SENIOR VOYAGE 2017 – 2018 PORTUGALIA de la 345 euro


SENIOR VOYAGE 2017 – 2018 PORTUGALIA de la 345 euro

Portugalia

Simte aerul sărat al Atlanticului

Lisabona – Sintra – Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei) – Fatima –Coimbra –Evora – Porto

 

 

Atracții

 Lisabona

Oferă un tablou unic de atracții culturale, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice ireale și aerul sărat al Atlanticului – vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Inima comercială a Lisabonei se întinde între doua piețe, Praca Doom Petro IV, mult mai cunoscută ca Rossio,

 

și încântătoarea Praca do Comercio, care are deschidere la râu. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoială Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belem-ul, un loc care nu trebuie ratat.

 

 Porto

Al doilea oraș că mărime al Portugaliei, cu mai mult de un milion de locuitori,

Porto se mândrește cu câteva atracții importante aflate pe malul râului. Structura urbană densă a orașului și țesută încă de pe vremea fenicienilor și romanilor când Porto era cunoscut drept Cale (cuvântul grecesc pentru „frumos”), adăugandu-se la el, mai târziu, Portus (port) pentru a deveni Portus-Cale – de aici originea numelui național.

 Cabo da Roca

Zona de coastă favorită a Portugaliei, Costa de Estoril, îmbrățișează cel mai vestic punct al Europei Continentale, Cabo da Roca (Capul Roca). Farul din

 

Cabo, din 1846, emite o rază de lumină vizibilă de la 42 km de pe mare. Capul Roca este punctul cel mai vestic al Europei și cel mai aproape de Americi. Priveliștile de 360 de grade sunt fantastice, iar o cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic.

 

 Evora

Unul din orașele care nu trebuie ratate este Evora. Acesta este înconjurat de ziduri masive și încununat de o catedrală care domină casele aflate pe terase neregulate. Labirintul de străzi pavate pare să nu aibă niciun ritm sau motiv. După fiecare colț se pare că este un conac, o biserică sau o structură excepțională. Multe clădiri datează din perioada de prosperitate din timpul Renașterii.

Excursii gratuite:

 Lisabona panoramic

Vizita panoramică a unuia dintre cele mai vechi orașe din lume. Este plasat pe coasta de vest, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo, se varsă în ocean. Inima orașului este „Baixa” sau „Orașul de Jos”, zonă unde se află Castelul Sao Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo.

 

 Sintra și Cabo da Roca

 

Această excursie va începe cu vizita Orașului Cabo de la Roca.O cruce de pe un versant al stâncii marchează punctual cel mai vestic. Aici un mic birou de turism eliberează certificate care atestă că ai atins cel mai vestic punct al Europei. Sintra, un oraș frumos aflat la poalele munților cu același nume (munții sunt parte a Parcului Natural Sintra-Cascais), se întinde de-a lungul unui drum care se încolăcește în sus pe deal. Atracția cea mai mare din Sintra este Palacio Nacional de Sintra, ale cărui coșuri albe și dominante se ridică inconfundabile deasupra centrului orașului. Tot orașul este clasificat ca fiind unul dintre locurile care aparțin

Patrimoniului Universal UNESCO.

Această excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE.

Coimbra

 

Coimbra este un oraș cu o arhitectură magnifica, fresca a perioadelor istorice care au marcat orașul. Aici se poate vizita: Universitatea din Coimbra, vestita bibliotecă veche, Gradina Botanica, Muzeul National, Vechea Catedrală, Cartierul Medieval, Sf. Lucia a lui Iisus Memorial, Parcul Manuel Braga și Parcul Verde de Mondego, Parcul Central de pe râul Mondego.

 

 Fatima

 

Fatima, sanctuarul cel mai important al Portugaliei, acționează ca un punct de atracție pentru patru milioane de pelerini anual. Cu toate că  Fatima este greu de recomandat cuiva care nu este un credincios frecvent – orașul este puțin mai mult decat un adăpost pentru pelerini – el este fascinant și trebuie vizitat. Bazilica în stil neoclasic poate primi 300.000 de oameni. Se spune că în Fatima, în 1917, trei copii care pășteau oi au fost martorii unei apariții ale Fecioarei Maria.

 

 Porto

Nu degeaba, istoria ar aminti cu drag că Porto este locul care a m împrumutat numele său vinului dulce de Porto. Este al doilea mare oraș din Portugalia și capitala regiunii de nord-est. De asemenea, a fost denumit „Coasta Verde” din cauza vegetației sale luxuriante și a culturilor de struguri.

 

Lisabona

 

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, un oraș cu foarte multe atracții, atât de natură culturală și artistică, dar și pentru petrecerea timpului liber, de care vă puteți bucura pe parcursul unui tur.

Cei care doresc să descopere secretele acestui loc pot vizita: Castelul Sao

Jorge, Piața Comercio sau Marques de Pombal, catedrala SantaMaria Maggiore, mănăstirea Jeronimos (în interior este mormântul lui Vasco da Gama).

 

î Evora

 

Evora este unul dintre cele mai rafinate și mai încântătoare orașe ale Portugaliei. Este un adevarat muzeu în aer liber cu un numar mare de monumente conservate și clădiri de interes public, ce au facut ca UNESCO să protejeze localitatea, încadrând-o în Patrimoniul Cultural Mondial.

 

Hotel Cristal Praia / Cristal Viera Praia 3*+ (similar 3*+*)

î Localizare

 

Acest complex se află foarte aproape de plajă, situat între Praia da Vieira și cea de-a doua mare întindere a pinului din Europa, Pine Forest Leiria.

 

Hotelul Cristal Praia este situat în apropierea orașelor Fatima, Leiria și Marinha Grande, unde se găsesc plaje încântătoare, mănăstiri medievale și castele. Cele mai populare puncte de atracție din zonă sunt reprezentate de: Monte Real Hot Springs (14,7 km), Dr. Magalhães

 

Pessoa Stadium (29,4 km) și Leiria Castle (29,8 km). Complexul este format din 2 hoteluri: Cristal Praia Resort și Cristal Viera Praya

 

î Facilitati hotel

 

Hotelul Cristal Praia Resort & Spa este o unitate de cazare magnifică. Oaspeții pot avea parte de o multitudine de facilități și dotări precum un restaurant, două baruri, Bar & Coffee Shop, două săli de conferinţă şi petreceri (capacitate de peste 120 persoane), recepţie deschisă nonstop, room service, piscină interioară, piscină în aer liber (deschisă în sezon), spa și centru wellness, aer condiţionat, seif, lift. Hotelul dispune de asemenea și de internet wireless disponibil în întregul hotel, parcare și facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă.

 

î Facilitati camere

 

Complexul este alcătuit din 86 camere, dintre care 21 de camere standard și 65 de vile, care sunt o replica a caselor pescărești ancestrale, acesta este considerat de mulți un reper de ospitalitate în Portugalia. Unitățile de cazare sunt spațioase, elegante și confortabile, dotate cu baie ptivată cu cadă/ duș, uscător de păr, o terasă sau balcon, aer condiționat, TV prin satelit, telefon cu linie exterioară directă, seif (contra cost), încuietori electronice, mini bar, internet Wi-Fi.

 

Hotel Cristal Marinha 3*+ (similar)

î Localizare

 

Hotelul Cristal Marinha este situat în centrul orașului Marinha Grande, la doar 16 km de Praia da Vieira (aprox. 10 minute de mers cu masina).

 

Complexul se afla în apropierea orașelor Fatima, Leiria și Praia da Vieira, unde se găsesc plaje încântătoare, mănăstiri medievale și castele. Muzeul de sticlă din Marinha Grande se află la cca. 25 de minute de mers pe jos de la hotel. Cele mai populare puncte de atracție din zonă sunt reprezentate de: Dr. Magalhães Pessoa Stadium (9,6 km), Leiria Castle (10 km), Monte Real Hot Springs (17,7 km), Batalha Monastery (17,9 km), Pataias Train Station (19,1 km).

 

î Facilitati hotel

 

Hotelul Cristal Marinha pune la dispoziția oaspeților un restaurant de tip bufet („O Vitral”), care dă posibilitatea oaspeților să savureze preparate

 

Date de plecare – 7 nopti Loc in DBL
19.10, 24.10, 25.11, 12.04, 19.04 395 €
26.09, 28.09, 30.09, 03.10, 05.10, 07.10, 10.10, 12.10, 14.10 425 €
05.04 – nu include masa festivă de Paște 445 €
26.04, 03.05, 05.05, 08.05, 10.05, 12.05, 15.05, 17.05, 19.05, 22.05, 24.05, 26.05, 29.05, 31.05 435 €
30.12 – include masa festivă de Revelion 575 €

 

Hotel Costa da Prata I / Hotel Costa da Prata II 3* (similar)

î Localizare

 

Hotelurile sunt situate în centrul orașului Figueira da Foz, la maxim 50 de metri față de plaja Praia da Claridade și Casino Figueira. Ambele au o vedere frumoasă asupra mării, a râului și a muntelui. Aeroportul Internațional din Lisabona se

 

află la 193 km (aprox. 1h și 50 min).

î Facilitati hotel

 

Ambele hoteluri pun la dispoziția oaspeților facilități și servicii, precum: recepție, internet Wi-Fi gratuit, aer condiționat/ încălzire, lift, seif, facilități pentru persoane cu mobilitate redusă, cameră de bagaje, SPA (saună, duș Vichy și jacuzzi), închirieri biciclete, bar, personalmultilingv.

î Facilitati camere

 

Camerele sunt confortabile, luminoase și spațioase, unele având un look vintage, altele modern. Acestea sunt dotate cu TV prin satelit, telefon direct, aer condiționat, acces internet Wi-Fi gratuit, baie privată, uscător de păr, pardoseală cu parchet/gresie.

 

Hotel Sweet Residence & Gardens 3*

î Localizare

Hotelul Sweet Residence & Gardens este situat într-o zonă rezidențială a orașului Figueira da Foz, la maxim 7 minute de mers pe jos până la plajă. Centrul orașului se află la 10 minute, iar la 5 km de proprietate se găsește Parque Florestal da Serra da Boa Viagem. Aeroportul din Lisabona se află la află la 193 km (aprox. 1h și 50 min).

î Facilitati hotel

 

Oaspeții se pot bucura de o varietate de facilități și servicii precum lift, receptie, gradină, piscină în aer liber (deschisa în sezon), internet Wi-Fi, restaurant, bar, cameră de jocuri, loc de joacă pentru copii. Restaurantul hotelului pune la dispoziția oaspeților preparate din bucătăria italiană, indiană și portugheză și oferă vedere panoramică la piscină, unde există și un bar care servește diverse băuturi.

î Facilitati camere

 

Hotelul dispune de 94 camere, toate având un decor modern și acces la balcon. Fiecare cameră este dotată cu aer condiționat, TV, telefon, mini-bar și internet Wi-Fi. Menajul și schimbarea prosoapelor se face zilnic, iar schimbarea lenjeriei de pat de doua ori pe săptămână.

 

Date de plecare – 5 nopti Loc in DBL
15.10, 19.10, 26.11, 12.04, 19.04, 26.04, 03.05, 06.05, 10.05, 13.05 345 €
08.10, 14.05, 17.05, 20.05, 24.05, 27.05, 28.05, 31.05 375 €
05.04 – nu include masa festivă de Paște 395 €

 

 

 

P R E Ț U L I N C L U D E :

 

  • Transport avion București – Lisabona – București

 

  • 5/7 nopți cazare la hotel de 3*/3*+

 

  • Mic dejun și cina (2 mese pe zi – conform programului, în ziua sosirii se asigură cina,

 

în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă1 pahar de apă și 1 pahar de vin

 

  • Transfer aeroport – hotel – aeroport

 

  • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfașurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru