CIRCUIT 2018 IORDANIA – LIBAN de la 1490 euro


CIRCUIT 2018 IORDANIA – LIBAN de la 1490 euro

 

Pe urmele fenicienilor şi ale nabateenilor

IORDANIA – LIBAN

 

Amman – Madaba – Muntele Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Kerak – Wadi Mujib – Betania – Marea Moartă – Umm Qais – Ajloun – Jerash – Beirut – Tripoli – Jeita – Jounieh – Harissa – Bkerke – Byblos – Bsharri – Cedars Forest – Baalbeck – Anjar – Deir Al Qamar – Beit ed-Dine – Tyr – Sidon

 

Vă invităm într-o incursiune pe urmele unora dintre cele mai vechi civilizaţii care au influenţat în mod definitoriu cultura şi tradiţiile puterilor care s-au succedat în bazinul mediteranean. Vom descoperi locurile de unde, în urmă cu peste trei mii de ani, a început aventura maritimă feniciana, unde s-a născut alfabetul şi de unde venea purpura care a împodobit secole de-a rândul veşmintele celor puternici. Vom merge pe drumurile bătute de caravanele neguţătorilor care, prin tenacitatea şi curajul lor, aduceau în faţa ochilor uimiţi ai europenilor bogăţiile orientului şi îi lăsau vrăjiţi cu poveştile încărcate de misterul unei lumi pe cât de exotice, pe atât de greu accesibile. Vom străbate două ţări în care clasicismul, creştinismul şi islamul au convieţuit mai mult sau mai puţin paşnic secole de-a rândul, locuri unde tradiţia şi modernitatea încă se luptă pentru supremaţie. Vă invităm în Liban, ţara pădurilor de cedru, una dintre cele mai cosmopolite din regiune, cea care l-a dat lumii pe Khalil Gibran şi pe Amin Maalouf şi în Iordania, bastion de stabilitate într-un Orient care îşi cauta identitatea într-o lume din ce în ce mai volatilă. Multitudinea şi frumuseţea monumentelor şi vestigiilor arheologice, ospitalitatea şi cultura cu totul deosebită a oamenilor de aici vă vor fascina iniţiindu-vă în magica lume a Orientului Apropiat.

 

Perioada: 04.10 – 15.10.2018

Ziua 1 / 04.10.2018:  București

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom).

Ziua 2 / 05.10.2018:  Amman – Madaba – Mt. Nebo – Petra

Plecare spre Amman cu zborul companiei Tarom, RO 187 (00:30 / 03:10). Sosire la Amman la ora 03:10 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom fi transferaţi pentru odihnă la Hotel Sulaf Luxury 4* (sau similar). Mic dejun. Tur panoramic al “Oraşului Alb”, cum mai este numit Ammanul, care se întinde pe nu mai puţin de 19 dealuri, care va include Citadela, Teatrul şi ruinele romane. Ne vom îndrepta apoi spre Madaba, unde vom vizita Biserica Sf. Gheorghe care adăposteşte celebrul mozaic din sec. al VI-lea înfăţişând harta Ţării Sfinte, reprezentare ce conține aproximativ două milioane de bucăți de mozaic. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Nebo (800 m), unde vom urca până la locul de unde Moise a văzut “Pământul Făgăduinţei” înainte de a muri, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, de unde vom avea o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului, Mării Moarte, Ierihonului şi Ierusalimului. Biserica de pe Muntele Nebo a fost construită la sfârşitul sec. al IV-lea pentru a marca locul unde Moise a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru toţi creştinii, după cum a fost desemnat de însuşi Papa Paul Ioan al II-lea. Ne vom deplasa în continuare spre Petra pentru cină şi cazare la Hotel Sella 4* (sau similar).

