torii de culoare roşie (Grand Torii) care pare a fi inundată de apele fluxului, înaltă de 17 m, a fost construită în largul mării, special cu scopul de a demarca spaţiul exterior profan de cel interior sacru şi este un simbol cunoscut al Japoniei. Părând că pluteşte pe apă, principalul altar Itsukushima jinja a fost dedicat zeităţilor mării şi face astăzi parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. În timpul vizitei vom vedea cum se desfăşoară ceremoniile de purificare şi cum sunt onoraţi kami (zeii) găzduiţi într-un altar shintoist. De altfel, budismul şi shintoismul sunt religii care coexistă în mod paşnic, aşa că în apropierea unui altar shinto vom vedea adeseori şi un templu budist. Următorul obiectiv către care ne vom îndrepta va fi Pagoda Budistă cu cinci etaje care, având o vechime de peste cinci sute de ani, este înscrisă pe lista Monumentelor Naţionale Japoneze. Cel mai înalt vârf al insulei se află la o altitudine de cinci sute de metri şi oferă o perspectivă deosebită atât asupra Mării interioare a Japoniei cât şi a golfului Hiroshima. Opţional, urcare cu funicularul care, pe deasupra unei păduri seculare de conifere, vă va duce către platforma de observaţie Shishiiwa de unde vă veţi putea bucura de frumuseţea acestor locuri. Întoarcere pentru cazare în Hiroshima.

Ziua 4 / 01.11.2018:  Hiroshima – Hagi – Fukuoka

Mic dejun. Plecare spre Hagi, oraş situat pe malul Mării Japoniei, o mică aşezare care a prosperat în timpul perioadei Edo, fiind aleasă drept capitală de către clanul Mori, unul dintre cele mai puternice ale epocii. Lorzii Mori au guvernat timp de peste două sute cincizeci de ani ani regiunea Yamaguchi şi au jucat  un rol important în restaurarea puterii imperiale în a doua jumătate a sec. al XIX-lea. Deoarece oraşul a rămas aproape intact incă de atunci, străzile, care în trecut găzduiau casele samurailor şi ale negustorilor, constituie astăzi o atracţie turistică importantă. Tot pe malul mării se află şi următorul nostru obiectiv, altarul Motonosumi Inari care este asemănător cu templul Fujimi Inari din Kyoto. Şi în cazul acestuia, principala atracţie o constituie cele 123 porţi tori, dar spre deosebire de cel din Kyoto, prezenţa mării albastre care contrastează cu roşul porţilor îi adăugă un plus de frumuseţe. Poziţia deosebită a făcut ca Motonosumi Inari să fie ales de către CNN pe lista celor mai frumoase locuri care merită vizitate în Japonia. Vom traversa apoi Strâmtoarea Shimonoseki pentru ajunge în Insula Kyushu. Ocupând cea mai sudică poziţie printre cele patru mari insule ale arhipelagului, Kyushu este considerată ca fiind leagănul civilizaţiei japoneze şi este locul pe unde au pătruns de a lungul timpului influenţele străine în arhipelagul nipon. Chiar şi în perioada Sakoku când, vreme de peste două sute de ani Japonia a fost izolată faţă de lumea exterioară, singura legătură cu alte ţări s-a făcut prin intermediul unei mici enclave situată în oraşul Nagasaki, Insula Dejima. Insula Kyushu este de asemenea cunoscută şi datorită faptului că aici se găseşte unul dintre cei mai mari vulcani din lume, Muntele Aso. Ne vom îndrepta spre Fukuoka, iar pe parcurs vom vizita templul Miyajidake, construit în urmă cu peste 1500 de ani şi dedicat legendarei Împărătese Jingu. Sanctuarul este renumit pentru că aici se află cea mai mare shimenawa (funie din paie de orez, în greutate de cinci tone), cea mai mare tobă Taiko (cu diametrul de 2,2 m) şi cel mai mare clopot din bronz (450 kg) din întreaga Japonie. Toate cele trei artefacte joacă un rol deosebit în ritualurile shintoiste, shimenawa delimitând spaţiul sacru de cel profan, toba Taiko fiind folosită mai ales în sărbătorile legate de Anul Nou iar dangătul clopotelor anunţând spiritelor prezenţa credincioşilor. În continuarea zilei ne vom deplasa pentru cină şi cazare în Fukuoka.

