CIRCUIT 2019 CAPPADOCIA – avion – de la 75 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2019 CAPPADOCIA – avion – de la 75 euro – oferta expirata

 

Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei :

 Göreme – Konya – Antalya –Manvgat

De la 75 € + 95 euro (taxa aeroport)

 

8 zile  Avion

 

DATA DE PLECARE 2019 :

02.03, 09.03, 16.03, 23.03, 30.03, 06.04, 13.04, 20.04***,  26.04** (Paste), 04.05*, 11.05*, 18.05*, 25.05*, 28.09*, 05.10*, 12.10*, 19.10*, 26.10, 02.11

Program

 

 • Ziua 1. București – Antalya

Întâlnire în Aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. (Cazare şi cină la  Hotel 5* din  zona Antalya )

 

 

 • Ziua 2. Antalya –Konya – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerăbdători să pornim la drum și plecăm spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori  în secolul  al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poartă  a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului.

Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, școli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Pereții sunt placați cu frumoasa ceramică în stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul al XIII-lea după tradiția arabă cu o bolta de lemn susținută de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale în stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face notă discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudățenii.

 

Moment de răgaz:

Artera principală din orașul vechi este ticsită de restaurante și cafenele care de abia așteaptă ca oaspeții însetați să le calce pragul. Savurează-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman.

După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) între Konya și Aksaray. Provocarea următoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă. Ne indreptam spre  Nevsehir și seara se încheie cu cină și socializare. (Cazare  şi cină în Nevsehir Hotel 4*).

 

 • Ziua 3. Göreme

Începem periplul nostru cu Satul Göreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la două biserici:  El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuită), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.

 

Moment de răgaz:

Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale stânci în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).

 

Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din Patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Plecăm apoi spre Avanos, o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul spre hotel trecând pe lângă Râul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. Revenim la hotel, unde savurăm cina alături de companionii de călătorie.  (Cazare şi cină în Nevsehir hotel 4*).

 

 

 • Ziua 4. Orașele subterane

Ziua precedentă a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în Epoca Bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI – VII, atunci când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adânc adăpost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul să ne reîncărcăm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

 

Moment de răgaz:

Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor.

Ultima redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă, ce domină dealurile dimprejur și Valea Porumbeilor. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină. Ne întoarcem la hotel. După cină, ne binedispunem asistând la o Ceremonie Sema, cu dansul Dervișilor Rotitori. (Cazare şi cină în Nevsehir hotel 4*).

 

 

 • Ziua 5. Nevsehir – Antalya

După micul dejun ne pregătim să ne reîntoarcem la bază si pornim către Antalya.  Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. (Cazare şi cină la  Hotel 5* din  zona Antalya )

 

 

 • Ziua 6. Antalya–Excursie la cascada Karpuzkaldiran și shopping de voie

                După micul dejun, se anunță o zi fabuloasă. Plecăm în excusie la spectaculoasa cascadă Karpuzkaldiran.  Merită osteneala pentru că, priveliștea oferită de căderea de apă este un spectacol de o frumusețe rară. Avem ocazia să surprindem cadre fabuloase de trimis acasă prietenilor și celor dragi. De aici revenim în Antalya. Avem toată ziua la dispoziţie să ne oprim la principalele atracții locale, să batem la pas străzile pitorești și să imortalizăm locurile și momentele frumoase ale zilei. De încălzire, facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș – Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și mireasmă de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosfera vibrantă, cosmopolită. Spre finalul turului, ne putem delecta cu artă autentică în galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcaţiunile, poţi admira zeci de veliere și yachturi moderne. După amiaza, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas bun și poze pe măsura peisajului pe una din plajele îmbăiate de razele blânde ale soarelui. (Cazare şi cină la  Hotel 5* din  zona Antalya )

 

 • Ziua 7. Antalya – Manvagat Boat Tour

După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta.  Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Mării Mediterane, sau vă propunem să luați parte la excursia opțională Manavgat – plimbare cu vaporașul. (Cazare şi cină la  Hotel 5* din  zona Antalya )

 

 

 • Ziua 8. Antalya

Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz…! (La revedere, pe curând…!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casă.

 

 

NOU!!  Transferuri către Autogara Centrală Memento Bus din:

 

Oras Tarif/sens/pers. Oras Tarif/sens/pers.
Ploiești 5 € Pitești 5 €
Brașov 10 € Rm. Vâlcea 10 €
Constanța 12 € Craiova 12 €
Galați 12 € Sibiu 15 €
Brăila 12 € Tg. Mureș 15 €
Bacău 15 € Cluj 17 €
Iași 17 €    

 

Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

 

A B C
BEST DEAL PROMO STANDARD
75

+ 95 € (taxa aeroport)

95

+ 95 € (taxa aeroport)

 

Oferta este valabila pana la  30.07.2018

125

+ 95 € (taxa aeroport)

 

pret de persoana in camera dubla
 

ü  Avans 50% la inscriere;

ü  Diferenta pana la 31.12.2018

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

ü  Avans 30% la inscriere;

ü  Diferenta pana la 28.02.2019

ü  Snack inclus pe durata zborului;

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

 

 

ü  Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

ü  Snack inclus pe durata zborului;

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

 

suplimente&reduceri

·    Supliment de single 105 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera  35 €.

·    Reducere copil  6-12 ani  – 45 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

·    Datele de plecare 04.05, 11.05, 18.05, 25.05, 28.09, 05.10, 12.10, 19.10, au un supliment de 30 €/pers;

·    Supliment 100 €/pers plecarea din data de  26.04.2019, iar programul va avea 8 nopti de cazare

·    Reducere 20 €/pers plecarea din data de  20.04.2019, iar programul va avea  6  nopti de cazare

·    Pachet premium flight – primele 5 randuri in avion 30 €/pers.

 

TEMPERATURI MEDII IN TIMPUL ZILEI

Octombrie – 27° C

Noiembrie – 23° C

Decembrie – 18° C

 

 

Preţul include

 • 7 nopti de cazare la hotel de 4*/5*
 • 7 mic dejun;
 • Transport avion Bucuresti-Antalya-Bucuresti;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Transport autocar pe durata programului;
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

pachet extra

 „Cultura si savoare”   –145 €/PERs*     

 • 7 cine;
 • Ghid local profesionist in Cappadocia;
 • Ghid de limba romana;
 • Orasele subterne din Cappadocia;
 • Muzeul in aer liber Goreme;
 • Dansul Dervisilor din Cappadocia;
 • Valea Porumbeilor;
 • Uchisar Panorama;
 • Muzeul Mevlana.
 • *Pachetul se achita la inscriere si sunt incluse deplasarile si intrarile la obiective.

Nu sunt incluse în preţ

 • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in pret;
 • Transferuri din tara la aeroport

 

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 105 €;
 • Reducere a 3-a persoana in camera 35€;
 • Reducere copil 6-12 ani  – 45 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;
 • Datele de plecare 04.05, 11.05, 18.05, 25.05, 28.09, 05.10, 12.10, 19.10, au un supliment de 30 euro/pers;
 • Supliment 100 euro/pers plecare 26.04.2019, programul va avea 8 nopti de cazare
 • Pentru plecarea din 20.04 se aplica o reducere de 20 euro/pers iar programul va avea  6  nopti de cazare;
 • Pachet premium flight – primele 5 randuri in avion 30 €/pers.

 

EXCURSII OPȚIONALE:

(se achita local)

 • Seara turceasca – 29 €/pers
 • Manavgat Boat Tour (pranz inclus) – 29 €/pers
 • Plimbare cu balonul cu aer cald – 160 €/pers
 • Baie turceasca – Hamam – 29 €/pers

Bine de Ştiut

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

Grup minim 35 pers.