Ziua 3 / 06.10.2018:  Petra – Wadi Rum

Mic dejun. Plecare spre Petra, unde vom porni în explorarea celei de-a 8-a minune a lumii antice, care este fără îndoială cea mai valoroasă comoară a Iordaniei și cea mai importantă atracție turistică a țării, fiind înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. “Orașul roz”, cum mai este numită această minune a lumii antice construit de legendarul popor Nabateean acum mai bine de două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elveţianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812, ne va impresiona prin diversitatea celor 800 de monumente încă în picioare: băi romane, temple cu faţade impozante, morminte şi un amfiteatru. Vom intra în oraşul vechi printr-un defileu îngust cunoscut sub denumirea Bab as Siq, care şerpuieşte pe o lungime de aproximativ 1 km printre blocuri de piatră care ajung și la peste o sută de metri înălțime, blocuri care combină nuanţe naturale, într-o paletă de culori absolut uimitoare sub razele soarelui. La capătul siq-ului vom ajunge la emblema oraşului trandafiriu, celebra “Al-Khazneh” – Trezoreria, o fațadă masivă sculptată în piatră roz care îmbină elementele orientale cu cele de sorginte romană, unde veţi recunoaşte “decorul” folosit în producţia cinematografică Indiana Jones. Pe lângă Tezaur vom descoperi şi alte construcţii monumentale precum Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, mormintele regale, case nabateene, platoul de sacrifiu „High Place of Sacrifice”, Amfiteatrul Roman, Aleea Coloanelor etc. Opţional, urcare cu măgăruşii până la “Mănăstire”, de unde veți putea admira panorama asupra împrejurimilor. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Wadi Rum pentru înnoptare. Cină şi cazare în deşert la tabara de beduini Hillawi Campsite 4* (sau similar).

Ziua 4 / 07.10.2018:  Wadi Rum – Aqaba

Mic dejun. Vom porni într-un jeep safari cu o durată de aprox. 2 ore, prilej de a explora Deşertul Wadi Rum, până la locurile locuite de beduini. Va fi o călătorie parcă spre o altă lume, un loc liniștit în care veți fi înconjurați de „vastitate, ecou și Dumnezeu”, după cum a descris acest ținut Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut și ca Valea Lunii este o vale prin nisipul și granitul din sudul Iordaniei, situată la o distanță de aprox. 60 km față de Aqaba, fiind cel mai mare wadi din Iordania. Ne vom deplasa apoi spre Aqaba, cunoscută pentru staţiunile de plajă şi pentru hoteluri de lux, unde vom avea timp liber pentru relaxare. Aqaba este situată la Marea Roşie între Peninsula Sinai la vest şi de Arabia Saudită la est. Ne vom putea bucura de experienţa unor activităţi incitante, cum ar fi snorkeling, scufundări, navigaţie şi surfing. Oraşul în sine este exotic și vă invită să vă relaxaţi pe plajele sale, să practicați diverse sporturi nautice şi să explorați recifele de corali din Marea Roşie. Oraşul Aqaba este nu numai o destinație de vacanță, ci şi o zonă economică, în multe din mall-uri, mărfurile fiind scutite de taxe vamale. Aqaba este o fuziune dintre natură, istorie şi viaţa palpitantă a oraşului înconjurat de munţi pitoreşti şi de mare. Cină şi cazare în Aqaba la Hotel Aqaba City Tower 4* (sau similar).

Ziua 5 / 08.10.2018:  Aqaba –  Kerak – Wadi Mujib – Betania – Marea Moartă

Mic dejun. Plecare spre Kerak, capitala Regatului biblic al Moabului pentru a vizita castelul cruciaților, care este reședința Guvernoratului Kerak, un oraș predominant creștin dominat de cele mai mari și mai bine conservate castele din regiunea Crusader. Castelul a fost construit ca bază și sistem de apărare pentru cruciații care l-au stăpânit peste 40 de ani. Ne vom îndrepta apoi spre Wadi Mujib, rezervație naturală, una dintre numeroasele rezervații naturale ale Iordaniei, cu mici râuri și cascade. Aici pot fi întâlnite mai multe specii de faună pe cale de dispariție ca ibex, gazela arabă, leoparzi, vulpi, mistreți, o varietate de pești, păsări şi peste 300 specii de plante. De aici ne vom îndrepta spre Betania, situată pe dealul natural Tell El Kharrar, locul unde a trăit, predicat și botezat Ioan Botezătorul şi unde s-a petrecut unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos: Botezul în apele Iordanului. Acesta este un teritoriu strategic şi militar cunoscut sub numele de „Betania, dincolo de Iordan”. Ne vom întoarce pe malul estic al Mării Moarte, cea mai sărată din lume (de aproape 10 ori mai sărată decât oceanul planetar, situată la 430 m sub nivelul acestuia) pentru cină și cazare la Hotel Ramada Resort 4* (sau similar).

Ziua 6 / 09.10.2018:  Marea Moartă – Umm Qais – Ajloun – Jerash – Amman

Mic dejun. Ne vom deplasa în prima parte a zilei spre anticul oraș Gadara, actualul Umm Qais, care impresionează prin vestigiile clădirilor realizate din bazalt negru și calcar alb, din perioadele romană, greacă și bizantină. Aici ne vom bucura de o vedere impresionantă asupra Mării Galileei (Lacul Tiberius) și înălțimilor Golan. Gadara s-a remarcat în trecut ca un important centru cultural, fiind casa mai multor poeți și filozofi clasici, inclusiv Theodorus, fondator al unei școli retorice la Roma. Itinerariul va continua către castelul din Ajloun, un alt punct culminant al nordului Iordaniei, construit în sec. al XII-lea, pe locul unei mănăstiri creștine și mărit de mameluci în sec.al XIII-lea. Numit de localnici Qalat er-Rabad, castelul Ajloun, a fost baza forțelor arabe ale lui Saladin, când a învins cruciații în sec. al XII-lea. În continuarea zilei ne vom deplasa către  Jerash (Pompeii Estului), unde vom intra prin monumentala poartă de sud și vom face o plimbare printr-un străvechi oraș roman cu străzi, arce și coloane deosebit de bine conservate, precum Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane în stil doric si ionic. Cină şi cazare în Amman la Hotel Sulaf Luxury 4* (sau similar).

Ziua  7 / 10.10.2018:  Amman – Beirut

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Beirut cu compania Royal Jordanian, zbor RJ 403 (17:40 / 19:35). Vom ateriza în Beirut, capitala Libanului, cel mai mare oraş din tara, construit pe un promontoriu stâncos din estul Mediteranei. Datorită dimensiunilor mici a Libanului, capitala a avut întotdeauna statutul de singurul oraş cosmopolit din ţară şi încă de la independenţă, a fost centrul comercial şi financiar al Libanului. Întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cină şi cazare la Hotel Tulip Midtown 4* (sau similar).

Ziua 8 / 11.10.2018:  Beirut – Tripoli – Beirut

Mic dejun. Dimineața vom face turul panoramic al Beirutului care se numea iniţial Birot, un cuvânt semitic însemnând „puţ” sau „sursă”. Când oraşele cetate Sidon şi Tyr şi-au început declinul în primul secol î.Hr., Berytus, aşa cum se numea atunci, a căpătat mai multă influenţă, dar numai în timpurile romane a devenit un important centru cultural cu faimoasa şcoală romană de drept. Când puterea romană a pălit, influenţa greacă a dominat Bizanţul începând cu sec. al IV-lea d.Hr. Mai târziu, cruciaţii au dominat oraşul vreme de 200 de ani. De abia la sfârşitul sec. al XIX-lea, după 400 de ani de dominaţie otomană, Beirutul a început să se dezvolte şi să se modernizeze. În zilele noastre, cu mai bine de un milion de locuitori, a rămas centrul comercial şi cultural al ţării. Deşi războiul a lăsat în ruine centrul oraşului, afacerile au fost mutate în alte părţi ale oraşului şi comerţul a continuat. În anii 1990 s-au făcut planuri de reconstrucţie a zonelor afectate de război. Acest proiect a transformat Beirutul într-un oraş modern care încă păstrează mediul oriental. Puncte de reper precum Piaţa Martirilor, Clădirile Parlamentului, Serail şi souk-urile tradiţionale fac parte din proiectul care se întinde pe 1,6 milioane m2. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Tripoli, cel mai mare oraș din nordul Libanului, al doilea oraș ca mărime din țară, situat la 85 de km nord de Beirut, fiind capitala Guvernoratului de Nord și a districtului Tripoli. Tripoli este situat la Marea Mediterană de est și este cel mai nordic port din Liban. Acesta deține în larg un șir de patru insule mici, cea mai mare fiind numită “insula palmierilor” sau “insula iepurilor”. Insula este zonă protejată UNESCO din anul 1992. Numele său vine de la numărul mare de iepuri care populau insula în timpul mandatului francez la începutul sec. al XX-lea. În prezent, aici se află şi o rezervație națională pentru broaştele țestoase verzi, păsări rare şi iepuri. Întoarcere la Beirut pentru cină şi cazare la Hotel Tulip Midtown 4* (sau similar).

Ziua 9 / 12.10.2018:  Beirut – Jeita –  Jounieh – Harissa – Bkerke – Byblos – Bsharri

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita peşterile Jeita, un ansamblu de două peşteri separate, dar interconectate, cu o lungime totală de aprox. 9 km, unde vom admira o variate de formaţiuni carstice. Peșterile se află în valea Nahr al-Kalb, în ​​localitatea Jeita, la 18 km nord de Beirut. Deși locuită din vremuri preistorice, peștera inferioară a fost descoperită în anul 1836 de către reverendul William Thomson. Aceasta poate fi vizitată numai cu barca, deoarece este străbătută de un râu subteran care alimentează cu apă potabilă mai mult de un milion de libanezi. Ne vom îndrepta apoi spre Jounieh, un oraș de coastă cunoscut pentru stațiunile sale de pe litoral, cu o viață de noapte palpitantă, precum și pentru vechile sale souk-uri din piatră. Itinerariul zilei va continua spre Harissa, municipalitate situată în districtul Keserwan, oraş format din Harissa și Daraoun, situat la 550 m deasupra nivelului mării, unde vom vedea o impresionantă statuie a Fecioarei Maria de 8,5 m înălţime. Vom vedea pe dealul numit Bkerke sediul Patriarhatului Catolic Maronit, de unde vom avea o splendidă panoramă asupra golfului Jounieh. Vom pleca în continuare spre Byblos, unul dintre cele mai vechi oraşe feniciene, unde vom vedea vestigii a mai multor civilizaţii care s-au succedat pe teritoriul său. Oraşul a jucat un rol important în istoria şi răspândirea alfabetului fenician. De aici ne vom îndrepta spre Bsharri pentru cină şi cazare la Hotel Bashari 4* (sau similar).

Ziua 10 / 13.10.2018:  Bsharri – Cedars Forest – Baalbeck – Anjar – Beirut

Mic dejun. Plecare spre Cedars Forest of God – Pădurea de Cedrii a Domnului, celebra pădure seculară, al cărui renume a străbătut istoria și care astăzi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute şi preţuite monumente ale naturii de pe Terra, incluse în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. La umbra lor au poposit personaje din Vechiul şi Noul Testament, precum şi numeroşi oameni care au marcat antichitatea. În mod miraculos, o parte dintre aceste păduri au reuşit să supravieţuiască furiei fierăstraielor, cu atât mai mult cu cât cedrii cresc într-o ţară aridă, dintr-o regiune deşertică, unde lemnul este o resursă rară şi foarte preţuită. Pădurile alcătuite din Cedrus libani, acopereau pe vremuri suprafeţe întinse din Libanul de astăzi, Palestina, Israel şi nord-vestul Iordaniei, dar cei mai mulţi cedrii creşteau în Munţii Libanului, unde şi în prezent se întâlnesc cele mai impozante exemplare, pe versanţii de est şi vest ai lanţului muntos. Religiile, poezia, artele frumoase, mitologia şi istoria, toate au celebrat şi onorat aceşti copaci. Bunăoară, vechii egipteni nu ar fi putut niciodată să-şi mumifice morţii fără răşina cedrului libanez, care constituia un element important din complexul de substanţe folosit de aceştia la îmbălsămare. Traseul zilei va continua spre situl arheologic de la Baalbeck, pe care îl vom vizita, unul dintre  cele mai misterioase ruine ale Imperiului Roman, un templu monumental de două mii de ani închinat lui Jupiter care se află pe vârful a trei mii de tone de blocuri de piatră. Nici o civilizaţie antică nu putea cunoaşte un procedeu prin care asemenea blocuri gigantice să poată fi transportate, lucru extrem de dificil chiar şi cu ajutorul tehnologiei moderne, cu atât mai mult cu cât amplasarea sitului nu permitea construcţia unei rampe sau a unei baze suficient de ample pentru a transporta pietrele uriaşe. Construcţia templului roman evidenţiază încă odată faptul că acesta a fost ridicat pe o fundaţie mult mai veche, aşezarea pietrelor şi mărimea acestora contrastând puternic cu cele numite Trilithon. În ciuda numeroaselor teorii, unele dintre ele chiar fanteziste, originea blocurilor de piatră din Baalbeck şi a celor care le-au ridicat rămâne o enigmă. Intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1984, Templul din Baalbeck este considerat totuşi un monument roman, mulţimea construcţiilor şi a decoraţiunilor din perioada respectivă fiind un exemplu elocvent a măreţiei unui imperiu aflat la apogeu. Ne vom deplasa apoi spre Anjar, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, oraş situat în Valea Bekaa, cu o populaţie majoritară armeană. Pe parcurs ne vom opri la podgoria Chateau Ksara unde a fost produs de către iezuiți primul vin alb sec din Liban. Vom vedea apoi ruinele de la Anjar care datează din sec. al VIII-lea, care fac parte din oraşul cu acelaşi nume, construit în perioada umayada. Pe vremuri un oraş înfloritor şi un important centru economic al regiunii, Anjar este dovada istoriei îndelungate şi zbuciumate a Libanului. Ne vom îndrepta în continuare spre Beirut pentru cină şi cazare la Hotel Tulip Midtown 4* (sau similar).