Ziua 5 / 02.11.2018:  Fukuoka – Arita – Nagasaki

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Arita unde vom descoperi tradiţia specifică acestei regiuni şi anume producerea porţelanului Hizen-yaki. Odată cu descoperirea depozitelor de caolin la Izumiyama, în zona de est a localităţii Arita, putem vorbi despre apariţia unei adevărate industrii a porţelanului. Începând cu a doua jumătate a sec. al XVII-lea, prin intermediul portului Imari şi al Companiei Olandeze a Indiilor de Est, acesta a constituit principalul produs de export al regiunii, obiectele de porţelan devenind în scurt timp o marfă foarte solicitată pe piaţa europeană. Vom vizita câteva ateliere unde vom descoperi o parte dintre secretele acestui meşteşug. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Nagasaki, despre care ştim că deasupra sa, în data   de 9 august 1945 la ora 11:02, a explodat a doua bombă atomică conţinând cinci kilograme de plutoniu, grăbindu-se astfel capitularea Japoniei şi sfârşitul celui de-Al II-lea Război Mondial. Aici vom vizita Parcul Păcii, Memorialul Victimelor şi Muzeul Bombei Atomice. Ne vom îndrepta apoi spre Parcul Glover, situat pe un deal, locul unde s-au stabilit negustorii străini odată cu deschiderea ţării, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea. Acesta este compus din mai multe clădiri, dintre care cea mai importantă este Reşedinţa Glover, care i-a aparţinut unui investitor scoţian şi este în momentul de faţă cea mai veche locuinţa construită în stil european din Japonia. Vila respectivă atrage foarte mulţi vizitatori în fiecare an, mai ales datorită asocierii sale cu povestea nefericită a lui Madame Butterfly (Cio-Cio-San), cunoscută lumii întregi datorită operei lui Giacommo Puccini. În apropierea parcului vom vizita şi Biserica Oura, cea mai veche catedrală din Japonia, construită imediat după începerea politicii de tolerare a creştinismului începuta odată cu deschiderea ţării spre lumea exterioară. Cină şi cazare în Nagasaki.

Ziua 6 / 03.11.2018:  Nagasaki – Jigoku Onsen – Kumamoto

Mic dejun. Dimineaţa o vom consacra vizitării insulei Dejima. Această enclavă a aparţinut olandezilor şi a fost singurul loc de comerţ liber între Japonia şi restul lumii în timpul perioadei de izolare a ţării. După vizită, vom părăsi oraşul Nagasaki şi ne vom îndrepta spre una dintre principalele zone vulcanice ale insulei.  Vom ajunge la Jigoku Onsen, în traducere „iadul din Unzen”, supranumit astfel datorită numeroaselor izvoare termale şi a emanaţiilor de gaz care fac ca acest loc să semene cu iadul prezent în mitologia tuturor popoarelor. De aici ne vom îndrepta către portul Shimambara de unde, cu ajutorul unui ferryboat, vom traversa Marea Ariake către Kumamoto. Odată ajunşi în Kumamoto vom vizita casa lui Lafcadio Hearn, ale cărui scrieri, în special „Privire asupra unei Japonii necunoscute” constituie în momentul de faţă unele dintre cele mai apreciate surse de informaţii referitoare la Japonia preindustrială. După-amiază, vom vizita Grădinile Suizenji, renumite pentru faptul că aici s-a recreat vechiul drum Tokaido, care unea capitala imperială Kyoto cu cea shogunală, Edo. În interiorul grădinii sunt reproduse cele 53 de popasuri intermediare aflate pe vechiul drum şi în miniatură chiar şi Muntele Fuji. Cazare în Kumamoto.

Ziua 7 / 04.11.2018:  Kumamoto – Takachiho – Beppu

Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Takachiko, loc legat de unele dintre cele mai importante legende japoneze. Se spune că aici, Ninigi-no-Mikoto, nepotul zeiţei Soarelui, Amaterasu ar fi fost trimis pe pământ aducând cu el cele trei mari daruri cereşti: sabia Kusanagi – simbol al  curajului, oglinda Kata-no- Kagami – simbol al înţelepciunii şi bijuteria Yasakani no Magatama. Acestea sunt cele „Trei Comori Sacre” ale Japoniei şi prezenţa lor, în zilele noastre, indică faptul că împăratul Japoniei, urmaşul lui Ninigi no Mikoto, se trage direct din Zeiţa Soarelui. Ne vom deplasa apoi spre defileul Takachiho, unde vom face un popas pentru a admira frumuseţea peisajelor, după care ne vom îndrepta către Vulcanul Aso. Craterul acestuia se remarcă prin dimensiunile impresionante (25 km lungime şi 18 km lăţime), în interiorul lui aflându-se peste cincisprezece conuri vulcanice, dintre care unele active şi în prezent. Vizita la cratere va decurge în funcţie de restricţiile legate de activitatea vulcanică a zonei. Ultimul obiectiv al itinerariului zilei îl constituie Podul Kokonoe, cel mai înalt (173 m) şi unul dintre cele mai lungi (390 m) poduri pietonale suspendate din Japonia. De pe platformele de observaţie vom vedea Munţii Kuju, Cascadele Shindo şi vom putea admira frumuseţea peisajului înconjurător care în această perioadă a anului se îmbracă în culorile toamnei. În continuarea zilei ne vom deplasa pentru cină şi cazare în Beppu.

Ziua 8 / 05.11.2018:  Beppu – Matsuyama – Takamatsu

Mic dejun. Astăzi vom  părăsi Insula Kyushu şi ne vom îndrepta către Insula Shikoku. Pentru aceasta, ne vom îmbarca pe un ferryboat care, în mai puţin de trei ore, ne va duce în Shikoku, cea mai mică şi cea mai puţin populată dintre cele patru mari insule ale Japoniei, cunoscută atât pentru tradiţiile sale budiste, templele sale atrăgând numeroşi pelerini, cât şi pentru faptul că este una dintre principalele zone agricole ale ţării, udonul, pastele făcute din făina de grâu produs aici, fiind faimos în întreaga Japonie. Vom ajunge în Matsuyama, cel mai mare oraş al insulei, unde vom vedea templul Ishite-ji care aparţine sectei Shingon, o formă de budism ezoteric japonez, fondată în sec. al IX-lea de către Kobo Daishi, un renumit călugăr. Sanctuarul face parte din marele circuit al celor 88 de temple străbătut în fiecare an de către mii de pelerini. Ne vom îndrepta apoi către localitatea Takamatsu, unde vom vizita Ritsurin, o altă grădină japoneză importantă. Aflându-se în topul grădinilor japoneze, aceasta este vestită datorită faptului că reuşeşte să împletească cadrul artificial creat de om cu cel natural oferit de Muntele Shuin, aflat în imediata apropiere. Vom vedea în interiorul grădinii, peisajele mitice din folclorul chino-japonez care sunt puse în evidenţă de măiestria grădinarilor locali. Cină şi cazare în Takamatsu.

Ziua 9 / 06.11.2018:  Takamatsu – Himeji – Kobe – Osaka

Mic dejun. Vom reveni în Insula Honshu, dar pe traseu ne vor aşteaptă noi surprize. Vom străbate Podul Onaruto, care uneşte Insula Shikoku cu Insula Awaji, unde vom vizita Muzeul Hanshin, construit pentru a arăta efectele cutremurului care a lovit regiunea Kobe în anul 1995. Cei mai îndrăzneţi vor putea să intre în simulatorul de cutremure unde vor putea simţi pe pielea lor senzaţiile produse de nişte mişcări telurice majore. Traseul zilei va continua pe Podul Akashi Kaikyo, care având o deschidere între pilonii principali de aprox. 2 km, este cel mai lung pod suspendat din lume. Podul uneşte Insula Awaji cu Insula Honshu şi, într-o ţară cu activitate seismică precum Japonia, este considerat o minune a tehnologiei moderne. Ne vom îndrepta apoi spre Himeji unde vom vizita Castelul Himeji (Hakuro-ro) supranumit Castelul Egretei Albe datorită culorii sale albe. Acesta este un exemplu de fortificaţie japoneză tipică începutului perioadei Edo (1603-1867) şi din anul 1993 a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne vom îndrepta apoi spre Kobe unde vom vizita cartierele Chinatown şi Kitano-cho, locurile unde după deschiderea graniţelor Japoniei de la sfârşitul sec. al XIX-lea, s-au stabilit majoritatea comercianţilor şi misiunile diplomatice aferente ţărilor din care proveneau. În finalul zilei vom ajunge pentru cazare în Osaka.

Ziua 10 / 07.11.2018:  Osaka – Nara – Osaka

Mic dejun. Excursie la Nara, oraş care înglobează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto. Pe parcurs vom face o oprire pentru a vizita ansamblul de temple Horyu-ji. Înscris din anul 1993 în Patrimoniul Mondial UNESCO, acesta găzduieşte pe lângă alte obiective şi o pagodă care este atestată ca fiind una dintre cele mai vechi construcţii de lemn din lume. Odată ajunşi în Nara vom vizita întâi Templul Todai-ji (Marelui Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Camera sa centrală, care până de curând a fost considerată cea mai mare clădire de lemn din lume, adăposteşte o imensă statuie din bronz  reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut. Ne vom îndrepta apoi spre Altarul Kasuga, renumit pentru miile de felinare donate de-a lungul timpului de către credincioşi, în trecut proprietate a clanului Fujiwara, cea mai puternică familie din spatele tronului imperial. Vom intra în cele patru săli principale, din care trei sunt dedicate războinicilor civili şi una comemorează strămoşii zeificaţi. După această vizită vom face o încântătoare plimbare pietonală prin Parcul Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal. Întoarcere în Osaka unde vom face un tur panoramic în centrul oraşului, după care vom admira o frumoasă panoramă din clădirea Umeda Sky, una dintre construcţiile emblematice ale oraşului datorită formei ei extravagante şi un pic bizare. Măsurând nu mai puţin de 173 m, aceasta este una dintre cele mai înalte construcţii din oraş. Spre seară, ne vom plimba pe Dotonbori-dori, arteră celebră din Osaka, în trecut renumită pentru teatrele sale, în prezent o importantă stradă pietonală şi un centru al vieţii de noapte din marea metropolă japoneză. Cazare în Osaka.

Ziua 11 / 08.11.2018:  Osaka – Kyoto – Osaka

Mic dejun. Deplasare la Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită cadrului natural creat de către munţii acoperiţi cu păduri de arţar. Vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, Kyoto a fost denumit şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini zen și a templelor pe care le vom zări pretutindeni. Loc de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională, renumit pentru vechii meşteşugari specializaţi în modelarea bronzului și în crearea unor obiecte incredibil de frumoase din porţelan, Kyoto este faimos şi pentru echipamentele electronice performante produse aici. Este momentul în care vom descoperi inima culturală a Japoniei, cu case vechi, cu peste două mii de temple şi altare, loc de pelerinaj şi în acelaşi timp muzeu în aer liber, 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi fiind listate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Turul panoramic va include Templul Kinkaku-ji, numit Pavilionul Aurit, un templu acoperit cu foiţă de aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa. Fostă reşedinţă de vară a shogunului Ashikaga Yoshimitsu (1368-1408), devenit ulterior un important lăcaş budist zen conform dorinţei acestuia, templul este menţionat şi în nuvela „Templul de aur” a lui Yukio Mishima. Deşi a ars de mai multe ori de a lungul timpului, clădirea a fost refăcută şi acum este una dintre atracţiile majore ale oraşului. În această etapă a excursiei noastre vom face cunoştinţă şi cu o grădină zen, motiv pentru care ne vom îndrepta către ansamblul de temple Daitoku-ji, faimos pentru asocierea sa cu ceremonia ceaiului şi pentru grădinile folosite în practica meditaţiei de către călugării găzduiţi aici. Vom vizita templul Daisen-in, cel mai important subtemplu din complex. Vom vizita apoi Castelul Nijo, construit între anii 1603-1626, fost palat al familiei shogunului Tokugawa Ieatsu, fondatorul dinastiei care îi poartă numele. Ulterior devenit reşedinţă a curţii imperiale şi apoi muzeu, ansamblul este un exemplu tipic de arhitectură feudală foarte bine conservat, motiv pentru care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO începând cu anul 1994. Ziua va continua cu o plimbare pietonală prin Pontocho, arteră faimoasă pentru restaurantele tradiţionale şi prin Gion, vechiul cartier de distracţii cu gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze neschimbată vechea ambianță istorică. Ultima atracţie a acestei zile o va constitui vizitarea grădinilor altarului shintoist Heian, după care ne vom întoarce în Osaka pentru cazare. Toată lumea îşi va pregăti în această seară bagajul mare (1 bucată) care va fi transferat direct la Tokyo.

Ziua 12 / 09.11.2018:  Osaka – Lacul Ashi – Kamakura – Tokyo

Mic dejun. În această dimineaţă vom descoperi una dintre realizările tehnologice cu care pe bună dreptate Japonia se mândreşte. Shinkansenul sau trenul glonţ este renumit pentru numărul mare de pasageri transportaţi în condiţii de maximă siguranţă, pentru viteza şi pentru punctualitatea să. În aproximativ două ore, acesta ne va duce din Osaka în Atami, unde ne vom întâlni cu autocarul local. De aici, vom pleca să explorăm zona vulcanică din jurul Muntelui Fuji. Ne vom îmbarca pe un “vas al piraţilor” cu care vom face o croazieră pe Lacul Ashi, unul din multele lacuri formate în craterele vulcanilor stinşi. Opțional veți putea urca cu funicularul pe Vârful Komagatake al Muntelui Hakone de unde în zilele senine perspectiva este deosebită, putându-se admira atât Muntele Fuji, Lacul Ashi cât şi Peninsula Izu cunoscută din povestirile lui Yasunari Kawabata. Vom pleca apoi către Kamakura, de facto capitala Japoniei între secolele XII-XIV, loc unde şi-au stabilit pentru prima dată puterea militară shogunii, înfiinţând o formă de guvernare ce avea să devină specifică Japoniei până în Epoca Meiji. Datorită numărului mare de temple şi de altare, Kamakura este frecvent comparată cu oraşul Kyoto. Vom vizita templul Kotokuin unde se află statuia care-l reprezintă pe Amida Buddha, Buddha ceresc în budismul Mahayana, o statuie care are o vechime de peste 750 ani, fiind a doua ca mărime din Japonia după cea din Nara. Vom vedea apoi templul Hase Dera care aparţine sectei budiste Jodo şi care găzduieşte statuia zeiţei îndurării Kannon. Având o înălţime de aproape zece metri, sculptura poleită cu aur este considerată ca fiind una dintre cele mai mari statui din lemn din Japonia. Vom părăsi Kamakura deplasându-ne în continuarea zilei prin vestul Golfului Tokyo către cea mai mare metropolă a Japoniei, Tokyo. Cazare în Tokyo.

Ziua 13 / 10.11.2018:  Tokyo – Nikko – Tokyo

Mic dejun. Timp liber pentru vizite şi activități individuale sau opțional, plecare cu autocarul spre Nikko, situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze: Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la începutul sec. XVI-lea. Acesta  face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este locul unde se află urna funerară a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga în romanul lui James Clavel, „Shogun”. Veţi vizita apoi Vila Imperială Tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul Taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele Edo, Meiji şi respectiv Taisho, folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. Veţi ajunge apoi în Parcul Naţional Nikko și vă veţi îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfânt, Vulcanul Nantai, inactiv în prezent, unde veţi fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Clima blândă şi cadrul natural deosebit au făcut ca ţărmul să fie un loc preferat de către ambasadele străine pentru construirea reşedinţelor de vacanţă. În apropierea lacului veţi coborî cu un lift până la baza Cascadei Kegon care, având o înălţime de o suta de metri este una dintre cele mai mari şi mai impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo pentru cazare.

Ziua 14 / 11.11.2018:  Tokyo

Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Tokyo, în trecut, cunoscut sub numele de Edo, de facto sediul conducerii ţării începând din sec. al XVII-lea, când shogunul Tokugawa Ieatsu l-a transformat în centrul său de putere. Acesta a devenit capitala Japoniei în momentul în care Împăratul Meiji şi-a mutat aici reşedinţa din Kyoto în anul 1868, inaugurând astfel epoca modernă şi schimbându-i numele din Edo în Tokyo. În momentul de faţă, zona metropolitană a oraşului, având o populaţie de aproximativ 38 milioane de locuitori, este cea mai mare aglomeraţie urbană din lume. Vom vizita Altarul Meiji, important altar shinto, unde sunt zeificate spiritele primului conducător al Japoniei moderne, Împăratul Mutsuhito şi al consoartei sale, Împărateasa Shoken. De aici ne vom deplasa către cartierul Harajuku unde ne vom plimba pe Takeshita Dori, centrul modei adolescenţilor, locul unde se lansează noile trenduri. Vom merge apoi în apropiere pe Bulevardul Omotesando, adeseori comparat cu Champs-Elysees datorită magazinelor marilor firme internaţionale. Vom vedea apoi în faţa gării Shibuya statuia lui Hachiko, căţelul devenit celebru datorită loialităţii faţă de stăpânul său, iar în cartierul Shinjuku vom explora zona Kabuchiko, cunoscută pentru locurile sale de distracţie. Cazare în Tokyo.

Ziua 15 / 12.11.2018:  Tokyo

Mic dejun. Vom continua vizitarea oraşului Tokyo, care este o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Majoritatea străzilor din oraș au valoare istorică, dar sunt înguste, ceea ce le face greu practicabile pentru automobile, chiar dacă oraşul este o aglomerare urbană supraetajată pe o întindere aproape nesfârşită, cu case mici din lemn, dominate de impunătoare blocuri moderne. În timpul turului panoramic vom întâlni la tot pasul temple şi parcuri cu arbori pitici, cu stânci, cu lacuri pline de peşti aurii şi cu podețe specifice arhitecturii japoneze. Vom vizita întâi cel mai vechi templu din oraş, Senso-ji (Asakusa Kannon), construit în sec. al VII-lea pe locul unde se spune că doi fraţi ar fi descoperit statuia zeiţei îndurării, Kanon. În momentul de faţă acesta este unul dintre cele mai populare temple şi atrage foarte mulţi turişti mai ales datorită galeriei comerciale Nakamise Shopping Arcade, lungă de aproape doua sute de metri, aflată în imediata apropiere, deschisă încă dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Vom pleca apoi spre Ginza, zona considerată ca fiind una dintre cele mai elegante, luxoase şi scumpe din Tokyo, comparată adeseori cu “5th Avenue” din New York. Pe lângă magazinele aparţinând celor mai renumite branduri din lume, aici se găseşte şi una dintre cele mai importante săli de teatru tradiţional japonez kabuki. Ne vom îndrepta apoi spre Complexul Palatului Imperial construit pe locul unde în perioada Edo se afla Castelul Shogunului şi care este în momentul de faţa înconjurat de către cele mai importante clădiri ale guvernului. În interior se află Palatul propriu-zis (Kyuden) şi Agenţia Imperială Japoneză, responsabilă de păstrarea sigiliilor şi de activitatea familiei imperiale. Deoarece accesul publicului în incintă este restricţionat, ne vom opri pe platforma din faţa palatului, în dreptul podurilor dinspre intrarea principală, pentru fotografii. De aici ne vom îmbarca într-o croazieră care ne va purta prin Golful Tokyo şi pe Râul Sumida către partea de sud a oraşului. Ne vom deplasa apoi spre insula artificială Odaiba, situată în partea de nord a Golfului Tokyo, iniţial o fortificaţie întinsă pe mai multe insule, destinată să protejeze oraşul de navele străine, astăzi una dintre zonele care atrage un număr foarte mare de turişti datorită multiplelor oportunităţi de petrecere a timpului liber pe care le oferă. De pe terasa situată în partea de nord a insulei vom admira o copie a Statuii Libertăţii, celebrul Pod Curcubeu şi priveliştea zgârie-norilor din sudul oraşului. Dacă până acum am văzut oraşul doar de la nivelul solului, acum veţi avea ocazia să-l admiraţi şi de la înălţime. Pentru aceasta veți putea urca opțional în Tokyo  Sky Tree, cel mai înalt turn din Japonia (634 m) de unde în zilele senine priveliştea este deosebită, putându-se zări spre sud chiar şi Muntele Fuji. Cazare în Tokyo.

Ziua 16 / 13.11.2018:  Tokyo – Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 862 (11:25 / 15:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 17 / 14.11.2018:  Bucureşti

Sosire pe Aeroportul Henri Coandă de la Bucureşti la ora 00:30.

 

TARIF: 2885 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 450 EURO

(tarif valabil pentru un grup de minim 25 turişti; pt. 24 – 20 turişti, tariful se majorează cu 210 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam– Osaka; Tokyo – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 10 nopţi de cazare în hoteluri de 4* și 3 nopti de cazare în hotel de 3*

– 1 noapte de cazare în ryokan la Beppu

– mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri şi 5 cine

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

 

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:

  • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
  • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
  • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
  • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia

– transferurile gratuite se vor rezervă la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare

– dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport

– prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată

– turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare

– agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist

– transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri

– dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu

– turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

– transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 50 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita cel mai târziu conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 20 participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative.  În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

  • excursia la Nikko în valoare de aprox. 95 euro
  • funicularul pe Muntele Misen în Insula Miyajima: aprox. 14 euro/pers. și funicularul în Hakone: aprox. 10 euro/pers.
  • urcare în Tokyo Sky Tree: aprox. 16 euro/pers.

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE NECESARE:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAŢII:

conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi

– prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »