CIRCUIT 2017 – OHRID autocar de la 99 euro – oferta expirata


CIRCUIT 2017 –  OHRID autocar de la 99 euro – oferta expirata

OHRID – PERLA MACEDONIEIPlecari: 19.06.2017 / 04.09.2017

BUCURESTI – SKOPJE – OHRID

Pe malul estic al lacului Ohrid se gaseste asezarea cu acelasi nume, al saptelea oras ca marime din Republica Macedonia.Turistii din toate colturile lumii vin sa admire Ohrid datorita faptului ca in trecut a fost supranumit  Ierusalim, aceasta denumire venind de la cele 365 de biserici care se construisera aici, cate una pentru fiecare zi a anului. In zilele noastre, Ohrid, este unul dintre cele mai vizitate orase ale Macedoniei, turismul fiind una dintre principalele surse de venit al locuitorilor.

          Ce trebuie sa stii despre Ohrid – Atractii si obiective turistice/Cunoscut ca fiind un important centru cultural, artistic si educational al lumii slave, Ohrid are radacini care dateaza inca din secolul al X-lea i.H. Situat in regiunea Desateria, devine cunoscut ca centru comercial sub numele Lihnidos (oras luminii). Aceasta zona a reprezentat intotdeauna un mare interes pentru regi si razboinici. Construit de legendarul Cadmus, Ohrid a fost ocupat mai apoi de Filip al II-lea si de Alexandru Macedon, care a poposit de nenumarate ori aici. De-a lungul secolelor, Ohrid a fast ravnit de toate popoarele balcanice: vechii macedoni, romani, slavi, bizantini si otomani. In secolele IX-X, in aceasta zona a fost adoptat alfabetul slav, iar Sfantul Clement a pus aici bazele primei universitati slave si a creat alfabetul chirilic. Fiind unul dintre  cele mai importante orase crestine, Ohrid si-a Iasat amprenta in istoria artei, fiind locul unde s-a creat un nou tip de fresca Ia inceputul perioadei renascentiste. De asemenea, in zona au existat 365 de biserici ortodoxe (Sf. Clement, Sf. Sofia, Kaneo 1), precum si manastirea Naum, icoanele de aici find considerate cele mai reușite picturi religioase din balcani.

Mai mult de 50 de biserici sunt pe malul celui mai vechi lac din Europa- lacul Ohrid.
Statiunea Ohrid, cu peste 20.000 de locuri de cazare, este cel mai important centru turistic din Macedonia. In 1980 orasul si lacul au fost introduse pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Festivaluri si evenimente importante inorasul Ohrid/O data pe an la sfarsitul lunii iulie, in Ohrid se sarbatoreste Noaptea Muzeelor, acestea sunt deschise spre vizitare toata noaptea iar intrarea este libera. Anual in luna august se organizeaza Ohrid Fest, Festival de Muzica, la acest eveniment participand numerosi muzicieni din toata Peninsula Balcanica.

  

Ziua I: Bucuresti – Skopje :Intalnire cu grupul in jurul orelor 21.00, traversam Bulgaria(pe timpul noptii).

Ziua II:Skopje – Ohrid: In cursul diminetii ajungem in Skopje BONUS – EARLYBOOKING : Tur de oras Skopje : Tur panoramic al capitalei Macedoniei – Skopje. Sf. Klement – podul de piatra .

Cazare Ohrid – Hotel Admiral 3***(similar)

Ziua III: Mic dejun. Vizita Ohrid, itinerariul – teatrul antic (care datează din secolul I îh. – epoca lui Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare),Poarta de Sus (unica intrare în orașul vechi care s-a păstrat până azi), cu o frumoasa priveliște a cetății vechi, urmând apoi biserica Sf. Maica lui Dumnezeu Perivleptos (unde se află Galeria de Icoane, renumită pentru exemplele extraordinare de artă bizantină). Traseul continuă spre cetatea țarului Samoil, de unde se poate admira panorama lacului Ohrid și întreaga rivieră, Plaošnik (unde se pot vizita mormântul Sf. Kliment și biserica restaurată de Sf. Pantelimon), bazilica creștină (cu mozaicuri deosebite ce datează din sec. IV-V) și biserica Sf. Iovan Kaneo (sec. XIII, una dintre cele mai impresionante biserici din Ohrid; construită pe o stâncă a lacului, în apropierea unui mic sat pescăresc numit Kaneo). Cazare Ohrid –  Hotel  Admiral 3***(similar).

 

Ziua IV:Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru baie si plaja sau plimbari individuale in Ohrid sau puteti participa la urmatoarea excursie optionala: Excursie cu vaporasul şi Mănăstirea Sf. NaumPROGRAM(Croaziera va începe cu o plimbare de aproximativ o ora si treizeci de minute  de-a lungul coastei de sud de unde veți putea admira priveliștea grandioasă a orașului, puteți vedea reședința de vară a președintelui Tito din Iugoslavia (Josip Broz Tito- 1892-1980), Bay of Bones – muzeul pe apă (situl arheologic) și Biserica Naum din secolul al Xlll-lea. Tot de pe vapor puteti vedea Graniţa cu Albania (se afla la numai 400 de metri de mănăstire) și orașul albanez Pogradec. Odată ajunși la mănăstirea Sf. Naum se va face oprire unde  veți observa monumentul din lemn al sfântului, înconjurată de păuni ce se află la poarta principală a mănăstirii. În interiorul mănăstirii se afla biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil (secolul IX), moaștele Sfântului Naum (legenda spune că dacă pui urechea pe raclă vei auzi bătăile inimii acestuia). Timp liber pentru masa de prânz unde  va putea fi servit pe frumoasa terasă a restaurantului Ostrovo (cuvânt arhaic pentru insulă). Programul oferă timp liber pentru plajă, cumpărături (suveniruri și perle), pentru a vizita pe cont propriu  biserica Sf. Petka sau pentru a vă bucura de vizita la izvoare cu barca. Retur spre portul Ohrid .Cazare Hotel  Admiral 3***(similar).

 

Ziua V: Timp liber sau excursie optionala PARC NATIONAL GALICICA  – BITOLA -:Plecarea de la hotel se va face după servirea micului dejun, ora exactă va fi anunţată de către reprezentantul agentiei. Program: PARC GALICICA – oprire pentru admirare peisaje  – poze ; mergem mai departe spre Bitola  – in centrul orasului Bitola se viziteaza: Muzeul Naţional, care are o camera dedicată lui Mustafa Kemal Ataturk, (1881 – 1938) părintele Turciei moderne, pe strada pietonală principală Şirok Sokak, unde veţi putea vedea un vechi bazar turcesc, Moscheea Isak Pasha, Moscheea Yeni, Turnul cu Ceas, Biserica Catolică şi Biserica Sf. Demetrius. In  centrul orasului Bitola se poate servi  masa de prânz într-unul dintre  restaurantele macedonene..la intoarcerea spre Ohrid  vom vizita oraşul antic Heraclea ridicat la ordinul regelui Macedonean Filip, tatal lui Alexandru cel Mare. Veţi putea admira mozaicuri, teatrul antic, statui romane, bazilici creştine.

Cazare Hotel  Admiral 3***(similar).

 

ZiuaVI:Mic dejun.Pornim spre tara, incarcati cu amintiri unice si experiente de neuitat.Sosire in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Cazare: Hotel Admiral 3***(similar), situat in centrul orasului, la aprox.100m fata de Vechiul oras si la doar 400m fata de lacul Ohrid.

 

TARIF = 99EURO + 379LEI

Tarif camera single, supliment 80%(la cazare)

 

Tariful include: 4 nopti cazare la Ohrid Hotel Admiral 3*(similar) ; cazare cu mic dejun ; transport autocar licentiat curse internationale 3*  plecare garantata din Bucuresti ; asistenta turistica pe intreaga perioada a sejurului ; insotitor de grup ; BONUS: TUR DE ORAS SKOPJE

Tariful nu include: asigurarea medicala de calatorie / storno ; excursiile optionale ; intrarea la obiectivele turistice ; alte cheltuieli personale

 

Excursii optionale:

Croaziera lacul Ohrid și Mânăstirea Naum 20 eur/pers (nu include intrarea în manastire)

Excursie Bitola 30 eur/pers ( nu include intrarea în parcul național)

 

NOTA: 
La inscriere turistul va achita un avans de minim 50% din valoarea biletului, restul cu un minim 15 zile inainte de plecare.
Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective, urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integritatea lui.

 

Pentru realizarea acestui program, este necesar un grup de minim 40 persoane.

Pentru realizarea excursiilor optionale sunt necesari minim 25 de participanti.