Ziua 11 / 14.10.2018:  Beirut – Deir Al Qamar  – Beit ed-Dine – Tyr – Sidon – Beirut 

Mic dejun. Dimineața vom pleca spre Deir Al Qamar, „Mănăstirea Lunii”, o localitate din sudul Libanului, alcătuită din case de piatră cu acoperiș din țiglă roșie, unde vom vizita moscheea și palatul. În perioada sec. XVI – XVIII, Deir al-Qamar a fost capitala și reședința guvernatorilor din Liban. În timpul apogeului său, orașul era centrul tradiției literare libaneze, acesta fiind primul oraş din Liban care avea o municipalitate în anul 1864 fiind locul de naștere al multor personalități bine cunoscute, cum ar fi artiști, scriitori și politicieni. Ne vom deplasa apoi spre Beit ed-Dine unde vom vizita palatul construit de emirul Bechir la începutul sec. al XIX-lea și Muzeul Mozaicurilor. În continuarea zilei vom pleca spre Tyr, supranumit „Regina Mării”, situat la 80 km de Beirut, al patrulea oraş ca mărime al Libanului, considerat ca fiind legendarul loc de întemeiere a Europei, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. În prezent există importante vestigii arheologice, în special din epoca romană. Oraşul a fost folosit în anul 2006 şi ca bază de lansare a rachetelor de către mişcarea Hezbollah, în timpul conflictului israeliano-palestinian. Itinerariul va continua spre Sidon, „orașul pescarilor”, al treilea oraș ca mărime din Liban, unde vom vizita Castelul Mării, construit de cruciați în anul 1228, Muzeul Săpunului, Caravanseraiul francezilor – Khan El Franj, Palatul Debane, Marea Moschee, situl arheologic Al-Mina, strada cu mozaic și catedrala cruciata. În orașul vechi vom avea timp liber pentru a explora străduțele vechi pietruite unde se găsesc numeroase magazine cu dulciuri și suveniruri. Transfer la aeroport pentru plecarea spre București.

Ziua 12 / 15.10.2018:  Beirut – București

Plecare spre București cu compania Tarom, zbor RO 168 (03:40 / 06:05).

 

TARIF:  1490 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 290 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puțini turişti tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Amman şi Beirut – Bucureşti cu compania Tarom

– transport continental cu avionul pe ruta: Amman – Beirut cu compania Royal Jordanian

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 10 nopţi cazare în hoteluri de 4*

– mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri şi 9 cine

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– vizită la Petra

– jeep safari în Deșertul Wadi Rum

– vizită la rezervația naturală Wadi Mujib

– tur panoramic cu ghid local în Beirut

– vizită la Tripoli

– vizită la situl arheologic de la Baalbeck

– vizită la podgoria Chateau Ksara

– vizite la Tyr și Sidon

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare  oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:

  • Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
  • Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
  • Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
  • Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia

– transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare

– dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport

– prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată

– turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare

– agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist

– transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare  cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri

– dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu

– turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare

– transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale: aprox. 180 euro/pers. şi aprox. 90 euro/pers. pentru zborul continental, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– intrări la obiective turistice: 135 euro/pers.

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– asigurarea medicală

– asigurarea storno (agenția recomandă încheierea unei asigurări storno)

 

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR:

– paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor

– nu se acceptă paşaport temporar

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la  epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

OBSERVAȚII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfășoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situații de urgență, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informații referitoare la excursiile opționale și la itinerar cu observația că nu are calificarea și atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice fiecărei țări

– clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale

– distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este   precizat în program

– agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenția poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunțurilor promoțiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunțate, agenția va opri promoția fără un anunț prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite. Totodată, agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– așezarea turiștilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajați contra cost doar cu acordul turiștilor interesați  de ghidajul acestora

– excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agenții locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz un ghid local. În tariful excursiilor opționale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenția nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

– în cazul în care turistul întârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenția nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă și evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoțiți de ambii părinți; b) însoțiți de unul dintre părinți care să dețină acordul notarial al părintelui care nu călătorește (sau încredințare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoțiți de un adult cu certificat de cazier judiciar în original și acordul notarial al ambilor părinți

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual

– vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »